Grasime lapte
Pentru cele ca ati trecut pe lapte natural, ce continut de grasime ati ales, la Dorna are doua variante, 1.8 si 3.2, care? Un pediatru mi-a zis ca laptele matern are cam 3 si ca ar fi indicat unul de aceeasi grasime dar..nu e prea gras?
Raluca
Raluca
Raspunsuri
vilma spune:
Eu am ales pe cel degresat, adica pana la 2% grasime (1,8). Celalalt mi se pare prea gras, desi stiu ca multi pediatri (mai ales americani) recomanda laptele integral.
Raluca spune:
Vilma, si cel de 3.2 e degresat caci un laptic de vaca adevarat de la coada vacii are in jur de 4-5 iar unul de bivolita are 7% grasime.
Raluca
vilma spune:
..Depinde de ce mananca vaca....daca tine regim?...![]()
![]()
![]()
O fi asa cum zici tu, eu inca i-l amestec Dorna albastru cu lapte Beba de la Nestle (praf)...
claudiap spune:
Raluca, ambele variante de lapte au acelasi continut de Ca, doar ca unul e mai gras. Daca puiul tau nu mananca alte proteine, atunci da-i gras, daca ada, atunci da-i degresat. Noi mergem pe varianta Dorna al;bastru, mai ales ca toata familia bea de ala.
anamaria spune:
Este bine, dupa cum am citit si eu, sa le dam copiilor in crestere laptele integral! Este drept ca, mai ales in Ro, dar probabil si prin alte tari, "lumea" zice ca e prea gras... Copiii sunt in crestere si aceste grasimi le folosesc din plin, in plus ia ganditi-va cata miscare fac!!!
Sigur, trebuie mare atentie la acomodarea cu acest nou lapte, o perioada se da amestecat cu vechiul lapte praf, sau diluat, etc...
Eu i-am dat lui Bogdan lapte integral, cel mai gras - in ultimul timp, am gasit MILLI cu 3,8%grasime! asta inca de la 11 luni, si i-a mers excelent!
Sigur ca pana la urma fiecare face ce crede ca e mai bine pt puiul lui, eu doar v-am spus ce-am facut noi...
mirela
oana maria spune:
Eu ii dau baietelului meu lapte Dorna de 1,5%, pentru ca bea foarte mult lapte, cam 1,5 l pe zi, si cel mai mult seara. Am avut probleme cu el intr-o perioada in care se trezea noaptea si de 10 ori pe noapte, si asta l-a tinut luni in sir pina cind mi-a spus doctorul ca nu e normal sa bea asa de mult lapte seara, iar daca nu pot sa-i micsores portia sa-i dau macar degresat! In general tuturor copiilor cu alergii e bine sa li se dea degresat!!!
Veve spune:
Nedegresat!Copilasii au mare nevoie de gasimea aia din lapte,in aceasta perioada in care cresc si se misca cu viteza luminii.Cum alte surse de grasime nu exista deocamdata,cea din laptic,iaurt,brinzica,smintinica e binevenita!
Irina & Veve cea cumintzica foc!![]()
orzu irina spune:
Nu pot sa cred ca nu ai de unde sa procuri lapte de vaca si sa-l diluezi daca ti se pare prea gras. eu una nu prea am incredere in "lapte Dorna" si alte chestii care se dau naturale....
orzu
alssa spune:
Mie pediatrul mi-a recomandat 2,8 maxim 3... Deci cred ca 3 e bine.
Alssa si Clara (1 an)
ellap spune:
Eu iti raspund din ce-am citit in carti ... caci bebe al meu are doar 3 luni , laptele de vaca pentru bebelusi incepand de la 9 luni in sus si pana la varsta scolara trebuie sa fie integral sau mimin de 3,25 % ... pentru ca grasimea din lapte ajuta la cresterea si dezvolatarea creierului .