Sabia lui Stefan cel MARE
In data de 9 iulie 2004, Presedintele Turciei - dl. Ahmet Necdet Sezer va aduce personal la Bucuresti sabia originala a voievodului Stefan cel Mare, aceasta urmand sa fie expusa timp de 21 de zile intr-o sala special amenajata la Muzeul de Arta al Romaniei.
Pentru cine nu a avut ocazia/posibilitatea sa vada aceasta sabie la Muzeul Topkapi din Istanbul... sa va spun cum este ea prezentata acolo:
- Se afla expusa in "sala armelor".
Daca celelalta arme sunt insotite de o scurta descriere, o prezentare a "detzinatorului"... ce razboaie a castigat, cand, etc. aceasta sabie simpla este insotita doar de un biletel mic si alb:
"Sword of Stefan" - si atat.
Cu respect,
Florin
Choose life
Raspunsuri
Oana spune:
Mai fratilor eu nu inteleg in ruptul capului cum naiba nu putem sa ii determinam pe turci sa ne dea sabia asta!!! Ca doar nu este a lor!!! ESTE A NOASTRA!!!! De ce nu vor sa ne-o dea inapoi?
desprecopii spune:
Hai sa va explic de ce nu pot da turcii sabia inapoi.
\Pentru ca in muzeele lor ei au comori mult mai mari decit aceasta sabie. Sa nu uitam ca ei au avut un imperiu vast si au luattot ce le=a stat in cale. Am vazut un reportaj la BBC in care explicau ca nu pot da nimic inapoi (desi sunt cereri de la diversa tari) pentru a NU CREA UN PRECEDENT.
acesta este motivul. nu vor sa fie apoi constransi sa isi goleasca muzeele lor. nu alt motiv.
Desprecopii.com - Asa se naste o mare iubire.
conchita spune:
quote:
Originally posted by Oana
Mai fratilor eu nu inteleg in ruptul capului cum naiba nu putem sa ii determinam pe turci sa ne dea sabia asta!!! Ca doar nu este a lor!!! ESTE A NOASTRA!!!! De ce nu vor sa ne-o dea inapoi?
ba este a lor, prada de razboi, e patrimoniul lor national acuma. daca ar fi pe-asa, atunci rusii ar trebui sa ramana fara nimic in Ermitajul lor, iar francezii la fel, sa nu mai vb de nemti, austrieci, britanici, spanioli etc. avantaj fostele mari imperii.
Authority Zero
BESTUTZA spune:
Eu zic ca ne-ar da-o daca pe la noi ar fi ceva ce ar mege la schimb! Ceva ce au pierdut ei pe aici! Dar cum nu au pierdut mai nimic... Romanul ca de obicei! Nu s-a gandit cu ce ar ramane ( atunci , ca acum asta e ideea de baza ci cum sa scape mai repede de ei ca sa-si poata vedea de treaba!
cataghe spune:
Mai oameni buni, eu recunosc ca sint de-o incultura crasa in domeniu, dar lamuriti-ma si pe mine, Stefan asta, numai o sabie a avut el toata viata lui? Si pe aia i-au luat-o turcii si gata?! Cu ce s-a mai batut bietu'uom dup-aia?...
Iar daca a mai avut si alte sabii, unde sunt "dansele"? De ce a de la turci s-a pastrat si celelalte nu? Daca turcii au una, noi ar fi trebuit sa avem macar vreo zece, ma gindesc, ca e de-al nostru! Avem?...
Io-te acuma ma gindesc ca sabia asta o fi avand ea o semnificatie speciala, ca atunci l-au batut turcii pe Stefan, cind i-au luat-o... da' daca l-au batut, apoi inseamna ca e sabia lor, ca l-au batut si i-au luat-o!! ...Nu?!...
This is the first day of the rest of my life!
mamica dulce spune:
cataghe am ras de m.am prapadit
ce ti-a si cu istoria asta...si ce probleme existentiale ridica
pai si turcii astia..ne dau cu sabia pe la nas,apoi ne fac sac!sac! si
http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=mamica%20dulce
poze noi cu puisorul(1 an si 7 luni)
http://f2.pg.photos.yahoo.com/ph/anca20_ro/album?.dir=/5ee0
Yasmin spune:
sabia asta este expusa intr-unul din cele mai faimoase si respectate muzee, Topakapi Palace, alaturi (nu chiar alaturi, dar in acelasi palat) de toiagul lui moise, hainele profetului Mohamed si multe alte lucruri care imi venea greu sa cred ca exista.
cred ca sabia respective isi are tot respectul pe care l-ar merita vreodata
http://community.webshots.com/user/yasmintarakci
Oana spune:
Jasmin o fi faimos muzeul ala, dar nu ai vazut ce a zis joxy, cum este ea prezentata acolo?? Daca nu, mai citeste o data postarea lui.
joxy spune:
http://www.desprecopii.com/images/users/joxy.jpg
Cu respect,
Florin
p.s. poza o las 2-3 zile dupa care imi pun fetitza la loc
Choose life