Mamici de septembrie-octombrie 2004 (22)
Raspunsuri - Pagina 5
Naty spune:
Buna, burtici!
Elena si pe mine ma doare spatele de mor. Ma dor si salele si pe coloana si muschii, tot. Tu ce faci ca sa te calmezi?
Adela imi pare rau pentru vestile cu colul tau. Gandeste-te insa ca nu mai e chiar asa mult. Acum trec si lunile astea si ne vedem cu bebeii in brate.
Mihaela ce mai faci? Ai refacut analizele?
Crismir, ce-ai facut la doctor?
Si eu ma duc dupa masa la controlul lunar si vreau sa-l abordez pe doctor in privinta cezarienei. Pentru ca eu sunt decisa sa nasc cu cezariana, fie ca e nevoie, fie ca nu.
Pupici
Raluca DPN 8 oct.
babirusa spune:
Buna fetelor,
Elena, si pe mine ma doare spatele, nici nu mai stiu cum sa dorm, as dormi pe spate da nu e voie, asa ca ma tot invart...
Adela, imi pare rau ca s-a intredeschis colul . Mie mi s-a lungit cu 1 cm dupa ce am stat mai mult timp intinsa, mi-a instalat sezlongul la televizor ca in pat e prea deprimant.
Danyce, ce rochie sic ...
Pufy, frumoase poze. La anul vin si eu in Cluj, poate ne intalnim la o plimbare cu bb-ii.
Georgiana, stiu cat e de nasol cu contractiile, si la mine au luat-o razna ca m-am speriat. Am fost azi dimineata la doctor. Trebuie sa iau ceva medicamente din 4 in 4 ore si sa stau linistita , am noroc ca colul e inchis si de 4 cm. Ma mai duc peste 2 sapt. la control, sper sa fie bine.
Sanatate la toate.
26 sapt. (papusica)
cristia spune:
Buna fetele!
Vad ca sunteti un pic mai active azi!Ma bucur ca bebelina ta-i bine!
Danyce ai fost o nashica ff cocheta! Bravo!
Adela: sper ca nu esti suparata ca tre sa stai acasa! Ca doar bebe e bine si voinicel iar colul ala o sa-si mai revina de la statul in pat! Parca asa ziceai, ca in urma concediului de doua saptamani si-a revenit destul de mult! Astept sa te tii de promisiune adica sa scrii des si de acasa!M-ai distrat cu gheatza la mal!
Dureri de spate (Elena si Naty): le simt jos, la sale cum se zice; din fericire nu chiar tot timpul dar uit de ele cand simt un fundel sau un calcaias prin burtica!
In ceea ce priveste sexul (Elena) am avut o faza in care tot trageam de sotul meu (eu aveam
niscaiva dorinte, lui i se parea ca-s fragila si se temea de colul scurt...). Acum insa ne gandim amandoi mai mult la bebe si ne mangaiem cu gandul ca vom relua activitatile placute la ceva timp dupa nastere...
Marimar:: incurajatoare povestea nasterii tale!
Lorena: nici eu nu iau in greutate prea accelerat - luna trecuta chiar stagnasem de intrasem in panica ca e ceva in neregula. Medicul a zis ca-i OK pentru ca luasem repejor kg de pana atunci.Oricum devenim greutze mai cu seama dupa luna a saptea.
Si revenind la dureri de spate: eu aseara m-am gasit sa spal ceva, aplecata fiind in cada, si bineinteles ca m-au luat durerile.Nu stiu de ce oare-mi fac eu singura rost de motive de enervare!!!. Voi ce stiti: ce anume poate cauza dezlipirea placentei? E o intrebare fara legatura dar m-ar ajuta sa stiu parerea voastra.
Voi puteti ramane mereu calme? Eu tocmai m-am enervat azi la munca...Sper sa-mi treaca repede...
Va pup si s-auzim de bine!
Cristiana si bebe din burtica
cristia spune:
Cred ca sunt
Danyce eu tie-ti ziceam ca ma bucur ca bebelina ta e bine! Vad ca a iesit altceva!
lorena_andreianu spune:
Pupici la toate.
Azi am intrat mai tarziu si deja ati schimbat pagina...
Cristia, ai grija cu aplecatul. Am citit ca putem sa ne aplecam numai flexandu-ne genunchii... asa ca te cred ca te-au luat durerile. Ia-o mai usor... mai e mult pana la termen. Luam batul imediat!
Adela, imi pare rau sa aud de colul tau. Acum ca intri in concediu sa stai linistita. Iti tin pumnii pentru analize.
Marimar, multumim ca ne-ai impartasit povestea ta. Eu m-am speriat tare de epidurala asa cum a explicat-o o tanti anstezista la cursul de informare de sambata... Nu stiu, voi vedea.
Cat priveste durerile de spate ne inscriem si noi. Daca stau la TV cu 2 perne in spate si nu ma misc 5 min. nu ma mai pot ridica. Cand sunt singura acasa evit sa stau pe spate... parca as fi un gandac rostogolit. Si e o durere surda, nu? parca ti se anesteziaza si picioarele... O sa scapam curand de dureri, sper.
Elena, vezi sa nu ai vreo anemie... iei fier? asa eram si eu pana sa-mi dea medicul supliment de Fe. Cat despre ... nici eu nu stau prea bine Cand bebe misca ca un zapacit toata seara/ noaptea ce chef sa mai ai? Menage a trois?
Cam asta a fost raportul pe ziua de azi.
Va pupacim.
si bb Radu (DPN 20 oct.) - Centre Hospitalier de Saint-Cloud
cristia spune:
Lorena ce m-ai distrat cu menage a trois!
Ai dreptate: nu-mi mai vine sa fac nimic cu bebe care pare ca e atent la tot ce se intampla! In plus, chiar daca ne-am incumeta la ceva, somnoroasa cum am devenit cred ca as adormi inainte de infiriparea oricarei tentative amoroase
Mi-a mai trecut enervarea pe mine insami din cauza aventurii de aseara (cu mine mare spalatoreasa...) Am reusit sa trec si peste enervarea de la servici si am revenit la un moral (mai) bun!
Pupici si o seara placuta!
mcm spune:
Buna fetele,
Raportez si eu - leucocitele din urina inseamna infectie urinara pentru medicul de familie prin urmare am primit trimitere pentru urocultura. Trebuie s-o fac zilele astea, voi primi rezultatele in doua saptamani (mi se pare mult) dar n-as prea vrea sa iau antibiotic. La capitolul medicamente - eu iau ferogradument si vit. C, prenatal, alilestrenol + vit. E, iod, vigantol (mi-a dat si mie desi nu stiu cat de bine este sa-l iau pt. ca vit. D oricum se sintetizeaza sub actiunea razelor solare), no-spa pentru contractii, epicogel pentru balonari si arsuri. Ar trebui sa beau un litru de lapte zilnic dar eu nu pot, ma amagesc cu cate un iaurt din cand in cand si de cand au aparut fructele nu le-mpac deloc cu lactatele. Doctorita mi-a spus ca voi naste cu epidurala. Am o nelamurire, exista vreo diferenta intre epidurala si peridurala ?
Va doresc multa sanatate.
CRISMIR spune:
Salutare fetelor!...azi nu am reusit sa intru pana acuma,nu stiu ce a avut internetul....am fost la doctor si din pacate nu a putut sa-mi faca analiza la urina,adica urocultura pt ca nu am terminat cu antibioticele ...asa ca am sa merg vineri la laborator si le voi face pe amandoua,glicemia si urocultura...in rest toate sunt bune,adica tensiunea,inima bebelusului(era tare vioi....heheheh) si kg mele...de care eu nu sunt foarte mandra,dar asta e...am in jur de 10 kg in plus si abia 26 saptamani....mie mi se par multe,dar doctorul nu a zis nimic,ca si cum e ok,inca....:)...am observat ca pun cam 2kg pe luna,voi ce ziceti e mult?...e adevarat ca la inceput nu prea puneam pt ca am vomitat,dar acum,e groaznic....heheh....fetelor,azi l-am intrebat si de epidural,pt ca si eu as vrea sa mi-o fac...insa el mi-a zis ca nu e nevoie de aia,doar daca vreau eu,ca oricum imi baga alte calmante pe vene si va fi totul in regula...eu sunt acum derutata pt ca multe fete mi-au zis ca e cel mai usor cu epidurala...si din ce ne-a zis si MARIMAR(multumim pt ca ne-ai impartasit si noua experienta ta),asa cred ca ar fi cel mai bine sa nu simti durerea asa de tare,pt ca oricum cred ca e destul chin pana iese ala micul/micuta,nu?....dar voi mai vedea pana atunci....cat despre partea sexuala,nici eu nu prea sunt in forma...:)...eu sincer nu am chef,ma apuca somnul si de cate ori am facut(acum de cand sunt gravida)nu prea mi-a placut,adica in sensul ca nu am ajuns unde trebuia....hehehe...ma intelegeti voi...si deci sotul meu zice ca mai bine o lasam balta,vede si el ca nu am tragere de inima,si rade....:)...dragele mele,cam atata pt azi,nu prea ma simt bine azi,ca am arsuri rau la stomac,si eu nu iau nimic pt ele,am incercat sa mananc tot timpul in asa fel incat sa le evit,dar azi nu stiu ce au...hmmmmmm,zile si zile,unele mai bune altele mai putin bune...eu va doresc la toate multa sanatate si la bebeii!....Va pup,ne auzim maine,Mirela si bebele(26 sapt)
mirela Stoia
Mada spune:
Buna dimineata fetele!
Nu prea am apucat sa citesc tot ce ati scris, zilele trecute am stat cu mama prin spital. In sfarsit am trecut cu bine de analiza aceia angiocoronarografie, rezultatul a venit ieri, cardiologul ne-a recomandat operatie, pt ca coronarele mamei sunt destul de infundate, in jur de 60%. Maine vom lua legatura cu un chirurg sa vedem ce spune si el.
Cristina (mcm)peridurala sau epidurala e acelasi lucru.
Marimar multumim mult de tot pentru ca ne-ai impartasit povestea ta.
Danyce ai fost o nasica super frumusica si rochia pe masura!
Va pup intru un pic mai tarziu, plange Alma catelusa ca vrea un pisu!
Ralucule unde esti ca nici tu nu ai mai intrat demult
Mada,un om. Cu frica lui Dumnezeu si Ilinca de 28
sapt
cristia spune:
Hello burtici!
Mcm: si eu stiu ca si Mada: epidurala e totuna cu peridurala; diferenta dintre ele este ca injectia se face in locuri diferite pe coloana.Abia acum m-am lamurit si eu cu leucocitele alea... Dar inainte sa-ti apara la analize aceai vreun simptom?
Mirela (Crismir): iti doresc sa-ti treaca repede arsurile!Cu kg... depinde, ca nu cred ca se pastreaza acelasi ritm de acumulare pe luna. Nu mai stiu, tu stai acasa?
Mada:: multa sanatate mamei tale in continuare! Ce mai face bebelina ta?
Mai fetelor, restul, pe unde sunteti? Pupici la bebeii vostri!
Desi doctorul meu mi-a zis la ultima echo ca bebe e cu piciorusele inspre stomacul meu eu am impresia ca se tot intoarce; cateodata am impresia ca e asezat chiar transversal in burtica. Voi cum mai simtiti bebeii?
S-aveti o zi frumoasa!