Masina de spalat vase ... zgarie ???
Am si eu o intrebare, poate o sa vise para prosteasca, dar ...
Mi-am luat de curind o masina de spalat vase, Indesit D 42, si am folosit-o eu foarte fericita ... dar mi s-a parut ca observ mici zgarieturi pe unele tacamuri, pe pahare, si chiar pe unele oale. E ceva gresit in ce fac eu, e detergentul de vina, e masina ... Poate cineva sa-mi dea o indicatie ???
Boghi
Raspunsuri
1Sanziana spune:
Probabil vesela nu e conceputa sa reziste la masina de spalat.Data viitoare cand cumperi vesela,sa te asiguri ca scrie pe ea ca e potrivita si pt masina de spalata si asa nu mai ai surprize.
louisea spune:
asa cum a spus si sanziana probabil vesela nu e potrivita pt masina de spalat.farfuriile si tacamurile cu decoratiuni, sau care sunt mai speciale nu se spala in masina. noi ne-am cumparat albe simple.. oricum ai grija sa folosesti detergent special si programul sa fie adaptat tipului de vase spalat....
Aurelia spune:
Nu te speria nu faci nimic gresit ! doar ca.......vesela care nu scrie pe spate ca se paote spala in masina ,nu este tohmai menajata de aceasta ,ar trebui sa vezi paharele socrelei mele .........
dupa ceva ani buni de spalat in masina !
Toate masinile de spalat vase sint la fel in sensul acesta ,sint sigura ca atunci cind a-ti cumparat-o nu v-a trecut prin cap ca trebuie schimbata si vesela ......
Ca sa te consolez un pic sa-ti spun ca nici eu nu m-am gindit la acest lucru cind am ales "cadoul" de nunta ,o superba vesela in portelan ,pahare de cristal si tacimuri placate in platina in valoare de vreo 4000 de euro!
iar acum ma zgirii pe ochii la propiu caci nu mai am ce sa fac decit ......sa scot vesela "cea buna" doar la Craciun si la Revelion!
Cum zice rominul:"Unde nu-i cap vai de picioare" asta sint eu si nu va sfatuesc sa-mi urmati exemplul !
Aura&Luca,2 ani si 3luni!
"Daca dragoste nu e nimic nu e"
http://www.yamafoto.com/?ref=10692
http://www.yamafoto.com/?ref=6542
iris spune:
de fapt detergentul zgirie, si de asta incearca fabricantii sa se laude cu performantele detergentilor de vase cum ca zgirie mai putin; probabil ca acu j'de ani zgiriau de numa; solutia e sa folosesti detergenti cit mai putin abrazivi ( nu ma intreba care?!!!)si sa nu tii prea mult la vesela, da-o -ncolo; aaa...si bucura-te de masina ca isi face treaba cit timp poti tu sa iti mai tragi sufletul, tare faina inventie...
chatonel spune:
quote:
Originally posted by Aurelia
Ca sa te consolez un pic sa-ti spun ca nici eu nu m-am gindit la acest lucru cind am ales "cadoul" de nunta ,o superba vesela in portelan ,pahare de cristal si tacimuri placate in platina in valoare de vreo 4000 de euro!iar acum ma zgirii pe ochii la propiu caci nu mai am ce sa fac decit ......sa scot vesela "cea buna" doar la Craciun si la Revelion!
Cum zice rominul:"Unde nu-i cap vai de picioare" asta sint eu si nu va sfatuesc sa-mi urmati exemplul !
hmmm, portelanul si cristalul merg in masina de spalat... mai incearca o data.
Toulouse, la ville rose
Burtocika spune:
Sunt cam amarita de ce aflu de la voi ... si eu care credeam ca l-am prins pe Dumnezeu de picior ... Ma bucur totusi ca nu e de vina masinuta, desi daca era asta poate se rezolva mai usor !
Cu vasele ... noi suntem tineri insuratei, si nu prea avem multe oale, asa ca ce imi cumpar de acum incolo o sa fiu atenta sa fie "dishwasher safe". Partea mai proasta e ca deja am bagat niste farfurii de arcopal si altele obisnuite care cica erau rezistente, si tot mi s-a parut ca s-au zgiriat, si asta dupa primul spalat !!! Eu ma asteptam ca efecte din astea sa apara in timp, nu chiar de la inceput !!!
Am o tava de teflon pe care scrie ca e rezistenta, dar eu nu prea stiu ce sa cred, stratul ala e subtirel si zice sa nu folosesti decit linguri de lemn ... cum o sa reziste la masina de spalat ? Voi ati avut din astea ?
Boghi
conchita spune:
quote:
Originally posted by iris
de fapt detergentul zgirie, si de asta incearca fabricantii sa se laude cu performantele detergentilor de vase cum ca zgirie mai putin; probabil ca acu j'de ani zgiriau de numa; solutia e sa folosesti detergenti cit mai putin abrazivi ( nu ma intreba care?!!!)si sa nu tii prea mult la vesela, da-o -ncolo; aaa...si bucura-te de masina ca isi face treaba cit timp poti tu sa iti mai tragi sufletul, tare faina inventie...
iris
da, exact asta este explicatia.

Authority Zero
tina75 spune:
Eu una nu pun la masina decat farfurii, pahare si tacamuri, oalele si plasticul oricum nu le bag, cu mana ies mai curate. Dar este adevarat ca se zgarie multe, dar vesela de zi cu zi nu m-a costat milioane, asa ca nu ma doare inima prea mult ![]()
Tina cu Lukas & Alexander(20.01.2003)
Tempora mutantur nos et mutamur in illis.
Alina spune:
quote:
Originally posted by chatonelquote:
Originally posted by Aurelia
Ca sa te consolez un pic sa-ti spun ca nici eu nu m-am gindit la acest lucru cind am ales "cadoul" de nunta ,o superba vesela in portelan ,pahare de cristal si tacimuri placate in platina in valoare de vreo 4000 de euro!iar acum ma zgirii pe ochii la propiu caci nu mai am ce sa fac decit ......sa scot vesela "cea buna" doar la Craciun si la Revelion!
hmmm, portelanul si cristalul merg in masina de spalat... mai incearca o data.
Toulouse, la ville rose
Daaaa,si eu spal pahare de cristal in masina de vase fara nici un fel de probleme si zgiirieturi.
Alina
sinzi_ana spune:
Eu habar nu aveam ca exista vesela pe care scrie ca e ok sa o bagi la masina de spalat vase, si am bagat tot ce mi-a picat in mana!!!
Dar din cate am observat eu, nu cred ca ar putea sa le zgarie, ca doar arunca stropi de apa si cu detergent...jetul e asa puternic incat ar putea sa zgarie farfuriile?
Eu am cumparat=o acum 3 sau 4 ani, poate modelele mai noi sunt mai diferite..
Sinzi