am nevoie de un sfat

am nevoie de un sfat | Autor: Davina

Link direct la acest mesaj

Stie cineva cum se face un "baby shower " in USA ?Poate imi dati si mie niste idei ..sunt la prima sarcina .
Multumesc anticipat. DPN 18 septembrie

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns iren spune:

Sotul meu, care a trait in Canada, mi-a spus cum a facut sora lui, cam cu o luna inainte sa se nasca bebe-u. Nu mai tin io bine minte, stiu ca e un fel de petrecere, unde prietenele viitoarei mamici aduc cadouri pentru bebe, hainute, jucarii, etc...Sper sa nu fi zis prostii, io atit imi amintesc

Iren burticoasa & Bogdanelu nazdravanu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CRISMIR spune:

...eu stiu ca unele din prietenele tale iti organizeaza o petrecere,unde invita cunostinte si prietene (care vin cu tot ce ar trebui sa cumperi tu la bebe,de la patut pana la hainute)...deci tu mare lucru nu ai ce face...asa am vazut eu pe aici de la alte persoane...intradevar se tine cam cu 1-2 luni inainte de nastere....eu una nu am cum sa imi fac pt ca nu cunosca atat de multa lume....deci daca ai multe cunostinte cred ca iese fain... iti urez succes tie,si sa ai o nastere usoara si multa sanatate si lui bebe!...Mirela si bebele(24 sapt)

mirela Stoia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns try spune:

Daca dai o cautare pe internet cu subiectu "baby shower" ai sa obtii toate informatiile de care ai nevoie.

In principiu, desi nu cred ca-s diferente intre ce-i in SUA si ce-i in Canada, aici cineva organizeaza baby shower-ul pentru viitoarea mamaica fara ca aceasta sa stie. De regula ori o prietena buna, ori o ruda apropiata (sora, mama, soacra etc.). E ca un fel de mica petrecere, dar fara dans sau chestii de-astea in care partea feminina (prietene si rude-femei) vin cu cate un cadou pentru viitoarea mamica si bebelus. Gravidutza e adusa (sub un pretext anume in respectiva locatie (ca e o sala inchiriata sau la cineva acasa) si acolo... surprize-surprize... o asteapta cu toatele pline de cadouri. Cineva se ocupa de mici gustari (aperitive in general) si prajiturele. Se prezinta pe rand cadourile si apoi fetele se distreaza intr-un mod cumintel, as spune eu, comparativ cu petrecerea burlacilor. Adica se organizeaza jocuri. Pe internet gasesti si o gramada de propuneri de jocuri ce se pot organiza la baby shower. Tot acolo gasesti si idei de cadouri. De regual e bine ca fetele participante sa se vorbeasca intre ele astfel incat sa nu se aduca de 2 ori acelasi lucru. Mai nou, am aflat ca viitoarea mamica merge la un magazin si pune acolo pe o lista de baby shower tot ce are ea nevoie pentru nastere si pentru bebe. Fetele care vor veni la baby shower vor cumpara cate cevadin acea lista si pe masura ce se cumpara cate ceva, se taie produsul respectiv. Magazinele tin o evidenta buna a acestor liste. Intereseaza-te la magazine daca fac asa ceva.
De regula petrecerea e organizata inainte cu cateva sapt. de nastere astfel incat viitoarea mamica sa aiba totul pregatit cand micutul va aparea pe lume. Oameni practici, nu ca la noi: la botez te pomenesti ca primesti aceleasi lucruri pe care le-ai luat si tu deja si unde mai pui ca te trezesti ca sunt 2-3 invitati care-ti aduc acelasi lucru.
Oricum, aici e destu lde simplu caci pe baza bonului poti duce inapoi ceva ce deja ai cumparat tu ca mamica sua ceva ce tie nu-ti place si vrei sa schimbi cu un model mai bun sau ... diferit.

ce mai stiam: ca dupa mica petrecere, viitoarea mamica va trimite mici felicitari de multumire pt participare si pt cadouri tutror participantelor. E un aspect destul de sensibil in State, am inteles. Dar... cate bordeie, atatea obiceie...

23+ sapt DNP 31 oct.
http://f2.pg.photos.yahoo.com/ph/andrapanda/lst?.dir=/1039&.view=t

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Davina spune:

Multumesc foarte mult tuturor de sfaturi si idei .Eu am vorbit cu sotul si o sa facem si noi o lista la magazin cu toate cele necesare pentru bebe.Lucrurile mai scumpe o sa le cumparam noi .Nu am prieteni aici si nici o ruda dea mea ,vor fi toti din partea sotului cu parere de rau :-(.
Va doresc la toate o zi buna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Garofitza spune:

Davina, eu am avut un baby shower cu primul copil, l-au facut colegele si prietenele de la munca. A fost o surpriza totala, nu m-am asteptat, si este Try ti-a explicat f. bine. Eu una nu mi-am facut baby registry, adica sa ma duc pe un site gen Walmart/Target/BabiesRus samd, habar nu aveam acum 4 ani de asa ceva si nici nu ma asteptam la aceasta surpriza. Una dintre amice, a venit intr-o zi in vizita, la noi acasa, ulterior am aflat ca ea "inspectase" camera ce-o pregatisem bbeului, si s-a orientat de ce mai am nevoie. Am primit de la tarc, la leagan de copii, la jucarii si lucrusoare de imbracat. totul a fost binevenit. Au fost servite apeditive, prajiturele si bauturi fara alcool. Nu s-au organizat jocuri, eram la serviciu, dar atmosfera a fost super. Da, se trmit felicitari de multumire, tuturor participantilor.

Acum, cu al doilea bebe, am avut deja un baby shower, organizat la sotul meu la munca. De obicei se face mamei, dar colegii sotului , i-au facut o surpriza draguta. Fiind al doilea copil, am primt o gramada de lucrusoare de imbracat si jucarii.
La sfarsitul lui august, am auzit fara sa vreau,ca prietenele mele au de gand sa-mi faca baby shower. Urmeaza sa nasc in octombrie. Si eu consider ca-i un gest frumos, si un prilej de apropiere intre familie si prieteni. Numai bine tuturor!

Mergi la inceput