Intoarcere din CIC
Am nascut in septembrie 2003 si as vrea sa ma reintorc la munca din 2.08.2004. Am trimis cererea la personal si cei de acolo vor sa se "documenteze'". Lucrez la o institutie bugetara..cu lege speciala (adica autofinantata) si la intrarea in prenatal pozitia mea era de director....intre timp directia s-a tranformat in serviciu...cu posturi libere...De fapt a avut loc o reorganizare pentru a se justifica cererea de autofinantare...deci nu din motive economice (lipsa bani)...numarul posturilor crescand aproape dublu (si acestea sunt neocupate in totalitate in prezent). Imi puteti spune daca exista o prevedere legat de momentul cererii de reintoarcere din CIC ...si daca ar putea aparea o problema din motivul transformarii pozitiei de director in cea de sef serviciu, in conditiile in care -cum am spus- sunt psoturi libere de expert II (aceasta fiind incadrarea mea la data intrarii in concediu).In cazul in care ar fi cineva angajat temporar...cum se poate rezolva situatia...avand in vedere ca CIC nu este obligatoriu. Asta ca sa iau in calcul toate neprevazutele...desi am fost asigurata ca nu este nimeni temporar si stiau ca ma voi intoarce la munca mai repede. Numai bine va dorim:)
Dana si bb Ioana (24.03.2004)
floarea soarelui
Raspunsuri
raducu spune:
quote:
Initial creeata de floarea_soarelui
De fapt a avut loc o reorganizare pentru a se justifica cererea de autofinantare...deci nu din motive economice (lipsa bani)...numarul posturilor crescand aproape dublu (si acestea sunt neocupate in totalitate in prezent).
Dana si bb Ioana (24.03.2004)
floarea soarelui
Despre ce institutie e vorba(daca nu sunt indiscreta) , pot sa-mi depun si eu CV-ul daca sunt posturi libere?
Mamica lui Raducu
cool spune:
Iata ce spune art. 51 lit. "a" din Codul muncii:
" Contractul individual de muncă poate fi suspendat din inițiativa salariatului, în următoarele situații:
a) concediu pentru creșterea copilului în vârstă de până la 2 ani sau, în cazul copilului cu handicap, până la împlinirea vârstei de 3 ani;
----In concluzie salariatul solicita suspendarea si tot el poate solicita incetarea suspendarii.----
*** Ca masura de protectie O.U. Nr. 96/2003 la ART. 21 stipuleaza:
(1) Este interzis angajatorului să dispună încetarea raporturilor de muncă sau de serviciu în cazul:
d) salariatei care se află în concediul pentru creșterea copilului în vârstă de până la 2 ani sau, în cazul copilului cu handicap, în vârstă de până la 3 ani;
(2) Interdicția prevăzută la alin. (1) lit. b) - e) se extinde o singură dată cu până la 6 luni, după revenirea salariatei în unitate.
------ de unde rezulta ca angajatorul nu poate dispune incetarea contractului de munca pe o perioada de 6 luni de la revenirea salariatei pe post------
*** Cf art. 82 alin(2)/ Codul muncii:
" În cazul în care contractul individual de muncă pe durată determinată (temporar) este încheiat pentru a înlocui un salariat al cărui contract individual de muncă este suspendat, durata contractului va expira la momentul încetării motivelor ce au determinat suspendarea contractului individual de muncă al salariatului titular. "
In cazul de fata, fiind locuri vacante, o astfel de persoana poate fi incadrata cu contract pe durata nedeterminata.
... Cat priveste reorganizarea serviciilor si schimbarea functiei cred ca e ok.
Spor la munca!