gingivita, parodontoza alea alea

gingivita, parodontoza alea alea | Autor: Luizax

Link direct la acest mesaj

nu mai gasesc subiectul ala...zicea cineva de apa cu sare, bicarbonat si aspirina pisata? As vrea sa stiu si eu cata sare la cata apa, etc.
Mercic.

http://www.babiesonline.com/babies/a/alexandrugijga/

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns diana904 spune:

asta era http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=28326 ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns furni spune:

Chiar acum, la Realitatea TV se dezbate acest subiect. Va pup.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fish spune:

luizax, eu am avut paradontoza, gingivita si ce-o mai fi...am scapat de ea doar in Olanda, si nu cu cine stie ce aparatura sau tratamente elaborate: mai intai de toate mi-a fost masurat fiecare dinte in 3 puncte, a fost masurat "buzunarasul" - spatiul dintre gingie si dinte, apoi mi i-a curatat de mi-au iesit ochii din cap...apoi am folosit un gel cu clorhexidrina digluconat 0.12 % care se numeste Perio-Aid, dupa tratamentul asta mi-au fost masurate din nou "buzunarasele" sa vada daca s-a lipit gingia inapoi pe dinti...si se lipise, slava Domnului!!!nu peste tot, ca mai e ceva ici, colo de lucrat..dar in mare au fost reparate dezastrele...
deci, cam asta fu la mine solutia...e dureros, dar parca nu e daca stai fara sa faci nimic??!!

mult curaj,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cici spune:

Bune sfaturile si de pe pagina indicata mai sus.As adauga si eu
sfatul unei fete de pe forum despre un tratament de la farmacia Insectfarm din Bucuresti.Imi cer scuze dar nu mai stiu exact parca AQuariuspro,a spus ca o prietena si-a tratat definitiv paradontoza astfel.Eu am gasit pagina lor si le-am trimis un mail sa -i rog sa-mi trimita lista de preturi .Mi-au raspuns insa ca trebuie sa vin la Bucuresti la farmacie pentru a cumpara produsul ,ca nu trimit prin prioripost dar nu mi-au spus nici un pret.Am incercat apoi sa-i sun si n-am reusit.Daca reuseste cineva poate ma anunta si pe mine.
Fish,spune-mi te rog ce pret are gelul in Olanda si cat timp trebuie folosit,daca se gaseste liber sau trebuie reteta.

cici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanak spune:

Buna,

eu scriam de combinatia sare cu bicarbonat si 2-3 aspirine (cate o lingurita din primele). Eu sunt foarte multumita de rezultat.
Si eu am facut tratamentul de parodontoza vinerea trecuta. Masuratoarea buzunaraselor mi s-a facut in ianuarie cand aveam buzunarase de pana la 8 (unitatea de masura nu o stiu, ptr. ca nu cred sa fie mm). Din ianuarie pana in ziua de azi, ma dau cu praful asta pe dinti si vineri inainte de a-mi incepe tratamentul mi-au mai masurat o data buzunarasele si cele care erau de opt inainte, acuma sunt de 6. Doctorul a fost multumit. Am stat aproape doua ore pe scaunul dentistului, dar eu nu ma plang ca a fost ingrozitor de dureros. mi s-a facut anestezie cu chelen si dupa aceea au curatat bine de tot dintii si gingiile, plus buzunarasele alea. Acum merg in fiecare saptamana la dentist la control. Am intrebat ce sa folosesc in caz de dureri sau mici infectii si m-au sfatuit in continuare sa folosesc praful meu (precizez eu sunt impotriva medicamentelor, mai ales a antibioticelor - nu le iau decat in cazuri extreme). Daca trebuie sa va faceti un astfel de tratament, mergeti linistita ca nu se moare de durere (asta depinde oricum de gradul fiecaruia de asuporta durerea).

Pupici si multa bafta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luizax spune:

la cata apa pun cantitatile astea?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanak spune:

Dar nu pui in apa praful asta. Dupa ce te speli normal cu pasta pe dinti, pui praful pe periuta de dinti si iti freci bine dintii si gingiile, dupa care clatesti normal. Ai grija cand folosesti cutiuta cu praf (intr-o cutie de medicamente e de preferat) sa ai grija sa nu fii uda pe maini, ca daca patrunde umiditate in cutie se intareste.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dana_ spune:

Roxanak , multumim de reteta
O sa merg cat de curand la dentist sa-mi rezolv si eu gingivita asta , am sa incerc si reteta ta in paralel

Dana&bb Andy(1 an si 4 luni)
http://community.webshots.com/user/danaiakob

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luizax spune:

eu nu am probleme..inka, dar avand in vedere ca maicamea nu mai are nici un dinte din motiv de parodontoza......mheh, tre sma apuc sa previn.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fish spune:

cici,imi pare rau dar nu mai stiu cu exactitate cat a costat gelul, era oricum in jur de 6-7 euro, parca...oricum, cu siguranta sub 10 euro...am folosit doua tuburi, pentru ca pe primul l-am uitat deschis si s-a scurs ceva din el..
insa cred ca depinde si de cat de mare e "dezastrul"...la mine a fost relativ...antibiotice nici eu n-am luat, ca n-aveau nici un sens...cred ca daca problema nu e asa mare, se poate folosi si apa de gura, insa atentie!! amandoua aceste produse ingalbenesc temporar dintii...se curata in decurs de vreo 2 luni...insa avanatajul e ca ai inca dintii in gura...decat neingalbeniti si in batista...apropo de masuratoarea buzunaraselor...normalul e in jur de 3, la mine cel mai mare a fost 8 sau 10 parca, asta pentru ca din cauza slabirii gingiei, una din masele s-a cam intors cu "rotile-n sus"...asa ca aia fu cu masuratoarea extrema...
in rest, sanatate!!!!

Mergi la inceput