Anii de studii superioare=vechime in munca

Anii de studii superioare=vechime in munca | Autor: dianamaria

Link direct la acest mesaj

Cred ca este o stire calduta :
anii de studii superioare la zi se considera vechime in munca si pentru fiecare an de studii se dau cate 250.000 lei. Pentru dosar sunt necesare urmatoarele acte:
-copie dupa actul de studii(diploma)
-copie dupa actul de identitate
-ultimul cupon de pensie
-cerere tip de la ITM
Aviz parinti, bunici, matusi, unchi etc. pensionari in Romania.

Diana

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cool spune:

Interesant, de unde ai cules o asa informatie?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mercedes spune:

este vorba de Legea 276/2004 - dar nu este specificata nici o suma
Mercedes
,,ARTICOL UNIC
La articolul 169 din Legea nr. 19/2000 privind sistemul public de pensii și alte drepturi de asigurări sociale, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 140 din 1 aprilie 2000, cu modificările și completările ulterioare, după alineatul (1) se introduce alineatul (1^1) cu următorul cuprins:
"(1^1) Recalcularea, la cerere, prin adăugarea stagiului de cotizare asimilat prevăzut la art. 38 alin. (1) lit. b) se face și în cazul pensiilor stabilite anterior datei de 1 aprilie 2001."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Oana spune:

Am auzit si eu despre aceasta chestie, dar nu stiu amanunte, puteti sa spuneti mai multe cei care stiti? Eventual un link catre legea respectiva.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olga_stan spune:

eu am terminat facultatea la zi, la stat. deci daca vreau ca anii de studiu sa mi se puna ca vechime la cartea de munca trebuie sa astept pana imi fac dosar de pensionar?! (mai sunt ani buni pana atunci). deci sa nu imi fac griji ca poate aparea o alta lege care o anuleaza pe aceasta?!
olga

Mergi la inceput