Carte despre Rodica Ojog Brasoveanu
Pentru fanii ROB:
Tocmai am cumparat o carte despre ROB, se numeste A FOST AGATHA CHRISTIE A ROMANIEI - RODICA OJOG BRASOVEANU si este scrisa de nepoata ei, Madalina Ojog-Pascu.
Este publicata de editura kULLUSYS, in 2003, dimensiuni destul de mici, citeva poze, am rasfoit-o putin, pare interesanta...in plus, pe coperta IV, sunt enumerate toate romanele scrise de ea, inclusiv anul aparitiei.
numai bine,
Raspunsuri
Rayuela spune:
o voi cumpara fara indoiala cind ajung acasa!!Are poze?Cum arata Rodica ojog Brasoveanu?Chiar nu am vazut niciodata poze cu ea..eu mi-o imaginez un pic cam cum o descrie ea pe Melania Lupu.
Elena si pisicutza Amelie
http://f2.pg.photos.yahoo.com/ph/rayuela12000/my_photos
Leah spune:
Maruca, mai da-ne niste detalii ca ne-ai trezit curiozitatea, ca de ex de unde ai cumparat-o, cat te-a costat, era noua sau de anticariat, povesteste viata ei?
"I shall be telling this with a sigh
Somewhere ages and ages hence:
Two roads diverged in a wood, and I--
I took the one less traveled by,
And that has made all the difference."(Robert Frost)
Maruca spune:
Sa incerc sa raspund in ordinea intrebarilor:
cum spuneam si in mesajul initial, are poze, ce-i drept alb negru, dar poze... cu ea, cu parintii si fratele ei, cu nepoata care a scris cartea. Cum arata Rodica? In tinerete foarte supla si foarte frumoasa, un chip interesant si atragator, o frumusete distinsa si impunatoare. Mai spre finalul vietii, s-a (mai) ingrasat...Oricum, dupa parerea mea, nu prea semana cu Melania (fizic) nici in tinerete, dar cred ca e si greu sa semene cineva cu Melania!!!
Altfel, ce sa zic, inca nu am apucat sa citesc cartea, doar am rasfoit-o, si din rasfoitul asta am inteles ca era destul de excentrica (aici da, poti sa pui egal Melania), a dus o viata in care nu i-a lipsit nimic, si-a iubit si ajutat f. mult familia, in special parintii.
Am cumparat-o ieri de la libraria de linga cinematograful Scala, pe Magheru, a costat 95.000 lei, cartea e noua, publicata in 2003. Si da, povesteste (despre) viata ei.
Dupa ce o s-o citesc, nu doar rasfoit, o incerc sa revin cu un rezumat.De asemenea, daca vreti, spuneti-mi si voi incerca sa scriu titlurile tuturor cartilor publicate de ea, inclusiv anul aparitiei, asa cum sunt enumerate pe coperta IV.
Un ultim lucru vreau sa adaug: pentru mine, cel putin, cartea in sine a fost o f. mare surpriza, eu stiam atit de putin despre ROB, si o pretuiesc atit de mult, incit o recomand cu drag celor care vor sa afle mai multe despre inegalabila ROB.
numai bine,
Rayuela spune:
Eu tocmai am recitit Cianura pentru un suris si Anonima de miercuri..ce m-am distrat!!Tare mult as vrea sa-mi procur si eu cartea de care spui,la ce editura este?Poate pot sa o cumpar pe net cumva.
ulisernic spune:
Si mie imi plac cartile Rodicai Ojog-Brasoveanu, le-am citit de o multime de ori si tot nu m-am saturat de ele! Ati citit ceva si de sotul ei, Cosma Brasoveanu?
Numai bine,
Mihaela
angi_gemeni spune:
quote:
Originally posted by ulisernic
Si mie imi plac cartile Rodicai Ojog-Brasoveanu, le-am citit de o multime de ori si tot nu m-am saturat de ele! Ati citit ceva si de sotul ei, Cosma Brasoveanu?
Numai bine,
Mihaela
Si Cosma Brasoveanu scrie in acelasi stil, ca cel a sotiei. Eu am citit Fiara si Un martor incomod. Mi-au placut. Altceva nu am mai citit... Adevarul e ca nici nu am mai urmarit cartile lor prin librarii...
Angi&Andrei&Andreea
ralucami spune:
Fetelor citisem undeva-daca nu ma insel chiar pe acest forum- cum ca romanele aparute cu numele lui Cosma Brasoveanu sunt scrise tot de Rodica Ojog Brasoveanu. Am inteles ca pe vremea lui Ceasca nu aveai voie sa publici mai multe romane intr-o anumita perioada de timp si de aceea ROB a recurs la aceasta metoda: a imprumutat numele sotului ei.
Maruca am cautat intr-o mare disperare cartea propusa de tine, dar din nefericire nu am gasit-o nicaieri. Plus ca atunci cand am intrebat la vreo 5 librarii din Iasi de ea, toti au facut okii rotunzi si se uitau cu mare mirare la mine! Daca are cineva idee de unde o pot procura dati-mi va rog un mesaj.
Hai noroc si sanatate- ca-i mai buna decat toate!
Irimell spune:
Ralucami, cit mai stai in Romania? Pentru ca pot sa o rog pe mama sa o cumpere si sa ti-o trimita prin posta acasa la Iasi. Cred ca dureaza cam o saptamina...zic eu...
Numai bine,
Irimell
ulisernic spune:
Eu am auzit alta varianta de la cineva care care i-a cunoscut pe sotii Brasoveanu. Persoana respectiva spunea ca Rodica l-ar fi iubit foarte mult pe Cosma, ca intre cei doi ar fi fost o poveste de dragoste... ca in povesti, si ca el ar fi inspirat-o, iar ea si-ar fi depasit mentorul. Nu stiu cat este de adevarat, bineinteles!
Angi, si eu am citit doar cele doua carti amintite de tine, scrise de Cosma, si, daca nu ma insel, nu a mai apucat sa scrie altele. Ei, voi afla amanunte daca citesc cartea despre care vorbeste Maruca!
Numai bine,
Mihaela
Mihaela Mihai
sheherezada spune:
quote:
Originally posted by Rayuela
Eu tocmai am recitit Cianura pentru un suris si Anonima de miercuri..ce m-am distrat!!Tare mult as vrea sa-mi procur si eu cartea de care spui,la ce editura este?Poate pot sa o cumpar pe net cumva.
Rayuela,
daca mai esti interesata de Cianura pentru un suris si Buna seara,Melania [... Q]
sheherezada