Bine v-am regasit!
Am un baietel de 1 an si 3 luni si ne mai dorim un BB, dar intarzie sa apara. Sunt inca in CIC pana in aprilie 2005.Intrebarea mea este daca pot solicita concediu de sarcina si lauzie dupa terminarea CIC pentru primul BB si daca da, pentru cate zile? Am lucrat in mediu toxic si de aceea intoarcearea la serviciu pana la nasterea celui de-al doilea BB nu mi se pare grozava.
Deasemeanea,cei de la Resurse umane imi spun ca trebuie sa mai lucrez 6 luni inainte de nasterea celui de-al doilea BB pentru a beneficia de CIC pentru el/ea. Stiu ca nu-i adevarat, dar nu stiu unde sa-i trimit ca sa se lamureasca (Camera de munca a sectorului in care se aflaangajatorul?!!!)
Va multumesc!
* Nu-i trimite nicaieri pe cei de la RU pentru ca e mai comod sa stea la birou si sa studieze Lg 19/2000.
* Ai dreptul la 126 zile concediu de sarcina si lehuzie pt cel de-al doilea bebe, iar cele 6 luni pt baza de calcul a indemnizatiei de maternitate de care pomenesc cei de la RU va fi constituita din ultimele 6 luni din CIC-ul pt primul bebe.
* Pentru o solutionare favorabila si competenta te poti adresa Casei de pensii de care apartii cu domiciliul.
Gasesti toata legislatia la adresa www.romleas.ro - pagina legislativa
Daca ai nedumeriri posteaza aici si vedem ce putem sa facem.
Marius (www.desprecopii.com)