Olanesti, Valea Oltului - ce-ar fi de vizitat ?
Ne-am hotarit (aproape...99%
) sa mergem in concediu cu bebe la pensiunea Ally din baile Olanesti. Am auzit ca statiunea e curata si buna din mai multe puncte de vedere. Sper sa fie ok, ca am aranjat totul pe ne-ve, prin telefon, dar am studiat atent pe site-ul lor si se pare ca sunt dotati cu de toate ca sa ne descurcam cu un bebe de aproape 11 luni (atunci).
Asa ca am rugamintea, cine stie, sa ne ajute si pe noi cu niste indicatii pretioase despre cam ce am putea vizita prin zona. O sa ne deplasam mai mult cu auto, deci putem merge si distante mai mari. Stiu de ex de manastirea Cozia, de lacul Vidraru...dar prea multe nu stiu din zona. Va rog mult "orientati-ne" si pe noi ![]()
danat si bb Radu Stefan
http://community.webshots.com/user/danateu
Raspunsuri
chatonel spune:
Din Olanesti pleci sper Vilcea si ai sa gasesti in drum indicatie s-o iei la dreapta, spre satl Cheia. Dupa ce treci satul veui putea vizita Schitul Iezer, Schitul Pahomie si Schitul Patrunsa... e ceva de mers dar cred ca se poate si cu masina. Si poti urca pe muntele Cheia daca continui drumul... e foarte frumos pe-acolo, eu mergeam la munte cu cortul si la catarat pe-acolo... de fapt, cred ca vara sint altii care ne-au luat locul ![]()
La Cozia sa mergi neaparat, apoi mai e Minastirea dintr-un lemn, in com Frincesti, cred ca e pe linga Horezu dar nu mai tin minte bine....
(m-am uitat pe net, e la 12 km de Babeni).
Toulouse, la ville rose
geut spune:
Am fost in fiecare vara timp de 10 ani la Olanesti. E aer curat, e frumos. Nu mai stiu cum o fi statiunea, am auzit ca e cam cazuta, dar daca exista si pensiuni e perfect. Te rog sa ne spui cum a fost, cat a costat cazarea, pentru ca as vrea si eu sa ajung cu fetele pe-acolo.
Sunt de vizitat vilele 1 Mai, langa care sunt doua lacuri cu nuferi minunati. Horezu, Curtea de Arges, Pestera ia o pauzarii, Manastirea Frasinei (unde au voie sa intre numai barbatii). Mai e un loc numit Piatra Scrisa, dar nu mai tin minte exact unde e.
Se fac o sumedenie de excursii din Olanesti, n-ai decat sa te informezi ce itinerariu au si mergeti voi cu masina.
Concediu placut!
Ai grija ca mai tot timpul ploua, deci imbraca copilul bine.
Am intrat pe site-ul pensiunii Ally si mi-a placut ce-am vazut.
OtiliaLia spune:
Nu mai retin denumirile (au trecut peste 15 ani de cand n-am mai ajuns acolo), dar sunt o multime de locuri superbe de vizitat (cu piciorul)
Sunt doua schituri peste deal. Unul de maicute, celalat de calugari.
Exista undeva in zona o mlastina - daca n-o fi disparut intre timp - unde creste singura planta carnivora din Romania.
Daca aveti masina, va puteti deplasa si in jur:
Cozia, Calimanesti, (4 manastiri si biserici monumente istorice, o cascada cu caderea de peste 60 m)
Ramnicu Valcea -nu mare lucru de vazut,
lacul Vidraru si Balea Cascada (- Balea Lac a ars si parca nu am auzit s-o fi reconstruit)
Nu mai retin cum ii spune, de la Baicoi in sus (mama ce lipsus am in creier) o statiune si un baraj de acumulare.
Prin zona Dealului Negru (de la Valcea spre Pitesti) o manastire din secolul XII parca. (valeu ce lipsus in memorie azi - promit sa caut maine pe internet si sa completez denumirile)
Manastirea Curtea de Arges.
Catre sud cheile si pestera Polovraci (bzzzz... ?)
Sincer descopar ca am uitat cum se numesc locurile. Le-am vizitat de nenumarate ori, si acum nu-mi mai amintesc.
Chiar si fara masina, doar in jur este excelent de umblat.
danat spune:
Ahaaa, bune indicatiile fetelor! Nu stiam de multe din ele...da' or fi de-ajuns pt vreo saptamina? Ca noi tre sa avem action zilnic, nu putem sa ne lalaim, cu toate ca, ma gandesc ca fiind cu bebe, are el grija sa ne umple timpul cu programul lui obisnuit...![]()
Mai astept daca va mai vin idei....
Dana mama lu' bb Radu Stefan
http://community.webshots.com/user/danateu
OtiliaLia spune:
Revin cu completarile de rigoare -
statiunea si lacul de acumulare, de la Brezoi in sus e Voineasa.
Manastire renumita Frasinei. (aproape de Calimanesti)
Pe cele doua de care povesteam (peste deal) nu le-am descoperit. Poate nu mai exista ![]()
As mai adauga:
Cheile Sohodolului (atentie la VIPERE aici)
Horezu (pentru renumita ceramica si Manastirea Hurez)
Baile Govora
Baile Ocnele Mari
Francesti - Biserica dintr-un lemn.
Cheile Bistritei.
Cheile Lotrisorului.
anemona spune:
Manastirea si pestera de la Polovragi. Pentru pestera imbracati-va gros!
Concediu placut!
Maria spune:
Duminica iti recomand cu caldura sa vizitati manastirea Frasinei. Femeile nu au acces chiar in manastire, insa este o biserica la 2 km mai jos unde coboara, cel putin in zilele de sambata sau duminica, preoti calugari de la manastire si fac Sh Liturghie si Sf. Maslu, dupa care puteti chiar discuta cu ei sau va puteti spovedi. Daca mergeti va recomand sa luati legatura cu Parintele Daniil, sigur va veti folosi sufleteste.
cris1511 spune:
Danat,cum a fost la Olanesti?Am vrea sa mergem si noi, dar cumnata-mea imi zice ca miroase ingrozitor a sulf de la izvoarele alea. Si noi avem un bebic de 8 luni si ne e un pic teama caci va fi primul concediu cu el.Cam cat se face din Bucuresti cu masina?Sper sa reziste pe drum.
Mersi mult,
Cristina