? despre sal. bonus pt. matern.
Raspunsuri - Pagina 2
acinorev spune:
iar m-a zapacit directoarea! intr-adevar se referea la ccm la nivel de ramura intrat in vigoare prin ianuarie 2004. deci la mine este retroactiv. mai astept raspuns de la juristul inspectoratului. cel de la cfi cu care a vorbit directoarea a spus ca nu are fonduri prevazute la buget pentru asa ceva. dati-mi un link unde pot gasi aceste documente!
gabitzica spune:
Am depus si eu cerere pentru salarul bonus la nastere (am nascut in oct. 2003). Cererea am depus-o acum in iunie si uitati ce raspuns am primit: "...va comunicam ca drepturile banesti ale personalului angajat in cadrul primariei Municipiului arad sunt stabilite prin contractul colectiv de munca semnat de catre primar si sindicat. Prin urmare, ajutorul de nastere nefiind un drept prevazut in contractul colectiv de munca si nici cuprind in bugetul de venituri si cheltuiel al Primariei Mun. Arad, nu puteti beneficia de acesta.".
Spuneti-mi va rog ce replica as putea sa le dau? In primul rand as putea sa le spun ca, CCM nu poate sa fie la nivel inferior fata de CCM la nivel national si in al doilea rand ca s-ar putea acorda din acel 2% din fondul de salarii( nu stiu exact ce denumire are). Spneti-mi va rog, cele care ati fost in situatii similare ce ati facut?? Mi s-a mai spus verbal ca la functionarii publici nu se aplica codul muncii, ci statutul functionarilor publici.
Gabi
Ela76 spune:
Intreb si eu:
Nu cumva s-a publicat un nou CCM pentru 2004? Ma intereseaza, ca sa putem invoca articolele corecte.
Gabi, poti sa le mai faci o adresa prin care sa citezi articolele prin care se spune ca acele contracte colective care nu contin cel putin prevederile CCM sunt considerate nule! Nu te lasa!
Da' eu sunt buna la sfaturi, dar cu practica stau mai prost, caci nu am fost in stare sa compun o adresa catre ministerul in care lucrez! Oricum, ma astept sa mi se refuze indemnizatia, dar tot o sa-i agit putin!
Succes tuturor!
Ela