AU PAIR

AU PAIR | Autor: enik

Link direct la acest mesaj

Am aplicat de curand la acest program cultural ca sa merg in SUA si as dori sa stiu daca a-ti mai fost careva plecate prin "au pair". V-as fi recunoscatoare pt orice informatie. Mersi.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns delilu spune:

Eu cunosc pe cineva din afara care are angajata o fata "fille au pair" si stiu ca contractul se face intre 9-12 luni, casa, masa, in care stai acolo permanent.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamica dulce spune:

si salariul,aici in Germania cel putin...infim!!!
din cate fete cunosc de la cursurile de germana(ca e inclus si curs de limba) numai una avea 300 de euro,ca a avut bafta de familie generoasa,in rest pana in 250,la o fata stiu sigur ca trebuia sa-si economiseasca din ei pt bilet de avion inapoi.
si daca ai si "bafta" de familie cu vreo 3 copii...om te faci

http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=mamica%20dulce

poze noi cu puisorul(1 an si 7 luni)
http://f2.pg.photos.yahoo.com/ph/anca20_ro/album?.dir=/5ee0

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mary-Jane spune:

Enik,

n-am experienta directa de "au pair". Din cite stiu este de obicei o fata tinara care doreste sa invete limba tarii respective. Sta cu o familie care ii pune la dispozitie casa si masa si bani de buzunar. In Anglia asta inseamna cam £50 pe saptamina, foarte putin. In schimb au pair ajuta ceva in casa, fie la curatenie, fie cu copiii. E greu, cred. Si pentru familia gazda ca ai o tinara in casa, departe de parinti, pentru care trebuie sa fi si "sef" si parinte, si pentru tinara ca e in tara straina, cu bani putini. Au pair de obicei trebuie sa fie ca o sora mai mare a copiiilor familiei, deci nicdecum exploatata. Daca e sau nu depinde de fiecare situatie. De ex daca te plac copiii si parintii si copiii vor sa se joace cu tine pina la 10 seara, ce faci? Le spui ca esti au pair pina la 5 si dupa aceea nu te mai intereseaza? Sincer, cred ca poate fi o optiune temporara dar nu mai mult de atit.

Noi acum avem o fosta au pair. S-a mutat in afara familiei cu care locuia, acum locuieste cu prietenul ei si vine zilnic la serviciu - adica la noi acasa - ca bona. Ei ii convine ca e platita mult mai bine (£7 pe ora, deci mult mai mult pe saptamina decit inainte), noua ne convine ca atunci cind noi venim acasa si ea pleaca acasa fiecare are viata lui.

"Mary-Jane"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dana_ spune:

Buna Enik,
sora mea a plecat duminica trecuta cu un program de Au Pair(pe un an). A aplicat la acest program anul trecut in septembrie , a fost greu pana a gasit o familie , desi multi i-au trimis mailuri si le-au placut CV-ul ei...pana la urma au renuntat. A avut mare noroc cu o famile din Cincinatti , care a acceptat-o , dupa mai multe convorbiri telefonice si prin mail. In general se da usor viza pt Au Pair , sora-mea a primit-o din prima , inainte cu 5 zile de plecare.
Ai grija de hartiile primite de la agentie, de exepmlu pe sora-mea a pus-o sa semneze niste hartii in care zicea si de faptul ca trebuie sa te intorci peste un an , in caz contrar parintii mei vor cotiza 5000$ firmei. Nu avea ce face , trebuia sa semneze ca altfel nu putea pleaca, insa ceva nereguli tot am gasit(despre agentie) si vom rezolva cu un avocat sa scapam. Sora-mea a vorbit cu familia unde sta acum si ei vor sa stea mai mult de un an , deci nu cred ca se intoarce la termen...oricum eu sper sa scapam de plata celor 5000$.
In program este inlcus un training , in primele 4 zile de cand ajungi in New York . Cand a ajuns sora mea mi-a zis ca erau 94 de Au Pair la training , au fost cazate intr-un hotel de 3* , au vizitat putin New-York-ul, etc. iar apoi au mers fiecare spre familii.
Daca ai ceva intrebari ...iti raspund cu placere(acum sunt la curent cu totul despre Au Pair)

Am uitat sa spun ca sorela a plecat ca Au Pair Extraordinaire si primeste aprox 800$ (la Au Pair normal e aprox 500$)

Dana&bb Andy(1 an si 4 luni)
http://community.webshots.com/user/danaiakob

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Veve spune:

Dana,familia care vrea sa angajeze fata trebuie sa fie una cu copii neaparat?Si ai idee daca exista posibilitatea sa angajezi pe cineva anume sau doar ce-ti ofera firma?
Mersi!

PS Intre timp m-am documentat pe un site de-al lor si m-am lamurit!

Irina,veve & croko

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns enik spune:

Va multumesc mult fetelor! Eu abia mi-am depus dosarul saptamana trecuta si acum astept vesti de la cei de dincolo, eu sunt asistenta si mi-au spus ca o sa fie mai usor sa-mi gaseasca o familie. Faptul ca trebuie sa ma joc , cu copii pana tarziu nu m-ar deranja, nici sa-i ajut prin casa, chiar imi face lpacere, de ce imi e teama este sa nu mi se puna alte conditii inafara de cele contractuale( ex sa ma intorc dupa un an), in contract scrie ca poti prelungi sederea la 2 ani de acolo si pt asta trebuie oricum sa ai depusi aici banii in cont de acum. Eu sper din tot sufletul sa fie OK, am mai vorbit si cu alti au pair din sua si spuneau ca e bine in chimb am auzit ca in alte tari conditiile sa schimba si salarul deasemenea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dana_ spune:

Veve , in general familiile cu copii cauta Au Pair , insa sunt si gravidute care cauta din timp. Familiile au o lista si pot alege de la firma respectiva(sunt o gramada de firme)

Dana&bb Andy(1 an si 4 luni)
http://community.webshots.com/user/danaiakob

Mergi la inceput