moldoveni din toate colturile (3)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Aalina spune:

Si eu sunt din Galati si chiar daca acum stau in Ardeal tot moldoveanca sunt.

http://community.webshots.com/user/aalinador

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mephala30 spune:

Hop si eu! Sunt nascuta la Botosani si de vreo 10 ani sunt in Iasi. Aici am petrecut cei mai frumsi ani de studentie, aici locuiesc( chiar daca cu chirie) si aici muncim, si eu si sotul.

Carmen si Iustin(5 iunie 2004)
POZE IUSTIN

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina33 spune:

Mai da multe suntem.Eu sunt din Birlad si stau de 11 ani in Arad.
Va pupam

Alina si bebe Dragos
http://www.inarad.ro/dragos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liviujuristul spune:

Salut dragi moldoveni si moldovence.
Ma bucur pentru faptul ca nu sunt singurul de pe Forum.
Si eu sunt nascut in judetul Botosani.
Nu am aparut in statistica,probabil din cauza paginii personale;acolo este trecut Brasovul ,locuiesc acolo.

As vrea sa nu se supere colega dar cred ca se inseala in privinta moldovenilor,nu cred ca sunt lenesi.
Cand spun asta ma bazez pe ceea ce am vazut si vad in ziua de azi
De mic copil de cand am plecat cu parintii din comuna noastra (eram in clasa a III-a),am vazut ca moldovenii plecau de acasa si lucrau unde era mai greu ca sa castige un ban,sa duca o viata mai buna.
Brasovul a crescut sub ochii mei,totii moldovenii ii intalneai pe santiere, in uzine ,unde era mai greu.In concediu mergeau in Moldova si cu banii stransi isi faceau case sau isi ajutau rudele la munca campului,nu aveau timp pentru odihna.Eu nu am vazut moldoveni care sa "arda gazul".Poate or fi cativa dar asa cum sunt si in randul oltenilor si al ardelenilor."Padure fara uscaturi nu exista" deci sa nu culpabilizam intreg neamul,sa nu generalizam.
Ai mei au fost nevoiti sa ridice trei case.De ce? Soarta asta e.Cand s-au casatorit in anii '60 si-au construit propria casa ,dar mai tarziu au trebuit sa se mute din cauza sistematizarii din comuna;cand s-au asezat mai bine, mergeau la munca si in Brasov,au trebuit sa vina si sa darame casa cu propriile maini,din cauza sistematizarii-barajul de la Stefanesti,de pe Prut .Sa vezi cum erau taiati copacii,casele dispareau una cate una,lumea era inebunita ,agoniseala de o viata disparea intr-o clipa.Nimeni nu va putea simti durerea oamenilor din comuna mea/Jumatate de comuna a fost "rasa",oamenii au avut taria de a construi alte case.Daca erau lenesi asteptau ajutoare dar nu a fost asa.Fiecare a construit din nou,cu mainile lor.
Ai mei au plecat din zona si au ridicat alta casa in Tg.Neamt,aveam niste rude acolo.Dupa aceea iar la munca la Brasov.In scurt timp supararea si durerea a lovit din nou,mama a ramas vaduva.De ce credeti ca a murit unul din parinti?Credeti ca a fost usor sa ridici trei case si sa nu apuci sa te bucuri?
Eu am terminat scoala in Brasov,facultatea in Craiova,armata si Scoala de Ofiteri in rezerva la Sibiu,am umblat prin "lume"dar crede-ma colega ca nu am intalnit moldoveni lenesi si neingrijiti.
Apropo ,eram in armata anii'80, (perioada am executat-o la Deveselu,in Oltenia),si iarna cand nu aveam apa ne spalam cu zapada si dimineata si seara numai ca sa fim curati,ne spalam uniforma noaptea ,ca dimineata sa fim ca "scosi din cutie".In schib aveam camarazi din alte zone ale tarii pe care trebuia sa-i scoatem din dormitor ca sa se spele(era buna armata pentru unii,ii mai civiliza),ma abtin sa mai comentez.
Iar azi la fel ii vezi pe moldovenii nostrii la munca unde este mai greu,sa cstige un ban cu care sa-si faca cele trebuincioase,sa fie cat mai curat d.t.p.d.v.

Va salut cu respect moldovence si moldoveni oriunde ati fi.

Mergi la inceput

Bravo Veve,pentru-ca te ai gandit si la noi,moldovenii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AncaMaria spune:

Buna,

Rasfoiesc de ceva vreme forumurile DC, dar nu am scris decat la forumul bebelusilor (am o bebelusa de 3 luni)...
Ma bucur tare mult ca v-am descoperit pe voi moldovenii mei.. eu m-am nascut in P. Neamt si am trait acolo pana la 24 ani, facultatea insa am facut-o in Buc, si m-am casatorit tot acolo deci s-ar putea spune ca sunt plecata din Moldova de mult timp... acum suntem si mai departe, aici, la capatul lumii, in Vancouver..
NU mai am pe nimeni in Piatra, ai mei au murit de mult iar celelalte rude sunt in sudul tarii... dar inima mea a ramas acolo, impreuna cu amintirile placute din anii dulci ai copilariei...
De abia astept sa ii arat si fetei mele, cand va fi un pic mai maricica si va avea putere de intelegere, unde m-am nascut si unde sunt inmormantati bunicii ei...

Numai bine frumosilor si harnicilor moldoveni!

Anca & bb Bianca (19 iulie 2004)

http://community.webshots.com/user/aneagu100

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amarena spune:

Si eu sunt din galati si-s mandra ca-s moldoveanca!!!
In ultimul timp am auzit ca moldovencele sunt cele mai a dracului din Romania..- oare asa sa fie??- dar si cele mai frumoase... Oricum, sunt patrioata la maxim (patriotism local, desigur) si-mi iubesc orasul!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amarena spune:

Maiculiti, da ci nebunatici mai sunteti breee!!!
Credeam ca numai io-s dusa cu nervii...Di la copchii ni sa tragi??

Mergi la inceput

Salut,ce mai faceti, ce mai spuneti,noutati ?

Mergi la inceput

Ce parere aveti de Daniela Condurache?

Mergi la inceput