Dureri de burtica in timpul sarcinii
Buna, sunt insarcinata in 17+ saptamani si de vreo doua zile am dureri de burta destul de frecvente.E cazul sa-mi fac griji ca ceva nu-i in regula cu sarcina?Pana acum toate testele au iesit OK.Mai are cineva sau a avut o astfel de problema? Durerile sun asemanatoare celor menstruala.Multumesc,
Ramona
Raspunsuri
try spune:
Mona, mergi la medic sa-ti prescrie No-spa sau altceva imptriva contractiilor. Se pare ca durerile ca cele de ciclu sunt contractii. Cu ajutorul medicamentelor ele dispar si uterul se relaxeaza, nu mai intra in alerta aia specifica durerilor.
N-am idee de ce natura sunt durerile tale (adica ce le cauzeaza, daca sunt normale, obisnuite la anumite gravide sau daca sunt periculoase), dar mergi la doctor si explcia-i de cand le ai, ce intensitate, cat de frecvente sunt etc.
22+ sapt DNP 31 oct.
elena_oona spune:
Si eu am avut asa dureri de burtica dar la inceputul sarcinii prin saptamanile 7-15,erau asemanatoare cu durerile menstruale cum spui tu.Doctorul mi-a spus ca e vorba de contractii.acum mi-au trecut.Dar pt orice e mai bine sa-ti faci si o ecografie daca tot mergi la doctor sa fii sigura ca bebe e o.k.
Sarcina usoara!!
Elena&baby girl(DPN 24oct.2004)
danat spune:
Mona, du-te neaparat la medic, el poate aprecia cel mai competent ce-i de facut ca sa decurca totul ok in continuare!
Si eu am avut dureri de genul celor menstruale toata sarcina, din sapt a 5-a si pina aproape de final. Am luat la greu No-Spa, si am incercat sa ma relaxez fizic si psihic cu adevarat.
Sarcina usoara in continuare si un bebe sanatos tun la finalul celor 40j de sapt !!!
danat si bb Radu Stefan
http://community.webshots.com/user/danateu
Mona_B spune:
Multumesc mult, dragele mele, chiar saptamana viitoare am control si eco morfologica.
Un week-end placut va doresc si sanatate multa voua si BB-ilor!
crism spune:
Si eu am avut asa dureri, ca la ciclu, si mi s-a zis de ca tre doctori ca atata timp cat nu sangerez sa nu imi fac probleme. Crampele sunt se la intinsul tissue-urilor(tr?). Eu nu mi-as face probleme, dar pentru pacea ta, intreaba doctorul. Succes si sarcina usoara!
Cristina, sotia minunatului Sean, mamica la doi pitici frumosi, Connor Ryan 3 ani si Elena Maria 1 an.
georgiana.david spune:
Mona, mergi la doctor ca sa-ti prescrie ceva pentru relaxarea uterului. Si eu am avut asa ceva inca de pe la 8 saptamani si doctorul mi-a dat sa iau no-spa 3/zi, la nevoie chiar 4 si multumesc lui Dumnezeu acum am 26 de saptamani si atat BB cat si eu suntem foarte bine iar contractiile sunt mai putine si mai slabe.
Geo DPN 06 oct.
Spitalul Municipal Dr. Valeriu Horhoianu
http://photos.yahoo.com/giorgios72
Mona_B spune:
Multumesc mult, fetelor pt.sfaturi si incurajari.Ma confrunt insa de vreo saptamana cu alta problemami-au aparut de o parte si de alta a burticii niste bubite rosii care dau si senzatie de mancarime.De ce-or fi aparut?Alergica la alimente nu prea sunt, in copilarie de la capsuni mi-au aparut astfel de bubite pe brate si piept; dar acum tocmai pe burtica?!Vineri am urmatorul control la gineco, sper sa ma lamureasca el, dar voi, ati patit vreuna la fel?
Mona 18 saptamani
Eliza5 spune:
Mona, se poate sa fi facut o alergie la ceva ce ai mancat. Eu nu as astepta vizita la ginecolog (oricum el nu iti poate spune ce sunt bubitele) ci as merge la un doctor generalist cat mai repede posibil. El poate sa iti ia sange sau sa-ti faca alte analize sa-si dea seama de la ce ar putea fi.
fulguletz spune:
Mona, dureri de burtica mai am si eu, i-am zis doctorului si el a zis ca sunt normale , ca se intind ligamentele si nu a pomenit nimic de contractii. Si nu mi-a dat nici un medicament.
Bubitele rosii mi-au reaparut de o luna (am avut si inainte de sacina si doctorii mi-au zis ca e o eczeme din cauza ca am pielea foarte uscata) si doctorul meu mi-a prescis "Baycuten HC Creme". Eu am observat (in cazul meu!!!) ca uleiurile antivergeturi imi dau o senzatie de mancarime. Asa ca eu am ramas numai pe Nivea.
Dar poate ca la tine e cu totul alta poveste si numai dotorul iti poate spune exact ce ai.
Eu sunt curioasa daca tie iti prescrie ceva pentru durerile de burta si ce anume. daca nu ma uiti , da-mi un PM si zi-mi si mie ce ti-a prescris, te rog.
18 saptamani, DPN 7 dec.
Eliza5 spune:
Fulguletz, si mie mi-a spus doctorul ca durerile de abdomen (asemanatoare celor de la ciclu) si senzatia de presiune in josul abdomenului reprezinta contractii. Cand le simti este bine sa te intinzi undeva si daca nu trec sa iei un No Spa.
Bubitele rosii pot intr-adevar sa fie o reactie alergica la vreo crema dar cred ca este bine Mona sa te duci la doctor sa te lamuresti. Daca se intind ca suprafata - cu atat mai mult!
Eliza - 20 saptamani
DPN 24 noiembrie - Dr. Anca - Municipal