Mamici de martie-aprilie 2005

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ancade spune:

Buna fetelor,
Desi ma inscrisesem la mamici de februarie , dupa diferite metode de calcul s-ar parea ca va fi 5.03.2005.(pe 3 martie vom aniversa 5 ani de la casatorie si ce cadou frumos ar fi).Dar pana nu vad la echo ca sarcina e ok nu ma bag la prea multe comentarii;am pierdut in septembrie 2003 o sarcina la 6 sapt(s-a vazut la 9 sapt la echo) si de atunci am tot incercat pana am reusit, dar sa vedem daca cu bine.
De atunci am un ciclu asa neregulat ca nu stiu exact cum e cu data nesterii;oricum stiu ca am ovulat tarziu(cam prin ziua 21) pt ca imi iau temp. de mai bine de 6 luni.Si pe baietelul meu l-am nascut cu 7 sapt mai devreme, asa ca din ianuarie pana in martie sa imi tot iau marja de nastere.
Am greturi strasnice de cateva zile, dar fara sa vars;sanii ma dor daca ii ating, dar inca nu s-au umflat.In rest nimic...a ba da, urinez frecvent.UM a fost 21.05.2004.
Si pe 13 iulie merg iar la echo;luni cand am fost nu se vedea decat sacul embrionar.
VA urez sarcini cat mai usoare si placute!
Anca si Vladimir(21.08.2001)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariad spune:

Buna fetele ! In primul rand felicitari tuturor viitoarelor mamici, sarcini usoare si bebei sanatosi !
Diana sunt si sunt
UM 27.05.2004 ..... DPN 4 martie 2005 dupa spusele lui nenea doctorul, asa ca bine v-am gasit !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns betilina spune:

Bine ai venit Marie! Incepusem sa fiu cam trista cand vedeam ca nu mai apare nimeni pe aici! E asa de bine cand suntem mai multe! Eu sunt la e 3a experinta in ultimele 6 luni, dar prima a fost importanta, am ajuns pana la 3 luni, asa ca pana acolo cam stiu cum este, stiu cam ce ma asteapta! Restul sper sa-l aflu de data asta!
Eu nu am apucat sa merg la control, dar UM 4 iunie, iar dupa calculatorul de pe site nasterea aprox 10 martie 2005! Asa ca la anul in martie s-ar putea sa avem cele mai frumoase martisoare!
Te mai astept pe aici!

Betilina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pomeanm spune:

Buna tuturor!

Se pare ca incepem si noi sa ne adunam si sa impartasim simptome. Eu, pana azi dimineata nu "simtisem" ca sunt insarcinata, vreau sa spun ca azi am avut primele greturi. Am avut si o noapte strasnica cu dureri de masea si astept ziua de maine sa vad daca intr-adevar erau de la bebe sau de la noaptea nedormita. Pana acum m-am simtit bine caci mersul des la toaleta, durerile de burtica si sensibilitatea olfativa nu le-am pus la socoteala ca rau ci ca ... normale.
Am fost la doctor la stat si desi am o parere foarte buna despre sistemul sanitar public, de la ginecolog am iesit aproape plangand. Mi-a facut fisa si atat. Eu aveam listuta cu intrebari la mine si practic mi-a aruncat la cos toate preocuparile, pe un ton care nu mi-a placut deloc. Ca sa nu mai vorbesc de raceala cu care mi-a vorbit de la inceput pana la sfarsit. Asa ca vineri o sa merg la un particular sa vedem ce ne spune, poate ne face si eco. Deja la telefon m-a intrebat daca iau acid folic si ce simtome am. Acidul folic il iau datorita doctoritei de familie (de la public)care e o femeie de milioane.
Abia astept sfarsitul saptamanii sa va povestesc noutati.
Voi?

Pupici, Mirela (6+)

Mergi la inceput

Buna fetelor! Aveti si voi insomnii ca mine? Toata saptamana trecuta m-am trezit la 4 dimineata, iar acum nu pot dormi. Recunosc ca sunt relativ (daca nu chiar f) stresata, cel putin pana o sa reusesc sa ajung la control sa vad daca totul este in regula! Eu, recunosc, sunt in starea astea datorita esecurilor anterioare, dar daca apuc sa vad ca totul este in regula ma linistesc. Poate ca maine ma primeste doctorul ce tine locul doctoritei mele, plecata prin tari calde prin concediu.
Ce bine ca ne mai adunam, ca tare multa liniste e pe aici, pe la noi! Nici eu nu prea am multe simptome, dar data trecuta au inceput pe la 6 saptamani, asa ca poate ca e mai bine asa! Desi am niste ameteli de nu stiu cum ma cheama uneori! Ciudat este ca saptamana trecuta am avut ceva greturi, dar saptamana asta au cam disparut!
Voi sunteti la prima sarcina? Mai aveti copii? E cineva pe aici cu mai multa experienta? Daca am socotit eu bine suntem numai vre-o 5? Cred ca ne putem numi deschizatoare de drum pt perioada asta. Sper sa am maine vesti noi.
Draga Mirela, vad ca ai inceput bine sarcina! Din pacate nu pot sa-ti urez "la mai mare", sper doar numai sa nu se mai intample!
Pe curand si sa auzim numai de bine!

Betilina 5 sapt.+

Mergi la inceput

Betilina, eu am scris ca sunt la a doua sarcina(de fapt a 5-a, insa numai una dusa pana la capat).Asa ca ceva experienta am, insa pana sapt viitoare cand merg iar la echo nu am stare.Am emotii de nu mai pot;cred ca innebunesc sa aud iar ca sarcina e oprita din evolutie.Dar incerc sa fiu optimista, ce ma mira e ca nu se umfla sanii deloc si nu ma dor decat daca apas pe ei.In rest greturi cat cuprinde.In burta simt ceva parca e o minge care sare de colo colo(diminetile mai ales);data trecuta a fost la fel(cand a fost sarcina oprita la 6 sapt).
Toate cele bune,
Anca

Mergi la inceput

Draga Anca, si eu am emotii mari, cei ce nu au trecut prin probleme inainte nu prea inteleg grijile noastre, nu din rea credinta, ci pt ca nu pot le intelege. Si mie mi-a fost greu sa inteleg inainte, recunosc, acum imi dau seama ca nu numai sa ramai gravida e f greu, ci si sa si duci sarcina cu bine pana la capat e o adevarata aventura. Sa speram ca aventurile noastre pe aici sa fie cat mai lungi si mai frumoase si la final sa fim niste mamici fericite!
Sanii parca au inceput sa creasca, dar nu prea ma dor! Cu greturile inca nu prea am mari probleme, desi azi am avut o criza de stomac si ceva greturi, dar s-ar putea sa fie de la vechia mea problema cu ulcerul. Insa cea mai mare problema care a aparut pana acum pare a fi oboseala! Sunt din ce in ce mai obosita, fac din ce in ce mai putina treaba in acelasi timp.
Va astept cu vesti noi si bune!
Bety

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mali spune:

Ma alatur si eu voua -DPN 6 martie. Ca graviduta am ceva ¨experienta¨, 4 sarcini pierdute. Simptome as zice ca am, sanii sunt usor umflati si putin durerosi, niscaiva ameteli + insomnii si ¨scormoneli¨in burtica, insa de 3 zile am usturimi ingrozitoare la urinat si la.Pare a fi o infectie urinara dupa cum mi-a spus doctora la telefon si pe care zice sa o tratez band multe lichide. Luna trecuta cand ma pregateam sa fac o HSG am facut o analiza a secretiei si a iesit ok deci ar fi exclus sa fie o altfel de infectie iar analiza de urina am facut-o acum 2 zile dar rezultatul abia peste 2 saptamani. Azi ma duc totusi la un control si mi-a trecut prin cap sa fac si o ecografie cu toate ca sunt in 5 saptamani si 2 zile. A facut vreuna dintre voi echo asa devreme??? La sarcina trecuta am facut echo la 7 saptamani si se vedea foarte bine sacul gestational dar nici urma de embrion (sarcina neembrionara avortata spontan la 8 sapt).
pomeanm unde locuiesti in Spania? Eu locuiesc in Madrid (Algete) si tot umblu prin ginecologi publici si particulari de aproape 1 an si sunt multumita de ambele sisteme, in sistemul public timpul de asteptare intre programari si rezultatele analizelor e ceea ce ma nemultumeste altfel e ok!! De exemplu, tocoloaga care mi-a urmarit sarcina (pierduta acum 2 luni) mi-a facut rapid trimitere la serviciul de sterilitate de La Paz unde mi s-au facut o gramada de analize, consultatii, toate fara strambari din nas sau alte fite. Abia acum o sa ma astept la fite din partea lor pentru ca nu am fost ascultatoare si am ramas insarcinata inainte de a finaliza toate investigatiile (imi ramasese doar HSG de facut).

Ne mai auzim mamici!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lordra spune:

Hello voua tuturor

Vad ca lumea e calma si fericita p-aciia si multe dintre voi se intreaba daca nu e prea devreme pt ecografie. Eu n-am decat 4 saptamani de sarcina, insa stres si ecografii la greu.
Saptamana trecuta, dupa ce mi-am facut testul de sarcina (2, ambele pozitive clar) si am vazut ca am sangerari anormale, m-am dus la doctor si, dupa prima ecografie, mi-a dat cu verdictu'-n moalele capului: chist babaaaan de 5 cm si sarcina in pericol. Va dati seama cum s-a naruit instant toata fericirea mea de proaspata gravida.
A 2-a zi, tushti la alt doctor: acolo iar: zbang, zbang: posibila sarcina extrauterina, chist. Du-te de mai fa o ecografie (vaginala) de data asta) ca sa aflu ca mai am si un fibrom.
Ce mai...dupa 3 ecografii si 3 controale ginecologice pe parcurs de 3 zile consecutive, imi venea sa-mi trag un glontz in tzeasta. Noroc ca a venit vichendu' si m-am mai relaxat si eu putin.
Azi am fost de mi-am luat rezultatul la BHCG si, medicul ala de mi-a scos creierii p-afara de teama, imi zice senin: "Oooo, dar e foarte frumoasa sarcina. Valoarea este excelenta. Gata, nastem copilul. Cu chistu' nu-i problema ca se resoarbe si o sa si facem tratament. Fibromul idem".
Am iesit nauca. Dintr-o data, dracul se inrozise si sarcina mea chiar avea sanse. Asha incat, maine dimineata la 8.30, ma prezint iar pt o ecografie vaginala, ca sa vada cam care mai e treaba cu embrionul optimist si cu chef de viata. Cica vrea sa-i surprinda (p-ascuns) activitatea cardiaca. Poate-o face ala micu pe smecheru' si-si opreshte bataile inimii cat ma ecografiaza dom' doctorul, asha cat sa-mi creeze iar emotii.Oricum, cred c-a dat-o la pace cu chistul, ca vad ca inceput sa-i mearga bine.

Hai va pup si mai vorbim
Lordra

Mergi la inceput

Lordra, nu cred sa auzi nici o bataie a inimii asa devreme;scrie peste tot ca abia la sfr sapt a 6-a se poate vedea la echo vaginala cum bate inima insa de auzit abia peste inca o saptamana.Eu am facut prima echo la 5 sapt si 3 zile(lunea trecuta) si nu s-a vazut decat sacul embrionar; urmatoarea o fac sapt viitoare cand ar trebui sa fiu in sapt 7 si 4 zile(dar cum am ovulat tarziue de fapt sapt 6 si 4 zile) si sper sa se vada bataile inimii.Anul trecut cand am pierdut sarcina(cica la 6 sapt) am facut prima echo la Buc la Medsana(nu a fost vaginala)si nu mi-a zis tipa de la echo ca nu ar fi in regula; apoi aici peste 2 sapt(la 8 sapt si 4 zile) si mi-au spus ca sarcina e oprita la aprox 6 sapt).De aceea acum stau cu frica pana nu trec cele 12 sapt de risc.
Greturi am continuu de nu stiu ce sa mai pun in gura sa ma simt mai bine.
Anca

Mergi la inceput