Stiu ca s-a mai discutat subiectul dar eu tot nu am inteles anumite aspecte si anume:
Daca copilul se naste in afara tarii, dar este cetatean roman beneficiaza de alocatie din partea statului roman si in cazul in care beneficiaza si aici (Germania) de o alocatie?
In cazul meu fetita are 2 ani si patru luni si anul trecut cand am fost in tara i-am facut dosarul pentru alocatie, am intrebat si la Protectia copilului( sau cum se numeste), acolo in str. Venerei, ne-au trecut si un numar pe certificatul de nastere si ne-au spus ca primele doua luni o sa trebuiasca sa mergem sa-i ridicam de la posta, dupa care putem deschide un cont unde sa vireze banii. Numai ca noi nu am stat doua luni in tara, a trebuit sa plecam si nici nu am facut o procura sa ridice cineva banii. Asa ca treaba a ramas nerezolvata pe jumatate si nu stiu daca retroactiv mai poti sa-i ridici.(eu auzisem ca pot sa-ti dea numai cu un an in urma).
Intreb toate acestea pentru ca nu demult a mai pus cineva o intrebare asemanatoare si se intreba daca nu cumva trebuie sa renunte la alocatia din Romania atata timp cat ia si din alta tara pentru o perioada de timp.
Si la noi se naste si al doilea bb.si vreau sa stiu din timp ce trebuie facut exact.
Daca nu reveniti in tara nu prea vad cum veti rezolva aceasta problema. Pt voi cea mai buna solutie cred ca este cea a contului bancar.
Marius (www.desprecopii.com)
Eu am renuntat la alocatia din RO la sfatul celor din Str. Venerei. Mi-au spus ca in momentul in care ma intorc in tara imi pot lua banii retroactiv cu max trei ani.
Probl e ca daca primeste si din Germania te vor pune sa aduci adev din care sa rezulte ca nu a primit in tara respectiva.
Bafta si o sarcina usoara!
Mamica lui Raducu