Schimb de locuinta
Am si eu o intrebare.
Eu inca am un apartament cu 4 camere decomandat in Bucuresti. Ma costa destul sa tot trimit bani se aici si sa ma rog de unul si de altul din familie(pur si simplu mi-e groaza de acest rugat-de parca i-as trimite in Siberia) sa-mi platesca intretinerea, telefonul si toate celelalte. Eu plec foarte rar in Romania si mai am inca un apartament mai mic unde locuieste un var de-al meu.
Vroima sa stiu daca este o idee viabla sa dau apartamentul din Bucuresti pentru o casuta la munte. Credeti ca cineva sr fii interesat intr-un schimb? Mie mi-e foarte greu sa plec de aici (servici si copii) dar ma gindeam ca pariintii mei pot veni in vacante cu copiii si mai bine sa stea la aer curat decit in praf.
Si oricum in Bucuresti avem familie si inca un apartament unde pot sta.
Unde ma indrumati sa ma interesez? Ar trebui sa dau anunt in ziar? Care ziar?
As vrea orice sugestie. Eu vin in Romania in Ianuarie pentru un parastas si as fii vrut sa am o idee pina atunci.
Multumesc anticipat.
Anamaria mama la Nick (6)& Alex (3)
http://mywebpage.netscape.com/Ocebine/Alex3.jpg
http://mywebpage.netscape.com/Ocebine/Nick3.jpg
Raspunsuri
Ana71 spune:
Daca te intereseaza sa-l vinzi eu caut sa cumpar un apartament de 4 camere (dar doar daca este in cartierul Drumul Taberei). Daca esti interesata da-mi un PM. Cu schimbul, dupa parerea mea este mai complicat decat sa-l vinzi si sa cumperi ulterior casa pe care o doresti. E destul de complicat sa gasesti pe cineva care are casa la munte, sa vrea si sa-i placa apartamentul tau si tie sa-ti placa casa. Oricum cea mai buna solutie este sa dai anunt in diverse ziare (anuntul telefonic, anuntul de la A la Z). Intra pe ziare.com si acolo acceseaza anuntul, anunturi imobiliare, anuntul tau. Poti sa dai anunt si on-line.
A_Iulia spune:
Anamaria, cred ca mai bine sa faci cele 2 operatiuni separat. (vanzarea apartamentului + cumpararea casutei).Si financiar vorbind, ar trebui sa iesi mai bine. Nu zic, or fi cativa care sa se potriveasca cu dorinta ta, dar doar cu noroc ii nimeresti.
Cu apartamentul...te cred, si mie mi se pare lipsit de sens sa il tii gol, sa platesti pentru el, doar in speranta ca cine stie, o sa ai poate vreodata nevoie.
Plus ca pe apartament iei acum bani bunicei (au mai crescut preturile la apartamente in ultimii ani).
Dar, intr-adevar, iti trebuie timp sa te ocupi de asta. Sau poti sa faci o procura cuiva din familie (ca zici ca mai ai rude aici) sa se ocupe. Succes!
Adina+ bebe Olivia Karla 04.03.2004
CristinaT spune:
De ce vrei neaparat schimb ? vinde-l si iti iei ce vrei tu, apoi. E mai greu sa va intelegeti asa...
4 ani - februarie 2004
http://community.webshots.com/user/cristinat7
ocebine spune:
Nu pot face din nefericire procura la cineva din familie pentru ca voi ramine fara apartament. Me doare sa spun asa ceva dar este realitatea. Nici nu va inchipuiti cit de dificil imi este sa gasesc vre-unul sa-mi plateasca intretinerea o data pe luna. Cu bani trimisi ramasesem restanta citeva luni bune!!!!
Anamaria mama la Nick (6)& Alex (3)
http://mywebpage.netscape.com/Ocebine/Alex3.jpg
http://mywebpage.netscape.com/Ocebine/Nick3.jpg
chatonel spune:
vinde-l, in loc sa stai cu grija lui ... cind vii tu si cit vii, poti sa stai si musafir, nu crezi?
Toulouse, la ville rose
valentinag spune:
Poti sa vorbesti si la agentii imobiliare,sa-ti caute ei casa la valoarea apartamentului pe care vrei sa il vinzi.Cu cit este valoarea mai mare cu atit ei sunt mai interesati sa te rezolve pen k iau un comision frumusel.
Pina atunci daca vrei ma ofer eu sa-ti platesc intretinerea ca sa nu mai ramai restanta![]()
Valentina
franqois spune:
De ce nu il inchiriezi, si scapi si de grija intretinerii? In ce zona este apartamentul in Bcuresti? Cred ca sunt sanse sa gasesti pe cineva sa faceti schimb.
acina spune:
Nu cred ca poti gasi pe cineva care are casa la munte sa se mute in apartamentul tau .
Oricum este destul de greu sa-l inchiriezi, vinzi daca nu te poti baza pe nimeni in Ro .
Probabil ca cel mai comod ar fi printr-o agentie dar cred ca si asa este destul de complicat .
Cel mai sigur insa ar fi sa fii tu sau cineva in care ai incredere care sa se ocupe de toate problemele.
Parerea mea.
Anca
A_Iulia spune:
Ai zis ca vii in Romania in ianuarie. Pana atunci, zi-le celor care acum "se ocupa" de plata intretinerii, sa-ti caute client la aprtament, ca daca iti gasesc le dai si lor un comision (de ex 1000 USD), in ianuarie vii si faci tranzactia, si iei banii. O fi bine asa? Iar preturi la apartamente, daca nu gasesti in Romania Libera (nu stiu daca o fi pe site), te mai putem ajuta noi sa-ti spunem, daca ne dai ceva detalii despre locatie, etaj, etc.
Adina+ bebe Olivia Karla 04.03.2004
Carolyne spune:
Vroiam doar sa mentionez si eu ceva: este lucru stiut ca iarna nu este o perioada buna de vandut, de piata imobiliara vorbesc, in sensul ca scad preturile. Depinde cat de mult tii tu la pret.
Eu am vandut un apartament cu 4 camere in Drumul Taberei in ianuarie anul acesta, dar pretul era sensibil mai mare in toamna anului trecut.
Si exact cum spuneai: nu da procura decat cui iti merita increderea 100%, altfel...
Numai bine,
Carolyne