Gravibinon vs. Utrogestan

Gravibinon vs. Utrogestan | Autor: Kehleyr

Link direct la acest mesaj

Buna, am o prietena care este insarcinata in 2 luni, cu al doilea copil. La prima sarcina (acum 6 ani) a avut probleme si a trebuit sa faca tratament cu Gravibinon (sper ca scriu corect...) injectabil. Acum, i-a prescris Utrogestan (pastile). As vrea sa aflu care este diferenta intre ele si de ce se prescrie una sau cealalta.
Multumesc.

Dana si Stefania

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dana p. spune:

Utrogestanul este pe baza de progesteron si se da cand nu este chiar atat de grav sa piarda sarcina, este pentru fixarea sarcinii.
Gravibinonul se prescrie cand este mai grav cand apar sangerari.

Gravibinonul

Actiune terapeutica: Produs hormonal injectabil.

Indicatii: O insuficienta dovedita de corp galben, in cazul unui avort habitual sau al unei situatii iminente de avort. Pentru echilibrarea situatiei hormonale dupa inducerea unei ovulatii.

Mod de administrare: In amenintare de avort: injectii intramusculare 2 x 2 ml pe saptamana pana la oprirea sangerarii, iar in continuare, timp de cateva saptamani cate 2 ml o data pe saptamana. Daca tratamentul iminentei de avort nu a fost urmat de un rezultat favorabil, atunci dupa chiuretajul de rigoare, poate sa mai apara o sangerare de privare, dupa un timp de 8-14 zile.

Eu am luat si Utrogestan si am facut si Gravibinon si tot am pierdut sarcina.

Dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tia spune:

utrogestan-ul este un progesteron natural si se recomanda in cazuri de insuficienta luteala.

gravibinon-ul se recomanda in terapia iminentei de avort. mergi pe link-ul de mai jos:

http://www.schering.md/gravibinon.php

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kehleyr spune:

Va multumesc mult pentru raspunsuri.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Soleil spune:

Din cate am vazut eu pe prospecte, ambele au la baza progesteronul.
Eu am facut tratament cu Utrogestan 2 pe zi din luna a treia pana in a opta si Gravibinon o injectie la 10 zile din luna a patra pana in a opta.
Am avut placenta praevia si cateva sangerari la inceput. Apoi n-am mai sangerat, dar a trebuit sa continui tratamentul. Si, slava Domnului, totul a fost ok!

Multa sanatate!

Flaviana si Tiana Maria (20.03.2004)
http://community.webshots.com/user/flaviana17

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rachel owen spune:

Eu le iau pe amandoua.

„Dumnezeu să te tină în palma mâinii Sale, iar îngerii să te îndrume mereu.”

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

diferenta dintre Utrogestan si Gravibinon:
utrogestan-ul este prescris in tratamente de duarata de mentinere a sarcinii, fiind singurul compus progesteronic care se poate administra in terapie prelungita peste luna a 5-a fara riscuri ptr fat (spre deosebire de Duphaston, de exemplu, care trebuie intrerupt in saptamina a 16-a).
Gravibinon-ul, datorita compozitiei sale si formei farmaceutice are actiune mult mai rapida si este administrat in terapie de urgenta in cazul iminentei de avort, fiind folosit apoi numai ca terapie adjuvanta si de sustinere a celorlalte preparate progesteronice.
pe scurt, ar fi cam ca diferenta intre o perfuzie rapida si un tratament prelungit, in functie de severitatea simptomelor.
sanatate!!!

Mergi la inceput