Paulo Coelho

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns country girl spune:

pai, daca punem una langa alta "profetul" lui Khalil Gibran si "Alchimistul" lui Coelho nu stiu, zau, ce idei novatoare mai poa' sa transmita Alchimistul asta?!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ina Stan spune:

Pai mie tocmai asta imi place, ca readuce intr-un stil atat de simplu, in fata noastra, adevaruri uitate. E pe intelesul tuturor, si de asta are succes si in Rusia, si in Israel, si in Australia.
Nu spune parca nimic nou, da doar glas unor lucruri simtite si gandite de fiecare, de asta se poate citi si foarte repede, dar si incet, depinde de fiecare. Nu vi se pare minunat sa realizati dupa ce-ati citit Alchimistul, ca poate "comoara" dupa care alergam cu totii ani in sir, e "lada de zestre" a bunicii de la tara.( Incerc si eu sa fiu metaforica...).
Cititi "Al cincilea munte", sau "La raul Piedra am sezut si am plans", poate o sa va placa.
Mergeti la situl oficial al lui, sa-l cunoasteti si cititi si Maktub de acolo : http://www.paulocoelho.com.br/rume/index.html

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amik spune:

nu ma consider o persoana necitit,inculta,cu o cultura slaba!am citit destule carti,carti bune,nume mari,la cei 22 ani ai mei.imiplace lectura si sorb fiecare carte buna ce-mi cade in mana.

am citit prima oara "Alchimistul".am ramas profund impresionata.a fost cu totul altceva decat ma asteptasem.ceva simplu,intr-adevar,dar mesajul este sublim.anumite pasaje te pun in fata evidentei,in fata a ceea ce a stat sub ochii tai o viata intreaga.faza cu lingurita cu ulei mi s-a parut geniala.

"Diavolul si dnsoara Prym" si "La raul Piedra am sezut si-am plans" si-au facut si ele loc in biblioteca mea.e drept ca nu au detronat-o pe prima,dar...

acum citesc "Veronika se hotaraste sa moara" si deocamdata imi place foarte mult.

oare daca este atat de simplu si nu are totusi nimic nou de zis,nooi de ce nu putem scrie ca el?mi-am pus intrebarea asta aseara...

Alexandra mare si Alexandra mica...

www.jester.ro/alex/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elena_ltd spune:

Am citit si eu "alchimistul" din proprie initiativa (interesant) si "11 minute" (of, of) la recomandarea unei prietene. Fac parte din categoria celor care nu rezoneaza cu literatura Coelho. Ca pana la urma, nu cred ca se pune nici problema modei, nici a culturii, nici a calitatii intelectuale ca sa poti citi Coelho. Nu cred ca esti mai destept sau mai prost daca il agreezi.
Nu ma pot declara o admiratoare Coelho, desi am avut bunavointa. Si daca ma apuca nevoia de oxigen existential sau de "mari adevaruri", dau fuga la Tutea sau Steinhardt, care ma uimesc si la a mia recitire.
Nu am imboldul sa-mi largesc orizontul cu alte carti Coelho.

Elena, mami de Oana si Mihai
ne vedeti aici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cami30 spune:

poate doar cei care au trait o nebunie existentiala ar putea patrunde mesajul lui coelho. Rebel si vizionar, luptand cu regulile si strictetea impusa de parinti, aruncat in spitale de nebuni pentru simplu fapt ca doar cuvantul era stapanul sau... coelho este pentru cei care pot sa descifreze metafora vietii prezentata atat de simplu si simplist in cartzile sale...
Personal mi s-a intamplat asa.. Am dat sa citeasca Veronika...unei colege de servici diagnosticata cu cancer de ganglioni limfatici . Dupa luni si luni de chimioterapie si tratamente ingrozitoare, cand nu mai avea par in cap si cantarea doar 40 de kilograme, s-a intors zambind. Mi-a multumit si mi-a spus ca aceasta carte a ajutat-o enorm in tot acest timp in lupta ei cu boala..
Daca la colega mea a ajuns un mesaj pozitiv, care a ajutat un om, inseamna ca paulo coelho si-a atins scopul si merita citit in continuare...

cami

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorelei_19 spune:

cipcipcip- totul e relativ, dar nu e bine sa dai chiar asha cu parul- e ridicol. ce e pentru tine ridicol, pentru altzii- milioane de multzi altzii, e interesant. mie mi-a placut la nebunie cartea 11 minute! si mai ales ca actiunea se petrece in elvetia, unde locuiesc si eu. felul cum a descris elvetia vazuta prin ochii mariei (prin ochii strainului), felul cum a descris lumea asta interlopa din geneva este extraordinar! am citit o critica aici despre cartea lui, si un oarecare iugoslav se intreba daca nu cumva coelho ar fi fost unul dintre clientii de baza, ca prea a descris totul bine si prea cunoaste multe
Cartile pot fi citite si de persoane care au o cultura literara mai saraca- o iei ca pe o povestire antrenanta, dar si pentru cei cu pretentzii, e plina de substrat. Eu am mai citit si "diavolul si d-ra prym" si am sa mai caut in continuare cartzile lui. mie-mi plac, sunt ushoare si totushi cu efect de lunga durata- m-am gandit o gramada la carte.

Paul are nevoie de noi:
http://www.ana-design.ch/paul/paul.htm

"Daca dragoste nu e, nimic nu e".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cica spune:

Citeam Coelho in sesiune..era o lectura usoara..si abia asteptam sa citesc altceva decat ce aveam de citit pt specialitatea mea.Mi-a placut Alchimistul si Veronika se hotarste sa moara.Recunosc ca 11 Minute mi s-a parut cam trasa de par.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralucami spune:

Fetelor- care va place P. Coelho- vedeti ca librariile Humanitas au un pachet special la vreo 900.000 de lei cu toate cartile lui care au fost traduse in romaneste pana acum. Citisem ca se ofera si autograful autorului pe ultima carte tradusa in ro- "Unsprezece minute"-, dar nu stiu daca e adevarat ori ba.
Lectura placuta in continuare!

Hai noroc si sanatate- ca-i mai buna decat toate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nanatigru spune:

Si mie imi plac mult cartile lui P.Coelho,am auzit ca este pritre primii in top.Dar asta nu conteaza,mie imi place si restul nu mai conteaza.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AYUMI spune:

Ralucami,colectia de care vorbesti se poate cumpara doar in Romania,nu?

Mergi la inceput