Picior rupt- caine
Cine stie cum se trateaza un picior rupt la un catzel? E tot ca la oameni? Se pune in ghips, sau cum????
Si va roooog cine imi poate recomanda ceva impotriva durerii? Aici in tzara lui papura voda nu e nici o farmacie si nici un cabinet veterinar deschis la ora asta si cainele meu sufera. Cred ca o iau razna cu nervii
Ce sa ii dau pana maine dimineatza cand o sa binevoiasca Don doctor sa vina?
Sau ce sa fac sa ii fie bine?? Va rog dati-mi un sfat ca sunt disperata rau!
Hai noroc si sanatate- ca-i mai buna decat toate!
Raspunsuri
chatonel spune:
ralu, exista sigur un veterinar de garda undeva!!! Suna la medicul obisnuit si pe robot el a lasat (in mod normal) numarul cabinetului de garda. Trebuie sa ii dai ciinelui ceva de durere, paracetamol, acelasi medicament pe care l-ai lua tu, dar in cantitati pt greutatea lui: daca e mic-mic ii dai numai putin din pastila, daca e dog german si are 70kg ii poti da doua.
Laba rupta de pune in atele, daca stii sa o potrivesti? In orice caz, el nu cred ca calca pe ea... incearca sa ii dai o pastila de dormit, sa il calmezi. Succes!
Toulouse, la ville rose
pomeanm spune:
Draga Raluca,
eu tocmai vroiam sa deschid un subiect pe tema asta dar pentru a spune cat de uimita am fost de conditiile si atentia cu care a fost tratata catelusa mea care a suferit un accident de masina miercuri.
Tu insa ai nevoie de un sfat urgent asa ca o sa mai astept cu laudele.
Trebuie neaparat sa il vada un medic. Depinde si de felul ranii. Daca sangereaza, pune-i un garou ca sa opresti sangerarea. Evita sa-i atingi labuta ranita iar daca se umfla poti sa-i pui gheata.
La a mea i-au facut de toate, perfuzii, radiografie, antibiotice, si nu mai stiu eu ce iar acum are labuta imabilizata desi osul nu a fost rupt, asa ca cel mai probabil e ca o sa-i puna cel putin o atela.
Cauta in pagini aurii, in cartea de telefon, e imposibil sa nu existe cineva macar sa-ti spuna ce sa faci pana cand o sa-l vada un doctor.
Mult noroc!
Cu drag, Mirela
SIMONABB spune:
Fa-i undeva o radiografie, din lateralul piciorului si de deasupra lui, apoi da-i un calmant, poate fi medicament uman, dar injectabil. Ia-i temperatura si daca are mai mult de 38 - 38.5 cit e normal la caini, da-i si un antibiotic.
Apoi sunt 2 variante: ori se pune piciorul in ghips pt 3 saptamini, ori il lasi asa si se vindeca de la sine intr-o luna si ceva (in timpul asta ii dai calciu). De preferat e prima varianta, dar trebuie supravegheat incontinuu.
Simona & BB Eugen
http://community.webshots.com/user/simonabb
carola spune:
e imposibil sa nu fie un cabinet deschis non stop. aici este deschisa chiar si clinica veterinara.
ancuta06 spune:
Catelusa mea a fost operata cand si-a rupt piciorusul. Avea 3 luni.
Ancuta &
Martijn, (24.10.2003)
http://community.webshots.com/user/Busch_family
oz spune:
quote:
Originally posted by SIMONABB
Fa-i undeva o radiografie, din lateralul piciorului si de deasupra lui, apoi da-i un calmant, poate fi medicament uman, dar injectabil. Ia-i temperatura si daca are mai mult de 38 - 38.5 cit e normal la caini, da-i si un antibiotic.
Apoi sunt 2 variante: ori se pune piciorul in ghips pt 3 saptamini, ori il lasi asa si se vindeca de la sine intr-o luna si ceva (in timpul asta ii dai calciu). De preferat e prima varianta, dar trebuie supravegheat incontinuu.
daca nu m-as pricepe eu as zice ca stii ce vorbesti
, radiografia nu se face 'din lateral' ci in pozitia in care doreste doctorul, in general in functie de ce crede el ca va gasi acolo, calmantele se administreaza de cineva care stie sa aprecieze situatia iar antibioticul este complet inutil in faza asta pentru ca este o urgenta si nu a avut timp sa faca infectie si deci febra. Variantele de tratament sunt si mai interesante, de ce 3 saptamani si nu 4???? de ce ghips si de ce calciu?OK, acum sfatul meu pentru ralucami,
din pacate mare lucru nu poti face pana nu ajungi la doctor. Acolo i se va face o radiografie (sau mai multe) si in functie de gravitatea situatiei se vor lua masuri. Daca este doar o fractura incompleta i se va pune piciorul in ghips, daca aveti ghinion si are o fractura completa cu deplasare va trebui operat pentru a aseza osul/oasele in pozitia normala. Eu sper pentru binele catelului si pentru buzunarul tau ca nu este grav si imobilizarea va fi suficienta.
ralucami spune:
Multzumesc mult pt raspunsuri! Pana la urma am reusit sa o rezolvam. A gasit sotzul meu un cabinet veterinar particular la care te potzi duce la orice ora din zi si din noapte ; doctorul e un tip foarte de treaba, bun profesionist si iubeste mult de tot animalele. Intr-adevar i-a facut radiografie la piciorut si din fericire nu era rupt
Intai de toate am intzeles ca i-a facut o injectzie si in 5 min Mark a adormit tun. Astazi am fost sa ii schimbe bandajul si sa ne dea si pastilele(ne-a dat niste calmante si niste vitamine). Sper sa nu mai am niciodata parte de "emotzii" de-astea. Inca odata fetelor

pt suportul vostru moral.Aha! Aici toata afacerea asta a costat 25.000 de yeni, adica vreo 200 si ceva de $ , dar la noi totul a fost acoperit de asigurare. Si la inceput radeam de barbate-meu cand a spus ca i-a facut asigurare cainelui...![]()
Hai noroc si sanatate- ca-i mai buna decat toate!