mama buna pentru copilul tau?Cum poti sa-ti dai se
cum poti sa-ti dai seama ce fel de mama vei fi pentru copilul tau?
Raspunsuri
iren spune:
Nu poti sa-ti dai seama cum vei fi, poti doar sa-ti dai seama cum esti...daca bebeul tau ride fericit, are chef de joaca si are incredere in tine, atunci inseamna ca esti o mama adevarata, iar el nu vrea oricum alta, pentru ca te iubeste neconditionat, indiferent ca esti urita sau frumoasa, ai rabdare cu el sau nu...Pentru el esti oricum cea mai buna mama...
Nu poti fi indeajuns de pregatita inainte sa vina el pe lume, pentru ca inveti odata cu el, iar el odata cu tine, si, dupa cum se comporta, vei sti sigur de ce are nevoie...
Iren burticoasa & Bogdanelu nazdravanu
angi_gemeni spune:
Nu exista "retete", nu sunt reguli...
Eu mi-am propus cu mult timp inainte sa am copii sa fiu o mama buna, sa le ofer tot ce am mai bun, sa le ofer bucurii, liniste, armonie. Sa nu fiu cicalitoare, dar sa le atrag atentia cand gresesc, sa ma joc cu ei, dar sa ii las sa-si creeze si universul lor, sa ii fac sa aiba incredere in ei, in mine si in tatal lor....
Cred ca pana acum, am reusit sa fac pentru ei tot ce am putut. Mai am de invatat, evident. Am si gresit si, sper, sa nu mai repet greselile .
Au fost momente si cand m-am gandit ca nu am fost suficient de pregatita si suficient de matura sa devin mama.
Cred ca toate, in felul nostru, suntem mame bune. Ne adoram copiii si doar pentru ei respiram, doar la ei ne gandim, pentru ei ne facem vise si planuri.
Angi&Andrei&Andreea
simod spune:
multumesc:-)e normal sa se intample asa dar nu stiu daca nu cumva in interiorul fiecarei viitoare mamici nu se naste si o astfel de intrebare la care desigur raspunsul e previzibil.Sincera sa fiu simt din tot sufletul si poate cu mai mult timp in urma am simtit la fel cum ca voi fi sau voi incerca sa fiu cea mai buna mamica din lume:-))Nu sunt singura stiu .Am 30 de ani si sunt insarcinata in 22 de saptamani.e primul bebelus al nostru si cred ca ma gandesc prea mult la cum va fi sau ce va fi.mi-ar face mare placere sa pot schimba mai multe pareri legate de sarcina,de copilasi , cu alte mamici de lacare sunt sigura ca voi mai invata multe lucruri.Sunt o noua membra .Am citit mult de pe acest site si nu numai .E interesant sa poti discuta despre orice cu persoane care sunt sau au fost in aceeasi situatie cu tine.Va salut si pupici pentru copilasi!
iren spune:
Bine ai venit la , sper sa afli aici prieteni si sa gasesti solutii la, daca nu toate, macar o parte din nelamuririle si problemele tale Sarcina usoara in continuare!
Iren burticoasa & Bogdanelu nazdravanu
bibi spune:
In primul rand BINE AI VENIT!
Cred ca raspunsul e la tine si de altefl l-ai si gasit CEA MAI BUNA MAMICA. Cu siguranta pentru copilul vostru tu esti cea mai buna mamica.
Daca ai sa fii calma si mereu zambitoare, drastica sau rece, mai mult mama decat prietena sau viceversa.. la toate intrebarile astea cred eu ca ai sa gasesti raspunsul pe parcurs, vazand si facand.
Sarcina usoara si un bebelush sanatos si frumos!
Alina Maria spune:
Buna seara,
Bine ai venit printre noi Simond , cred ca o sa-ti placa aici si chiar te-as invita sa treci si sa te inscri si la mamicile de ian.-febr. 2005 ,caci cred ca tu esti incadrata in aceasta perioada.
Eu sunt in 10 saptamani si am aceasi intrebare fiindca din experienta propie nu prea exista aceasi afectiune din partea copilului pt. parinte precum un parinte iubeste un copil, cred ca asta m-ar dezamagi cumplit. As suferi enorm .
Poate nu toate familiile sunt ca ceea pe care am avut-o eu si incerc sa invat di greselile lor insa mi-e teama ca nu o sa fie de ajuns.
In momentul de fata sunt si putin cam negativa insa ceea ce spun simpt cu adevarat.
Multi pupici pe burtici !
alina
CRISMIR spune:
Salutare fetelor!...sunt si eu insarcinata in 23 de saptamani,si ma gandesc deja destul de des daca am sa fiu o mamica buna?!...sunt sigura ca am sa ma straduiesc cat pot...mai ales ca am crescut intr-o familie care ne-a daruit,mie si fratelui meu,foarte multa dragoste,si enorm de multa atentie...cateodata,ma gandesc ca prea multa atentie.......de ce zic asta?....pt ca,acuma ma simt mult prea legata de parintii mei,si de familie ,in general....si fiind plecat departe de casa,sufar foarte mult,as fi vrut sa fiu putin mai indiferenta....nu stiu daca ma intelegeti?...sau daca m-am exprimat eu corect?...insa as fi vrut ca parintii mei sa fie mai putini grijulii cu mine,tot timpul,adica sa ma lase sa fiu independenta mai de mica....nu stiu daca am dreptate,sau asta e cea mai buna solutie,cert e ca eu am sa incerc sa fiu putin mai distanta uneori fata de copii mei,nu pt ca nu i-as iubii,Doamne fereste,ca ei vor fi ochii mei,insa pt binele lor in viitor....sper sa reusesc,pt ca de multe ori e foarte usor sa critici,insa atunci cand esti parinte totul e mai dificil si inima nu te lasa sa faci anumite chestii.....voi ce credeti,nu e asa?...eu am 28 de ani si sunt la primul copil...care va fi baietel,spre bucuria mea........ va pupicesc pe toate si multa sanatate!....Mirela si bebele din burtica Robert.....
mirela Stoia
CRIXIA spune:
SimonaD si Crismir, MAMA te face bebelusul tau!
Nu ai cum sa stii cum vei fi dupa 40 de saptamani pentru ca nasterea face ca organismul tau sa elimine tot ce ai tu mai bun pentru puiul tau: Instinctul matern.
Acum un an pe vremea asta, ma gandeam si eu, ca si voi daca am sa fiu o mama buna, rabdatoare, caci din fire sunt mai scrantita, agitata. Ei, sarcina, cu lungimea ei, m-a pregatit intr-un fel pentru marele eveniment. Dupa ce am aflat ca sunt insarcinata, treptat am devenit mai calma, zilnic aveam motive de bucurie.
Conteaza sa fiti gravide linistite si increzatoare. Restul se revarsa la nastere, vi se vor umple inimile de bucurie cand veti face cunostinta cu micutul, iar ca rasplata a acestei bucurii inca din prima clipa veti fi mamici bune.
CriXia
http://community.webshots.com/user/crixia
SimonaD spune:
Multumesc pentru raspuns sunt o viitoare mamica acum in 22 de saptamani si momentul nasterii va fi pe undeva in octombrei- noembrie.
Doresc sa ma inscriu la mamici de oct-nov 2004 ceea ce inca nu am vazut printre subiecte...inca:-)Ce pot sa zic,am emotii e prima sarcina si chiar daca nu am probleme in afara Rh-ului negativ sper ca totul va vi bine...O mama cu adevarat buna cred ca e aceea care iubeste copilul atat de mult incat poate sa daruiasca si dragoste si eduacatie fara a igradi libertatea si personalitatea copilului ei.Preitenie, apropiere ,sinceritate si cel mai important deschidere cat mai larga a mintii ajuta enorm in formarea cat mai buna copilasului pe care ni-l dorim.Nimeni insa nu poate stii cu adevarat tot ce vai fi decat in timpul...:-)
anapharm spune:
Cred cu convingere ca in fiecare din noi exista o fiinta capabila sa daruiasca, sa se implice total si sa demonstreze cat de important este un copil in viata unei mamici. Tot timpul am considerat despre mine insami ca sunt pregatita sa am un copilas si pt care voi fi o mamica adevarata. Ei bine, cand am aflat ca sunt insarcinata am trait un timp confuz, caci evenimentul ne-a luat pe nepregatite si parcurgeam o etapa dificila amandoi. Dar increderea in sine a revenit repede. Gandul ca bebelusul nostru a aparut in momentul cel mai nepotrivit, a disparut. Iar acum sunt convinsa ca Dumnezeu a ales, nu noi. Si merg cu optimism mai departe.
Daca regret ceva? Da regret ca sunt departe de familie, departe de cele mai dragi fiinte din viata mea. Acum, mai mult ca niciodata mi i-as fi dorit aproape, ca departarea sa nu-i priveze de prilejul unic de a trai emotiile si frumusetea celor 9 luni impreuna. Nu vreau sa stiu ce este in sufletul lor, destul ca vad ce este in al meu.
Sanatate tuturor!
Ana & Ralucuta din burtica
DPN 5 August - Fetita Raluca - Dr. James Moruzzi
"Cand iti ploua in suflet, fa-ti umbrela dintr-o bucurie".
Ana Burtch
http://community.webshots.com/user/anapharm