Mobila pe comanda, unde?
Fetelor, cele care v-ati ocupat cu amenajarea casei, eu sunt abia la inceput, si fara intentia de a face reclama cuiva, dati-mi si mie cateva idei in legatura cu producatorii de mobila.
As vrea sa fac pe comanda o camera de tineret dar desi m-am uitat pe o gramada de site-uri, inca nu stiu la cine sa a arunc fara frica, ca relatia calitate-pret va fi respectata.
Voi ati lucrat cu vreo firma anume (puteti scrie pe mail numele firmei) de care ati fost multumite?
sau dati-mi cateva sfaturi, ce trebuie urmarit, cand intri in hora?
mersic, astept idei si sfaturi
Raspunsuri
geut spune:
Eu le-am cumparat fetelor anul trecut mobila de la Red, Black and White (parca asa se numeste), au magazin pe Ferdinand, la intersectia cu Mihai Bravu (vis-a-vis de Liceul Iulia Hasdeu). Am dat 26 milioane pe: doua birouri, doua sifoniere cu doua usi, un dulap soldat, un dulap mai mic cu biblioteca, inca un dulapior de pus pe birou si doua fotolii-pat. Adica am umplu camera cu mobila la banii astia, ceea ce mi s-a parut super OK. Mobila este standard, dar poti sa-ti alegi cate corpuri vrei si sa le combini in orice mod. Si au si dormitoare pentru adulti superbe.
Daca mai fac rost de bani, tot de la ei am sa cumpar.
Am cautat mult vara trecuta, dar ceva mai bun si convenabil n-am gasit. Mai erau magazine cu mobila ieftina, dar aveau doar pat, dulap si noptiera.
lavi02 spune:
Mi-am facut biblioteca pe comanda la Sipro (au site: www.sipro.ro), a fost 430 de euro, am fost multumita. Cu factura, TVA, tot. Bucataria si dormitorul le-am facut cu cineva "la negru", recomandat de cunostinte, si este loc de mai bine. Uita-te si la Mobexpert, ca sa ai termen de comparatie. Noi am luat cuierul si o masuta de acolo dar sotul a avut ceva probleme la montatul cuierului - nu se potriveau toate perfect. La Mobexpert, Red, Black and White ai avantajul ca vezi exact ce cumperi, la comanda, ai emotii pana vezi ce iese. Dar avantajul e ca it faci pe dimensiuni si exact cum vrei tu. Canapea si fotolii am luat de la Euromobila (www.canapele.ro). Sunt OK.
Practic sunt doua categorii de mobila: mobila din pal si mobila tapitata, care au in principiu producatori diferiti. Exista si mobila din lemn natur dar nu stiu nimic despre ea.
La pal trebuie sa fii atenta sa se inchida perfect toate usile, sa nu frece usi, sertare, sa nu fie julit pe margini, sa fie fixat ca lumea in perete, sa aiba stabilitate, sa iti placa si interiorul (unii pun alb in interiorul dulapurilor - mie una nu-mi place).
La canapele trebuie sa tii cont de fiabilitatea sistemului de extindere (asta in functie de cat de des se doarme pe canapea) - sistemul italian in timp se lasa (cel in care scoti un fel de pat pliant cu o salteluta din interiorul canapelei - se lasa la mijloc plasa din sarma a patului pliant) iar clic-clac-ul in timp se strica. Surorii mele i s-a defectat dupa vreo 6 luni clic clac-ul dar era in garantie si i l-au schimbat. Ei dorm zilnic pe canapea. (era de la Mobexpert). Mai uita-te si la stofa, sa reziste bine in timp, sa nu se scamoseze, de preferat sa nu fie poliester pentru ca transpiri pe el.
Daca vrei pat poti sa faci din pal pe comanda si sa cumperi separat saltea. Noi am luat saltea romaneasca de Mizil, ortopedica si suntem foarte multumiti. Saltele sunt in Carrefour, Metro, etc, sunt si la magazine de mobila, la Mobexpert cam scumpe iar in rest cam turcesti. Si eu as prefera romaneasca. Uita-te intai ce dimensiune de saltea vrei/exista si abia apoi comanda patul.
Succes,
Lavinia
acina spune:
Eu mi-am comandat anul trecut bucataria la magazinul Obor la una dintre firmele de la subsol. A iesit cum am vrut si m-a costat
cam 12 mil.
Anca
miha spune:
Mersi mult fetelor de idei.
Eu merg deocamdata pe ideea de mobila la comanda acolo unde spatiul este destul de mic si nu permite aranjamente utile si trebuie gandit bine fiecare spatiu cum va fi folosit.
Deocamdata vreau sa gasesc un pat extensibil pe care copilul sa poata dormi pe el strans si doar cand vine mamaie in vizita sa fie intins(nu canapea- ca sa nu umplu casa de canapele) am vazut pe site la erdivan si farest foarte interesante.
Oricum asta e doar inceputul, ca va trebui aranjata toata casa.
miha spune:
Si dupa ce gasesc modelul care-l vreau de pat, abia apoi pot comanda si restul mobilei din dormitor......
Va pup,
carola spune:
si la Mobexpert iti fac la comanda. am intrebat eu azi. dar dureaza 6 saptamani ptr. ca sunt aduse materialele din Italia. adevarul e ca sunt scumpe rau. Mobila de bucatarie costa enorm. eu mi-am luat azi un birou f. frumos, care nu mi s-a parut scump.