Eco/test toxoplasma?

Eco/test toxoplasma? | Autor: Cornelia

Link direct la acest mesaj

Am fost ieri la medic si mi-a spus ca totul este in regula, dar cel mai minunat lucru a fost ca am facut eco si l-am vazut pe . A fost cel mai emotionant moment din viata mea. Cele care ati trait momentul asta, probabil ca stiti ce vreau sa zic. Bebicul era cu capul in jos si "baleta" in lichidul amniotic. Mi-am zis ca este perfect, da, asta am simtit si gandit.
Pentru a fi si mai linistita, medicul mi-a recomandat sa fac un test pentru determinare anticorpi toxoplasma (dupa ce i-am zis ca am si pisica si caine si ca am avut aproape toata viata animale). Stiu ca trebuia sa fac testul inainte, dar cred ca am asteptat sa mi-l recomande medicul. Incerc sa gandesc pozitiv, dar totusi sunt speriata. Mi-am facut un test dimineata asta, dar am o mare nelamurire. Stiti cumva ce test se face in cazul asta? Toxoplasma Igg sau Igm? Pentru ca cei de la laborator nu au stiut pe care sa mi-l faca si, in final mi-au facut Igm. Poate trebuia sa le fac pe amandoua? Stiu ca medicul trebuia sa precizeze clar si sa am o trimitere, dar acum este cam tarziu...
Pa!
Cornelia

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Madutz spune:

Buna Camelia, felicitari pentru bebelesul tau si bine ai venit aici !
Unde ai facut analiza ?? Din cate stiu, cel mai bun laborator unde poti face, si mai ales unde poti primi niste lamuriri competente referitor la aceasta analiza este la Cantacuzino !!
Iata ce am gasit eu referitor la interpretarea rezultatelor !!
Oricum, sunt sigura ca la tine totul e OK si-ti doresc sanatate multa, sarcina usoara si un bebelus voios si sanatos !!!
Madi
IgG
<= 0.90 => IgG negativ (absenta sau expunerea anterioara la toxoplasmoza)
0.91 - 0.99 => IgG echivoc (necesita retestare)
>1 => IgG pozitiv (expunere la toxoplasmoza)

IgM
< 40% => IgM negativ
> 40% => IgM pozitiv

1) "IgM" anunta daca boala a fost facuta recent, deci daca anticorpii descoperiti sunt de data recenta, iar daca iese pozitiv e de rau in cazul unei sarcini, pentru ca inseamna ca boala a fost facuta in perioada de gravidie si poate afecta foetusul;
2) "IgG" spune daca boala a fost facuta mai demult, deci daca anticorpii descoperiti exista de mai mult timp in organism, iar daca iese pozitiv este de bine in cazul unei sarcini, pentru ca inseamna ca daca ai acesti anticorpi datorati bolii facuta in trecut, nu mai poti face niciodata aceasta boala
Scuze, te-am botezat, cred ca imi trebuie ochelari !!!
Te pup Cornelia,
Madi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nicos spune:

eu mi-am facut testul la Cantacuzino si se fac ambele determinari,numai ca unul este pentru virusul activ(cel pe care l-ai facut tu) si celalalt daca l-ai avut si nu mai este activ. Eu am inteles ca poate provoca avort spontan(nu vreau sa te sperii). La mine a iesit pozitiv cel vechi(inactiv) si m-am speriat rau de tot. Acum am 35 saptamani si nu mai am rabdare sa vina bb.Sa auzim numai de bine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chiri spune:

Draga mea, si eu cand i-am vazut manuta piticului lipita de ecran de parca ne saluta, mi-au dat lacrimile, deci cunosc senzatia. Cat despre toxo, mie mi-au facut si IgG si IgM: una arata daca "ai avut si ti-a trecut" si cealalta daca "ai" (asta este si cea mai importanta), dar nu mai stiu care-cum. Oricum vezi ca s-a mai discutat pe forum despre asta, nu mai stiu daca pe forumul nou sau pe cel vechi. Sanatate si sarcina fara probleme

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cornelia spune:

Multumesc pt. raspunsuri. Sunt din Constanta si am fost la un laborator mai putin cunoscut (acum imi pare rau). Din cate inteleg trebuia sa fac amandoua determinarile, dar Igm-ul este mai important. O sa astept rezultatul si in functie de el (sper sa fie negativ) o sa imi fac si Igg-ul.
Inca o data, multumesc.
Cornelia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns georgianasarbu spune:

cornelia, felicitari pt bebelusul tau. si eu sper sa am un bb al meu dupa ce scap de toxoplasmoza. de aceea trebuie sa fii atenta si sa faci ambele determinari, atat IgG cat si IgM.multa bafta.

Mergi la inceput