Viata in Germania (10)
Raspunsuri - Pagina 9
alba spune:
quote:
Originally posted by mamica dulce
fetele..azi am fost la plimbare si am dat de doua fete romance ,chelnerite cu contract care vin de vreo 4-5 ani si mai bine aici si am vorbit noi ce.am vorbit,normal ca ma laud cu baietu' mamii cel frumos si ma intreaba daca primesc nu.s ce bani de la stat.. si au ramas foarte surprinse cand le.am zis ca doar alocatia lui bebe de 150 pe luna si eu 70 de euro la nastere.
Ele au zis ca trebuie sa fie mult mai mult,ca au auzit destule de cand tot umbla prin germania..faza este ca asa stiu si ai mei de la diferiti prieteni care au fete maritate cu neamt aici(dar ce si cum exact ..mister total)..si acu' stau si eu si ma intreb..parca nu s.a mai discutat aspectul asta la viata in germania,aici pe forum.
pe scurt,voi ce si cat primiti si in functie de ce?
Ancutza mami,da tu nu primesti "Erziehungsgeld" ?
Normal,ai dreptul la 300 € Erziehungsgeld/lunar, de cind se naste bebe pina la virsta de 2 ani, plus 154 € "Kindergeld"/lunar!!!
http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=mamica%20dulce
poze noi cu puisorul(1 an si 7 luni)
http://f2.pg.photos.yahoo.com/ph/anca20_ro/album?.dir=/5ee0
"Intreaga suferinta din lume, apare din dorinta egoista de fericire doar pentru sine.
Intreaga fericire din lume, apare din dorinta de a-i face fericiti pe ceilalti."
http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=alba
Alina spune:
quote:
Originally posted by albaquote:
Originally posted by mamica dulce
fetele..azi am fost la plimbare si am dat de doua fete romance ,chelnerite cu contract care vin de vreo 4-5 ani si mai bine aici si am vorbit noi ce.am vorbit,normal ca ma laud cu baietu' mamii cel frumos si ma intreaba daca primesc nu.s ce bani de la stat.. si au ramas foarte surprinse cand le.am zis ca doar alocatia lui bebe de 150 pe luna si eu 70 de euro la nastere.
Ele au zis ca trebuie sa fie mult mai mult,ca au auzit destule de cand tot umbla prin germania..faza este ca asa stiu si ai mei de la diferiti prieteni care au fete maritate cu neamt aici(dar ce si cum exact ..mister total)..si acu' stau si eu si ma intreb..parca nu s.a mai discutat aspectul asta la viata in germania,aici pe forum.
pe scurt,voi ce si cat primiti si in functie de ce?
Ancutza mami,da tu nu primesti "Erziehungsgeld" ?
Normal,ai dreptul la 300 € Erziehungsgeld/lunar, de cind se naste bebe pina la virsta de 2 ani, plus 154 € "Kindergeld"/lunar!!!
http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=mamica%20dulce
poze noi cu puisorul(1 an si 7 luni)
http://f2.pg.photos.yahoo.com/ph/anca20_ro/album?.dir=/5ee0
"Intreaga suferinta din lume, apare din dorinta egoista de fericire doar pentru sine.
Intreaga fericire din lume, apare din dorinta de a-i face fericiti pe ceilalti."
http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=alba
Draga Corina,
"Erziehungsgeld"primesti in functie de venit,cum a fost in cazul meu am primit minimul adica 304euro/luna,timp de 6 luni pt ca sotul meu are salariul mare iar in al doilea an nimic,nu se mai da sau cel putin in cazul celor cu venituri mari.Cererea pt banii astia se pune in 6 luni de la nastere.
Nu stiu exact cum e acum,am auzit ca s-a mai ridicat plafonul dar cel putin asa era in 2002 cind am nascut si eu,si mamica dulce.
Mamicuta dulce,eu cred ca sotul tau a luat "Erziehungsgeld"si nu ti-a spus.Ca neamt,e imposibil sa nu fi aflat/stiut dar "a uitat"sa-ti zica...
Alina
ariadna spune:
Da, da, mamele care nasc in De primesc de la stat 300 euro pe luna timp de un an sau cel putin 6 luni. Trebuie intrebat la Landratsamt cred.
Si acu' sa va zic una tare: trimit eu un email la consulatul din Muenchen in care incep eu cu "Stimate..." si termin cu "Cu respect...", in care intrebam de actele necesare pentru pasaport. Faza la care mi se trimite document atasat cu tot ce trebuie. La asa lugugu frumos asa raspuns, nu? Prin urmare a se evita contacul direct cu functionarul roman.
Da' nu era mai simplu sa scrie undeva pe un sit toate ce tre' sa stie omu' ca sa nu fie nevoie sa raspunda la emailurile fiecaruia?
ariadna
Alina spune:
quote:
Originally posted by ariadna
Da, da, mamele care nasc in De primesc de la stat 300 euro pe luna timp de un an sau cel putin 6 luni. Trebuie intrebat la Landratsamt cred.
Si acu' sa va zic una tare: trimit eu un email la consulatul din Muenchen in care incep eu cu "Stimate..." si termin cu "Cu respect...", in care intrebam de actele necesare pentru pasaport. Faza la care mi se trimite document atasat cu tot ce trebuie. La asa lugugu frumos asa raspuns, nu? Prin urmare a se evita contacul direct cu functionarul roman.
Da' nu era mai simplu sa scrie undeva pe un sit toate ce tre' sa stie omu' ca sa nu fie nevoie sa raspunda la emailurile fiecaruia?
ariadna
Ariadna,
Eu am trimis o scrisoare la consulat in august 2003 in care ceream lamuriri cu privire la schimbarea numelui de familie in actele romanesti si am primit ca raspuns un formular standard cu actele necesare pt pasaport nou...citeste naiba ce scrie popolatia,fie ca-i postal sau pe e-mail!
Oricum,de ex,legea despre schimbarea numelui de familie nu o cunoaste nici consulul,macar a fost sincer si a recunoscut ca ma agit degeaba sa obtin informatii de la ei.Noroc ca intre timp am rezolvat cu bani mai multi si nervi mai putini!
Alina
Mona_B spune:
quote:Si eu as vrea sa-mi schimb pasaportul anul acesta;stii cumva daca trebuie mers personal la consulat pentru formularele acelea sau as putea rezolva printr-o imputernicire sa-l trimit pe sot, ca eu, gravida pe drumuri...mai bine nu...e neaparat necesar sa fii personal acolo?Multumesc,
Originally posted by blancas
Si noi l-am facut prin procura.Am facut procura la ambasada Berlin+copie legalizata pasaport si de Craciun am trimis actele prin cineva in tara la persoana imputernicita.A durat cam 2 saptamani parca si apoi ni le-a trimis toate actele originale(certificate casatorie,buletine etc) prin DHL(50 euro) si a fost totul ok.
Ramona
tinatache spune:
mona, tu ai burtica mica, nu te ingrijora cu drumurile ca-s bune si nici prea lungi nu sunt. va tb sa faci procura cuiva din tara cand mergi la consulat si trebuie sa fii tu prezenta, cre dca e destul de complicat sa faci "procura pentru procura". Eu am mers cateva mii de km cand eram insarcinta, si la prima si la a doua asa ca poti merge linistita pe ruta Fr-Muenchen ca nu-i departe. E nevoie de un singur drum, apoi actele le trimiti/primesti prin autobuz, sau DHL sau ce alegi tu sa folosesti.
Cristina
Mona_B spune:
quote:merci Cristina, am sunat la consulatul din Bonn si mi-au spus ca-i musai sa merg personal la ei, cica nu va trebui sa astept daca-s gravida, dar am sunat in tara si am vorbit cu fratele meu care lucreaza in Politie si mi-a dat o veste proasta:se pare ca din primavara anului astuia nu se mai poate rezolva cu pozele si procura,tresa fii musai de fatza, cica te pozeaza ei te pun nush cum dracu in fatza camerei cei de la Bonn mi-au spus ei ca in principiu se rezolva asa dar...pt.siguranta tresa dau o fuga in Ro, ca n-am de ales.Dac n-ar fi sa-mi expire in primavara 2005 si sa-mi trebuiasca mai devreme pt.viza de Canada,nu mi-as face griji... dar data fiind situatzia,e musai sa-l am anul asta.
Originally posted by tinatache
mona, tu ai burtica mica, nu te ingrijora cu drumurile ca-s bune si nici prea lungi nu sunt. va tb sa faci procura cuiva din tara cand mergi la consulat si trebuie sa fii tu prezenta, cre dca e destul de complicat sa faci "procura pentru procura". Eu am mers cateva mii de km cand eram insarcinta, si la prima si la a doua asa ca poti merge linistita pe ruta Fr-Muenchen ca nu-i departe. E nevoie de un singur drum, apoi actele le trimiti/primesti prin autobuz, sau DHL sau ce alegi tu sa folosesti.
Cristina
Lauraa spune:
quote:
Noi de exemplu nu am primit nici un cent din banii astia (Erziehungsgeld)pentru ca sotul are venitul mai mare decat palfonul respecti/familie. Nici o zi nu am primit.Noi primim doar Kindergeld,154€.Poate asta e si cazul Ancutei
Mona_B spune:
cat despre sotz...e mai panicard decat mine, el e cel care nu-i de acord sa merg singura la drum lung, ma sperie si pe mine, dar cred ca voi alege sa merg cu Tarom din Frankfurt pana la Cluj,face vreo 2 ore 45 minute, acolo m-asteapta cineva si de-acolo catre Timisoara, end of destination!
Mona_B spune:
quote:Laura, stii cumva care-i plafonul de venit stabilit pt.Erziehungsgeld? Inca nu-i cazul la mine, dar va fi din decembrie.
Originally posted by Lauraaquote:
Noi de exemplu nu am primit nici un cent din banii astia (Erziehungsgeld)pentru ca sotul are venitul mai mare decat palfonul respecti/familie. Nici o zi nu am primit.Noi primim doar Kindergeld,154€.Poate asta e si cazul Ancutei