Viata in Germania (10)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Mona_B spune:

quote:
Originally posted by Dolly

Eu sunt in Germania doar de 1 luna. In septembrie trebuie sa nasc si nu prea stiu cum se procedeaza aici. Am medic de familie, am medic ginecolog dar nu am gasit acea asistenta care te ajuta sa nasti. Cineva mi-a spus ca nu pot sa nasc daca nu fac niste cursuri pentru respiratie. Eu le-as face dar nu stiu limba! Vreau sa nasc normal cu epidurala. Imi puteti da un sfat? Ce trebuie sa fac?

In mod normal ginecologul care se ocupa de tine iti recomanda, la cerere si o Hebamme(asistenta care te ajuta sa nasti).Daca nu, la clinica unde te decizi sa nasti sau te transfera ginecologul, poti cere sa discuti cu o astfel de Hebamme(moasa) care sa te ajute acasa cu BB si dupa externare.Oricum la nastere cel putin o moasa este alaturi de tine.Costul pentru aceasta e acoperit de asigurarea medicala, nu stiu daca si in cazul unei asigurari private.Parerea mea e sa nu-ti faci grji, vorbeste despre asta cu ginecologul.Cursurile de tehnica respiratiei sunt cam greu de urmat daca nu stii limba.Dar eu zic curaj, poate vei reusi sa intelegi ceva de-acolo.Noroc si nastere usoara iti doresc,
Ramona

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mona_B spune:

Atentie, inregistrarea la spital sau clinica se face incepand cu sapt.30 sau chiar mai devreme, te duci pur si simplu cu actele necesare, pasaport, cardul de asigurat medical si foaia de transfer(Überweisung)de la ginecolog,acolo vei putea vizita sala de nasteri, sa discuti despre optiunile de nastere si sa soliciti serviciile unei moase.Asta le e meseria si nu pot decat sa cred ca vei gasi una dornica sa te ajute.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanak spune:

Bine v-am regasit, dupa o luna petrecuta in romania, m-am intors cu bateriile incarcate.
Vad ca voi nu v-ati lasat si ati scris cu sarg in continuare. Nu am reusit sa citesc toate mesajele, dar ce am reusit sa citesc, mi s-a parut foarte interesat.

Despre concediul meu, sunt foate multe de povestit. Lucia a fost foarte cuminte pe parcursul calatoriei dua-intors (noroc cu dvd-portabil in masina). Am reusit sa vedem multe in romania, am fost doua saptamani la mare la Mamaia si a fost SUPERRRRRRRRR. Am stat la hotel Ambasador, camere mari, climatizare, frigider si tv, curat si bogat intr-ale mancarii la micul dejun. in rest ne perindam prin satul de vacanta. O sa reactualizez situl nostru cu poze si atunci veti putea vedea ce bine ne-am simtit. Vremea a fost super, nici prea frig, dar nici prea cald. Au fost si zile toride, dar supartabile. Apa a fost placuta, la prima incercare de a intra ti se parea rece, dar dupa aceea era o placere. O singura parte negativa a fost si anume, drumul pe care l-am ales cand am mers din Brasov spre Constanta si anume, de la Ploiesti la Urziceni sunt vreo 20 km groaznici cu o portiune unde se termina asfaltul si mergi pe "aratura". Ne-am speriat un pic de gropile de acolo ca niste transee, dar in rest a fost bine. Cand ne-am intors am ales varianta prin Buzau (km mai multi, dar drumul super bun).
Acum am revenit la programul zilnic, munca, camin, treburi casnice si nu in ultimul rand forumul (care in unele zile e pe primul rand).

Va pup pe toate

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tinatache spune:

Dolly, bine ai venit! Roxana, bine ai re-venit!
Dolly, cu siguranta ai sa nasti indiferent daca faci acele cursuri sau nu:)). Daca ne spui si in ce oras stai poate ai sa primesti niste informatii mai exacte. De ex. in Muenchen din cate stiu este cel putin o moasa romanca, dar or fi mai multe.
Ariadna, cursurile le faci acolo unde te inscrii, depinde de facultate.

Cristina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ariadna spune:

Consulatul romaniei la muenchen unde este acum, cumva pe Dachauerstr.?
Am auzit ca s-a mutat iar eu pe internet nu gasesc decat adresa asta; daca stiti un nr de tel de la ei dati-mi si mie, va rog frumos :)

ariadna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ariadna spune:

RICHARD-STRAUSS-STR.149, 81679 MÜNCHEN
Am gasit adresa de mai sus, asta e?
Tel.?

ariadna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cipstyle spune:

Consulatul General al României - Muenchen
Adresa: Richard-Strauss-Strasse 149, 81679 Muenchen
Telefon: 0049-89-553.307, 0049-89-553.308
Fax: 0049-89-553.348
E-mail: rumaenische-muenchen@t-online.de
Consul General: Dl. Mihai BOTOROG

Cristina si bb Anelisa Elena 04.04.04

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tinatache spune:

Ariadna, da, asta e, si as mai adauga ca au program luni-miercuri-vineri: 9-12.

Cristina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dolly spune:

Multumesc mult pentru sfaturi.
Doctorita mi-a spus sa merg pe data de 15 iulie. Poate atunci o sa-mi spuna si de asistenta si imi va da actele necesare pentru spital. Eu stau in Bruggen, Viersen.

Va urez o saptamana cat mai placuta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iris spune:

bun venit dolly,
noi locuim in krefeld, la vreo 20 de km de voi (cred); de ceva timp tot incerc sa ajungem la bruggen intr-un parc, de asta mi-a sarit in ochi mesajul tau;
tel nostru e 02151 56 69 83, mai sint citeva familii de romini pe aici, inclusiv o proaspata mamica, e nu chiar ca bebe are deja 4 luni jumate;
deci daca ai chef , cauta-ne!
tschuess

Mergi la inceput