Viata in Germania (10)
Raspunsuri
tinatache spune:
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=24043(partea a 5-a)
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=24405(partea a 6-a)
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=24914(partea a 7-a)
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=25448 (partea a 8-a)
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=26487 (partea a 9-a)
Cristina
tinatache spune:
da, mai, ma mut la Frefeld, da' ce ma fac eu ca unii pleaca din Krefeld??:((
monica, hai sa traiesti si sa-ti fie gura aurita. I-am povestit si sotului meu si a zis ca ar fi super, dar ca sa nu-mi fac totusi mari sperante pt ca si meseria ta e posibil sa fi jucat un rol important, si anume faptul ca esti programator si programul cu green card e initiat de Arbeitsamt si ca ei promoveaza meseria asta aici. Se poate sa fie asa, dar poate nu... Eu oricum am sa incerc, de-acum dupa ce ne intoarcem din concediu ca sa le fac ca lumea.
Pana una alta, am rezolvat cu pasaportul astuia mic, l-am trecut pe pasaportul sotului, a durat 1 ora si ceva si am scapat. Bine c-am scapat si de asta! Sa va mai spun ca si-a schimbat consulatul sediul si acuma e intr-o cladire mare si frumoasa, dar tot stai ca oaia si astepti cu toata turma afara! ce daca ploua, las ca romanu' poa' sa stea acolo afara. Ca bine'nteles ca spatiul acordat relatiilor cu publicul e mic, nu poate sa intre toata lumea acolo, restul asteapta afara. Ma rog... Chiar discutam cu sotul ca ce folos ca scrie asa fromos acolo sus pe un perete stralucitor din sticla, Rumaenische Haus, ca jos se uita toti care trec cu masina "oare ce-o fi cu lumea asta gramada aici?". ei, asta e, astia suntem noi. Mergem linistiti in Romania.
Monica, inca o data sar'mana si bafta multa. Eu zic sa te relaxezi ca daca ti-o spus ca dau banii nu cred ca se mai razgandesc.
aaa, inca ceva, asta apropo de nemti acuma. Am fost in weekend in Lindau pe Bodensee si am parcat, ca tot romanu care se respecta, undeva unde nu era cu Parkschein, ca sa nu platim ca am stat toata ziua. Era duminica si scrie ca-ti tb ceas din ala de pus in geam si sa stai max 2 ore, dar dedesubt scria "Werktags, 7-20h". Cool, am zis, si am lasat-o acolo. Cand ne-am intors, amenda de 5 euro ca n-am avut ceas pus in geam. waaaaassss????? pai ce, azi e Werktag?? Am facut poza la masina, intamplarea facu sa fie chiar sub stalpul cu pricina asa ca se vedea clar si nr si ce scrie pe stalp si ne-am dus la Stadtverwaltung (la cat e Lindau de mare l-am gasit imediat, era chiar la strada principala). Acuma nu era de 5 euro ca oricum parcarea ne-ar fi costat mai mult da' chiar asa?? in vazul lumii??? Si acolo un nenica, i-am aratat pozele si fituica si a zis ca e o greseala, ca colegul lui o fi uitat ca e duminica (vax albina ca era deja plecat acasa ca doar e Feiertag!). Am zis ca sunam luni si trimitem si pozele. Aaa, nu,nu, dati-mi mie ca rezolv eu cu colegu (cu alte cuvinte nu mai starniti, pardon, rahatu'). N-am primit nici un tel. si azi suna sotul si ii spune altul care stia despre ce e vorba ca s-a rezolvat, ca s-a stornat si pt noi si pt restul de masini, ca a fost o greseala...
Morala: ochii deschisi maaari! e plina lumea de smecheri. gata, ca v-am innebunit de cap:)
Cristina
mamica dulce spune:
bravos cristina!!!ce mama lor de politai...nu respecta legea!!le aratam noi lor
fetiliii!!ce stiti despre Waldorf gradinita si scoala?barbatu.meu tine neaparat sa.l dam pe Marc acolo,am o gradi la fo 10 km..m-as duce sa intreb la ei,dar sigur imi spun ca-s best of the best.
Stiu ca e si prin ro scoala din asta,dar nu cunosc pe nimeni sa fi urmat acolo,asa ca doar din auzite cica is buni tare.A!!inca ceva..cam care-ar fi preturile..am citi pe net ca 83% plateste statul,17% parintii...intrebarea e cat inseamna procentul asta?100 pe luna sau.. o mie?Cam care sunt scorurile la o gradi de stat?cu program lung ma intereseaza,ca la waldorf.
CE MAI STITI DE PAPADIC??e bine?si bebelusa?a venit acasa???
http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=mamica%20dulce
cami_alex spune:
monica,
nu am mai fost de multa vreme pe forum.Ma bucur pt ce vrei sa faci acum si multa bafta.
Eu momentan nu am cum sa-mi caut job, trebuie sa stau cu cel mic acasa.
tinatache,
spune-mi te rog la care consulat ati fost pt pasaport.
Eu mi-am facut de curand multi nervi la Bonn cu pasaportul pt Alex.
-mi-a spus ca nu putem sa-l trecem in pasaportul parintilor dupa noua lege (deci neaparat pasaport individual)
-parintele in pasaportul caruia vine trecut trebuie sa aiba domiciliul in germania.Are sotul tau domiciliul aici?
Plus ca trebuie sa aiba viza pe minim un an de acum inainte.
-la ce suma ati ajuns cu pasaportul?
Noi nu l-am facut inca din cauza ca numai eu am domiciliul aici si viza imi expira anul viitor in ianuarie cand trebuie sa merg sa-mi puna noua viza.Acum incercam sa obtinem de la Ausländeramt ceva in scris cum ca o sa-mi dea viza, si abia atunci pot sa-i fac pasaport (dar numai individual )Alta solutie e sa-i facem in Ro, dar e atat de complicat cu cate acte ne cer acolo incat asteptam sa vedem daca reusim sa-l facem aici.
multumesc anticipat pt informatii
...citisem si pe forum www.romanians-de.org ca nu se mai trec copiii in pasaportul parintilor
bombi spune:
quote:
Originally posted by mamica dulce
CE MAI STITI DE PAPADIC??e bine?si bebelusa?a venit acasa???
papa a venit acasa; bebe mai sta la spital sa mai creasca
papa mai scrie din cind in cind la subiectul de la felicitari si la mamicile de iulie-august
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=27487&whichpage=15 si pag urmatoare
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=27881&whichpage=9
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=28057&whichpage=5 si pag 6
Camelia spune:
Ancuta, nu stiu foarte multe despre Waldorf dar ce stiu iti spun.In calitate de eleva de liceu pedagogic am facut cateva ore de practica intr-o scoala Waldorf.Imi amintesc ca mi-am jurat atunci sa nu ajung vreodata intr-o asemenea scoala nici ca si cadru didactic, nici ca parinte!Mie nu mi-a placut.La capitolul informare erau mult sub nivelul scolilor din invatamantul traditional.La capitolul formare...hmmm, lasau cam mult de dorit.Dar asta se intampla in Ro.Poate ca aici,in D, sa fie mai bine, ca au mai multa experienta.In Ro au aparut scolile astea abea dupa revolutie.Si-apoi nemtii nu se omoara cu informarea si disciplina nici in scolile din invatamantul traditional.Asa ca se poate sa nu fie Waldorful mai rau.
Despre costuri, n-am nici o idee!
Credinta face totul posibil; dragostea face totul usor
papadie spune:
pt voi
Eu is terminata cu porcaria asta de cezariana...dar nu asta e important... catrinutz e tare bine slava Domnului :-) E frumoasa fok si mai ales e sanatoasa. Maninca de rupe in special de la san. Azi i-am facut eu baitza:-))) Ma innebuneste cat de frumoasa lipicioasa e!
Si a inceput balul cu birocratia la nemti si apoi o sa urmeze motzul pe tort cu actele romanesti
"În afara de constiinta totul e bestialitate" (Camil Petrescu)
helbi spune:
Pt. mamica dulce:
Pret la gradi pe linga biserica evanghelista, program de la 7,30-17, mic dejun si masa de prinz inclusa, 191 euro / luna (pretul depinde de venitul anul pe fam.). Copilul a avut si posibilitatea sa doarma in gradi.
Cunosc familii cu copii la gradi de stat, cu venituri asemanatoare si care platesc cam aceesi suma.
De gradi Waldorf eu nu am fost incintata, din ce am vazut cind imi insctriam fetita si mi-am zis ca pe-acolo nu mi-as dori-o.
Daca vrei mai multe detalii, dami un PM.
Te pup
Ralu
tinatache spune:
cami, eu ajung incet incet la concluzia ca aceste consulate sunt din lumea lui papura voda. Si asta pt ca aici in Muenchen la consulat poti trece copilul pe pasaport, daca pasaportul e de tip vechi. Daca vrei sa-i faci pasaport individual sau sa-l treci pe un pasaport de tip nou tb sa faci procura speciala si le trimiti pe toate in tara la cineva , sa te rezolve. Deci nu le trimit ei. Specific ca aceasta procedura este valabila pt noi, cei cu GC, intrucat nu avem domicliul stabil aici (adica resedinta permanenta). In tara NU se mai fac pasapoarte individuale la copii, am incercat deja si au primit un ordin intern prin care nu mai aproba de nici un fel. da, stiu, unii mai reusesc dar probabil au pile zdravene. Ei, noi n-am avut! Ideea e ca daca ai pasaport vechi si vrei sa treci copilul in el, in Muenchen la consulat iti face chestia asta si dupa cum am spus dureaza f putin. Daca nu era asa departe i-as fi facut pasaport individual la Bonn ca asa am fi preferat noi dar... Cam asta-i povestea.
papa, welcome in the club! lasa ca o sa treaca si durerile si o sa fie bine, important e acuma ca voi sa fiti sanatoase sa puteti merge mai departe. Din cat am citit pe aici catrinelu' papa bine si asta e cel mai bun lucru pe care il putea face acuma. Ai sa vezi ca in cateva luni ai sa uiti si de cezariana si de tot. Noi te pupam dulce si asteptam sa venim in petit!
Cristina
Mona_B spune:
quote:Cami, pasaportul individual unde se face totusi, in Romania sau la Bonn(si eu tot acolo trebuie sa merg)?Ma deruteaza experienta Cristinei(Tinatache)de-aia vreau sa stiu.
Originally posted by cami_alex
monica,
nu am mai fost de multa vreme pe forum.Ma bucur pt ce vrei sa faci acum si multa bafta.
Eu momentan nu am cum sa-mi caut job, trebuie sa stau cu cel mic acasa.
tinatache,
spune-mi te rog la care consulat ati fost pt pasaport.
Eu mi-am facut de curand multi nervi la Bonn cu pasaportul pt Alex.
-mi-a spus ca nu putem sa-l trecem in pasaportul parintilor dupa noua lege (deci neaparat pasaport individual)
-parintele in pasaportul caruia vine trecut trebuie sa aiba domiciliul in germania.Are sotul tau domiciliul aici?
Plus ca trebuie sa aiba viza pe minim un an de acum inainte.
-la ce suma ati ajuns cu pasaportul?
Noi nu l-am facut inca din cauza ca numai eu am domiciliul aici si viza imi expira anul viitor in ianuarie cand trebuie sa merg sa-mi puna noua viza.Acum incercam sa obtinem de la Ausländeramt ceva in scris cum ca o sa-mi dea viza, si abia atunci pot sa-i fac pasaport (dar numai individual )Alta solutie e sa-i facem in Ro, dar e atat de complicat cu cate acte ne cer acolo incat asteptam sa vedem daca reusim sa-l facem aici.
multumesc anticipat pt informatii
...citisem si pe forum www.romanians-de.org ca nu se mai trec copiii in pasaportul parintilor
Ramona16 saptamani+