Pasaport pentru copil?
Mai fetelor, am auzit eu bine sau e ceva aiurea?
Un copil sub 18 ani are pasaport separat sau poate fi trecut pe pasaportul parintilor (al unuia dintre ei)?
Multumesc pentru raspunsuri. Pupici.
Alina
Alina si
Andra !!!
Raspunsuri
oanaDo spune:
Copilul peste 14 ani poate avea pasaport separat.
Oana Do
http://community.webshots.com/user/ooanaa2003
sinzi_ana spune:
David are 16 luni si are pasaport separat, dar nu e obligatoriu. Ideea e ca daca il treci pe pasaportul mamei, tata nu poate iesi cu copilul din tara!!!
Sinzi si David
Lia spune:
Orice copil poate avea pasaport separat,in situatia in care exista motive intemeiate pentru o cerere de acest gen.
Ex. Andrew va calatori impreuna cu maica-mea si ii voi face pasaport separat din aceasta cauza.
Lia&Andrew
andreeacc spune:
Buna, bb Sebastian are pasaport individual de la 6 saptamani...daca esti din Buc te poti duce la sediul Dir de Pasp. din Nicolae Iorga si acolo iti dau toate detaliile...din ce imi aduc eu aminte este neoie de o declaratie a parintilor autentificata la notar, de copie si original certif nastere al lui bb si casatorie, o poza care se face la dir pasapoarte (au o camera speciala unde te duci imediat cu copilul, nu stai la cozile alea infioratoare), niste taxe platite la CEC si completarea unui formular tip de la ei...oricum cel mei bine e sa verifici cu ei, ca stia schimba cerintele de la o zi la alta...e mai bine ca bb sa aiba pasap lui, ptr ca poate calatori insotit de oricine.
Andreea si
Sebastian - 07.10.2003
http://community.webshots.com/user/andreeacc
geliza spune:
mai nou stiu ca nu se mai fac pasapoarte individuale copiilor...de vreo 2-3 luni
Eliza si Mara (24.01.2002)
ane2 spune:
Si gaza mea are pasaport individual si fetele au dreptate asa poate calatorii insotit de oricine.....
Anita si Rachella -17.o1.2004
http://community.webshots.com/user/sugarbabe134
Mirupati spune:
Si noi vrem sa facem pasapoarte individuale cind mergem acasa in august, dar am doua nelamuriri. Noi am facut certificate de nastere aici, la consulat, dar nu au dat coduri numerice personale, cica le luam de la Bucuresti.
Putem sa le facem pasapoarte fara CNP ? Si unde le facem acest CNP ? A doua problema e ca am citit undeva ca pentru a le putea face pasaport, copilul trebuie sa figureze in registrele de evidenta a populatiei, adica sa fie inregistrat la politie. E adevarat ? Asta cu ce Dumnezeu se mai maninca ?
La notariat exista un formular tip pentru declaratia de consimtamint pentru pasaport individual ? Stiu ei ce trebuie facut ?
Multumesc mult pentru orice idee - cind ma gindesc ca ne ducem in concediu sa ne luam la trinta cu birocratia ....
EDDY spune:

Shi Naomi are pashapoarte individuale shi japonez shi romanesc.Mirupati,CNP se trece in certificatul de nashtere facut de Consulat,numai la Primaria sectorului 1 din Bucuresti.La notariat,nu aveau o cerere tip(cel putzin nu acolo unde am fost noi)dar le-am spus ce dorim domnishoarelor de acolo shi ne-au spus ca trebe sa mergem cu translator autorizat(sotzul fiind japonez) shi notarul va face tot ce trebe.Intr-o ora am avut cererea gata.Cel mai nasol a fost intr-adevar la oficiul din Nicolae Iorga
Itzi trebuie nervi de otzel,timp disponibil shi obtzii pashaportul.Poate acum este mai simplu shi mai rapid ca in Decembrie-Ianuarie cind am fost noi.Vacantza mea insa a fost ratata
Daca nu v-or calatori puii tai insotzitzi de altcineva inafara de voi,parintzii,parerea mea este sa nu te zbatzi sa le faci pashaport individual romanesc.Cel putzin nu deocamdata.
Eddy & Antonia Naomi
Maria2 spune:
Din nefericire nu s-a schimbat nimic.Si eu mi-am tocit nervii in Iorga.Este inimaginabil dar pentru a scoate pesaport individual pentru copil trebuie sa stai ore intregi la coada la "audiente" iar cand vine domnul comisar-in cazul nostru un domn Ioan Rus- nici macar "nu este obligat sa rezolve toate cazurile"adica poti sta degeaba. Oricum eu iti urez succes si te rog daca descoperi ocale mai umana sa ne comunici si noua pentru ca eu mai am un copil in situatia asta.
mp