Iminenta avort (...)
Sunt nervoasa, trista, nu mai stiu sa-mi definesc starile... Acum 10zile am fost diagnosticata cu "iminenta avort s.s.9"... Doctorita mea mi-a prescris un trat. antispastic ( No-Spa ) si ...hormonal ( Duphaston ), repaus 7zile. Deja de a 2-a zi dupa nefericitul incident ( hemoragie ) nimic "suspect" nu mi s-a mai intamplat...poate la vreo 2-3 zile o usoara scurgere maronie ( sange "invechit"- licenta doctoritei ). Astazi la 10zile ... mi-am reluat serviciul...vin acasa oarecum "linistita" si...surpriza neplacuta : din nou aceleasi scurgeri maronii... Fetele ... Daca a mai trecut careva dintre voi printr-o astfel de "experienta" rogu-va scrieti-mi...as vrea povesti cu "happy-end" (...)
Am nevoie de voi, doar la sfarsitul saptamanii am programare la medic ( doar atunci m-a chemat : "2 saptamani sunt relevante, daca e sa se intample..se intampla, daca nu...nu." )
( mamicaunuifrumosstrengarde2anisi2luni)
Raspunsuri
azumi spune:
Monique...api sa sti ca si mie mi-a spus acelasi lucru doctorul la vremea respectiva: daca e sa se intample .se intampla.Sarcina este mult prea mica sa fie puternic controlata.Mie nu mi s-a prescris nici un medicament atunci...dar a trecut.La fel am avut si eu, hemoragie puternica vreo doua ore asa...si apoi numai scurgeri maronii.Asta se intampla prin saptamana 6-7.Un doctor din tara care m-a vazut a spus ca e prea devreme sa dea un verdict deci sa asteptam.Cand m-am intors acasa si m-a vazut medicul meu... surpriza!, raspunsul a fost acelasi: asteptam sa vedem ce se intampla.Tot asa mi-a explicat si mie scurgerile maronii: sange invechit.Au durat insa cam o luna si ceva aproape doua.....dar pe la trei luni si un pic s-a descoperit ca aveam hematom in placenta si ca asta fusese probabil ceea ce provocase sangerarea si mai apoi scurgerile maro.
Asta nu inseamna ca si tu ai la fel, dar important e ca la mine s-a rezolvat problema si bb a fost ok.Deci gandeste pozitiv.
Sper sa fie bine si sa nu mai ai probleme.Nu te gandi la ceea ce poate fi mai rau ca iti va agrava situatia..E greu intradevar sa vezi partea roz cand se intuneca tot...dar incearca.
ana
http://community.webshots.com/user/natzumi
martha78 spune:
Monique, stai linistita, relaxeaza-te, evita stresul caci nu-ti va aduce nimic bun, poate sarcina va evolua bine si scurgerile vor inceta. Simptome de sarcina mai ai?
Numai un ecograf iti va spune exact ce se intampla.
Si eu am avut scurgeri din astea dar, crede-ma n-ai vrea sa stii...
Mihaela
Monique spune:
Ana,
Multumesc mult !... Deci...mai poate dura asteptarea chinuitoare vreo 4 saptamani... Te-ai menajat in vreun fel anume, special in perioada aceea ?... Repaus, eforturi minim necesare, etc ?...
Monique spune:
quote:
Originally posted by martha78
, stai linistita, relaxeaza-te, evita stresul caci nu-ti va aduce nimic bun, poate sarcina va evolua bine si scurgerile vor inceta. Simptome de sarcina mai ai?
Numai un ecograf iti va spune exact ce se intampla.
Si eu am avut scurgeri din astea dar, crede-ma n-ai vrea sa stii...
Mihaela
Simptome de sarcina ?... Nu am si nici nu am avut !... Ecografic...acum 10zile i se vedea inimioara ! Tocmai aici e problema : trebuie sa mai astept cateva zile si...nu mai am RABDARE !...
aida_o spune:
Monique,
daca nu mai ai rabdare, fa si tu ca mine : mergi la un spital de urgenta, si, la camera de garda, sugereaza-i "discret" medicului care te va consulta ca ai vrea si o ecografie. la mine nu era vorba de sarcina, ci banuiam eu ca am piatra la rinichi, si nu am mai avut rabdare pina mergeam la medicul meu.
nu m-am lasat pina nu am iesit de-acolo cu ecografia in dinti evident, nu aveam nici o piatra la rinichi, ci doar ceva nisip, da' m-am simtit mai bine dupa ce m-am lamurit.
bafta, si sa dea Dumnezeu sa fie bine
oriunde ati fi, fiti uniti, dragi romani...
http://community.webshots.com/user/atomskin-date
saphir spune:
Draga mea,
Cand am fost insarcinata, medicul nu m-a diagnosticat cu "iminenta avort", dar si eu am avut ceva scurgeri maronii vreme de vreo 2 saptamani. La control, a luat proba si-a facut ceva analize- nu ma intreba ce, ca nu stiu- si mi-a spus sa stau linistita ca totul e in ordine.
Parerea mea: relaxeaza-te, asa cum au spus si fetele, mergi la urgenta la un control, incearca sa mai faci o pauza de la servici, incearca sa gandesti pozitiv, pentru ca uneorii si medicii mai gresesc, cand dau astfel de verdicte fara prea multe analize si investigatii.
Eu iti doresc o sarcina usoara
Saphir si Amos Daniel (26.02.04)
http://community.webshots.com/user/ClimAmos
mamicaluitheo spune:
Duphaston ??????? la sarcina????????/
eu stiu pe cineva care a facut tratament cu acest produs dar inainte de sarcina cu multa vreme. Nu ti-a recomandat medicul mai mult repaus fizic si sexual? nu era oare mai bine? si totusi iminenta de avort la cateva saptamani??? Mai bine mai consulta un medic.
de unde esti? daca esti din buc. la ce medic mergi?
iti pot recomanda eu unul f. bun dupa parerea mea si am vazut ca a mai multor mamici si burtici
daca te intereseaza trimite-mi pm si -ti dau mai multe informatii despre nume, si numere de telefon.
sanatate maxima si ai grija de tine.
cu drag andreea mami lui theo si florinake
mamicaluitheo spune:
Uite am gasit ceva la clinica virtuala.
sper sa te ajute
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=27991
cu drag andreea mami lui theo si florinake
cristalina spune:
Buna Monique!
Fruntea sus, eu am avut sangerare in saptamana a saptea, scurgeri maronii o luna dupa...fix o luna...de credeam ca nu mai scap!
La ecografie s-a vazut decolare de sac.
Tratamentul a fost Duphaston, No-spa...si o luna de stat acasa. Am avut noroc ca s-a intamplat in perioada sarbatorilor de iarna si oricum aveam doua saptamani concediu, mi-am mai luat doua de odihna!
(pe langa asta am mai luat si 10 zile Eritromicina, zicea doctorul sa nu fie infectie si nici macar nu am mai facut analize, antibiotice direct).
Acum asteptam sa treaca saptamana pentru ca luni sau marti mergem la nascut...:)
Am uitat sa zic...simptome de sarcina nu aveam, decat doua liniute pe teste...:)
Iar Duphaston am luat pana in saptamana 20 de sarcina...
(doctorul mi-a zis atunci ca nu putem face altceva decat sa asteptam sa vedem ce se intampla...recunosc ca am fost revoltata...dar am facut ce mi-a zis, repaus la pat si luat pastile cu pumnu'...)
Sanatate multa !!!
Monica 36+ saptamani
cristalina spune:
Am mai uitat ceva (hormonu' bata-l sa-l bata!)...eu merg la acelasi doctor ca si mamicaluitheo...:)
Monica 36+ saptamani