Am citit tot aici pe forum, acum o luna sau doua, nu mai stiu..... Era o intrebare referitoare la desfacerea CM dupa CIC si i se raspundea (de catre Doamna Bibi cred) ca angajatorul nu are voie ca dea afara o persoana revenita din CIC min. 6 luni dupa revenire (in conditiile in care nu se fac restructurari, faliment sau alte situatii prevazute de lege).
Daca este adevarata chestia asta cu 6 luni, va rog sa-mi spuna cineva exact legea si paragraful pentru ca eu ma voi reintoarce din CIC peste 2 luni si presimt ca vor fi probleme. De aceea vreau sa ma duc cu temele facute.
Va multumesc.
Camelia Jecza
Nu exista ao astfel de perevedere din cate stiu eu. E obligat sa va mentina postul pana la revenire dar nu mai mult de atat.
Marius (www.desprecopii.com)
Am gasit eu pana la urma ceva in OG 96/20.10.2003 art.21(2).
Art. 21. - (1) Este interzis angajatorului să dispună încetarea raporturilor de muncă sau de serviciu în cazul:
a) salariatei prevăzute la art. 2 lit. c)-e), din motive care au legătură directă cu starea sa;
b) salariatei care se află în concediul de risc maternal;
c) salariatei care se află în concediul de maternitate;
d) salariatei care se află în concediul pentru creșterea copilului în vârstă de până la 2 ani sau, în cazul copilului cu handicap, în vârstă de până la 3 ani;
e) salariatei care se află în concediul pentru îngrijirea copilului bolnav în vârstă de până la 7 ani sau, în cazul copilului cu handicap, în vârstă de până la 18 ani.
(2) Interdicția prevăzută la alin. (1) lit. b)-e) se extinde o singură dată cu până la 6 luni, după revenirea salariatei în unitate.
(3) Dispozițiile alin. (1) nu se aplică în cazul concedierilor pe motive economice ce rezultă din desființarea postului ocupat de salariată, ca urmare a dificultăților economice, a transformărilor tehnologice sau a reorganizării angajatorului, în condițiile legii.
Poate ca nu interpretez bine alin.(2). Astept sa ma corectati.
Va multumesc.
Camelia Jecza