Pedeapsa cu moartea/Eutanasie/Avort

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns elara spune:

"Si daca gandim etic,tot crima este, iar pentru viol exista si pilula de a 2-a zi, cred ca toata lumea stie, nu trebuie neaparat sa se ajunga la avort."

Si daca victima este sechestrata cine stie cat timp? Fara suparareva rog, dar sa nu gandim simplist ci sa ne imaginam ca circumstantele in care se petrece io asemenea grozavie sunt complexe si daca unora din victime le va fi posibil sa foloseasca pilula altora le va fi IMPOSIBIL fie din rationamente ce tin de mediul social, economic sau de imprejurarile in care s-a petrecut fapta (scuza-ti va rog limbajul specific - deformare profesional) sau starea psihica in care victima se afla in urmatoarele 72 de ore in carea r putea avea acces la pilula.

Dar, sa raspund punctual la topic:

- NU sunt de acord cu pedeapsa capitala nu ca nu as fi de acord sa fie omorati cei care au comis infractiuni de o cruzime mare ci fiindca nu putem inlatura 100% erorile judiciare si oameni nevinovati pot fi sacrificati(si chiar sunt acolo unde e legala pedeapsa capitala). Daca as avea certitudinea vinovatiei unui astel de individ (nici nu il pot numi "OM" - de aici rezida convingerea mea ca trebuie omorati) nu as opta pentru pedeapsa capitala ca sa-l pedepsesc (cum se gandea cineva aici ca "ocna" ar fi o pedepsa mai grea decat o moarte inca si fara dureri) ci pentru ca AS SCUTI LUMEA DE UN MONSTRU (pentru care nu pot avea siguranta 100% ca nu va evada, si pe care nu vad de ce l-ar intretine societatea ani de zile, ba inca in nush ce stat ii plateau si operatia de schimbare de sex unei criminale cu sange rece).

- DA - sunt de acord avortul - cu exceptia celor de care mai zicea cineva, care devin obisnuinta in cazul unei vieti sexuale nesabuite si pentru sarcinile provenite din viol - indiferent de circumstante atata timp cat femeia insarcinata asa simte si asta isi doreste. Nu o poate sili societatea sa aduca pe lume un copil nedorit. Nu e destul ca afost silita la actul sexual??? Un copil il va avea toata viata si daca nu va reusi sa treaca peste trauma violului, acel copil va reprezenta o amintire dureroasa in fiecare clipa.
Poveste a cineva despre o carte cu un caz fericit. Dar aceea cred eu ca e exceptia. De regula nu cred ca se intampla asa.

Mi se pare o grava restrictionarea libertatiilor omului interzicearea avortului.
Si mi se pare ca prea ne cramponam de ideea ca exista si oameni cu handicap geniali. Da, exista nu neg.....dar decid parintii daca le dau o sansa sau nu sa ii aduca pe lume.
S-au nascut si se nasc inca (Slava, Domnului) si copii geniali sau foarte talentati - oameni normali - MII. Asadar sansele sunt aceleasi ca sa se nasca un copil genial in ambele situatii. Deci daca parintii afla cat timp nu e prea tarziu ca viitorul copil are malformatii e dreptul lor sa renunte la acea sarcina si sa riste sa renunte la un posibil viitor om genial. Asa vad eu lucrurile.

- DA - sunt de acord si cu eutanasia - si aici nu cred ca e cazul sa explic in ce situatii fiindca prin definitie se aplica doar in situatii de exceptie.
Si fiindca spunea cineva ceva de calmante: NU INTOTDEAUNA sau nu pana in ultima clipa a vietii mai au efect!
Incercati sa va imaginati in locul suferindului care nu mai are sanse sa se insanatoseasca. Ati avea puterea SA ASTEPTATI MOARTEA sa vina cine stie cand IN SUFERINTA CRUNTA?

Numai bine tuturor si sper ca nuam suparat pe nimeni chaira daca parerile mele difera cu ale multora.

"Ataseaza-te de cei care te pot face mai bun, primeste pe cei pe care, la randul tau, ii poti face mai buni."
Seneca

Mergi la inceput