Pedeapsa cu moartea/Eutanasie/Avort

Pedeapsa cu moartea/Eutanasie/Avort | Autor: Lolipop Lady

Link direct la acest mesaj

Pentru subiectul asta m-am inspirat din mesajele postate la cel referitor la pedeapsa cu moartea.

Intrebare pentru cei care sunt de acord cu pedeapsa cu moartea: sustineti eutanasia si avortul ca metode de a pune sfarsit unei vieti? Ce cred despre asta persoanele care se opun categoric pedepsei capitale?

Daca cineva se opune pedepsei cu moartea inseamna ca neaparat de opune eutanasiei si avortului? Dar invers?

Eu in principiu sunt de acord si cu eutanasia, si cu avortul si cu pedeapsa cu moartea. Voi?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns alinamoro spune:

Eu NU sunt de acord cu niciuna din astea trei.Cred ca toate au un cuvant comun:CRIMA.
Parerea mea!

alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lucia_cs spune:

Alina - subscriu.

Lucia sotia lui Csaba.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lolipop Lady spune:

Daca te gandesti ca prin eutanasie si avort curmi o viata autnci te poti referi la ele ca si 'crima'. Unii sustin ca nu avem voie sa luam viata altcuiva pentru ca nu avem nici un drept sa hotaram asupra lor. Bun. Dar avem oare dreptul sa ne lasam fiintele dragi sa sufere crunt, sa agonizeze pe patul de moarte cand aceste fiinte nu mai vor sa indure chinurile?

Mergi la inceput

Cand vorbesc de avort ma gandesc in primul rand la avortul facut din motive medicale (boli incurabile care afecteaza mama si/sau copilul) sau avortul care pune capat unei sarcini rezultate in urma unui viol de exemplu. Nu sustin avortul ca metoda si scuza de a incuraja relatiile sexuale nesabuite.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamica dulce spune:

despre pedeapsa cu moartea mi.am spus parerea la celalalt subiect,despre avort...in cazurile in care cu certidudine copilul e cu grave malformatii,mai ales cerebrale,sau cand riscul pentru mama este foarte mare(deces)...pentru ce sa chinui o viata acest suflet???
si sa faci o familie nenorocita?Eu ,cu sinceritate,ma ingrozesc cand ,pe strada,vad copii deformati sau cu probleme mintale grave,poate o sa ma considerati nebuna dar eu imi fac cruce si zic el ca el ,copilul meu ca mine si ceilalti la fel ca al meu,nici nu ma pot uita macar.Si la tv cand aud de cazuri groaznice de deformatii,de copii lipiti si alte minuni...efectiv nu ma uit niciodata,sunt ingrozita.Sa nu credeti ca nu am intelegere..ma gandesc mereu oare ce este in sufletul acelor mame,mi se pune un gol in piept si-.i multumesc lui Dumnezeu ca am asa un baiat minunat,ma rog din suflet sa nu mai fie nimeni atat de cumplit nenorocit..cuvintele nu pot exprima durerea,nici macar a mea,infima pe langa a familiilor respective.
Prinvind din aceasta perspectiva,tinerele care raman insarcinate si fac avort(unul sau mai multe) par a fi neoameni,dar ,stiti si voi,problemele personale sunt cele mai grave,si cine stie de ce o fac.(nu ma refer la acele femei penale care au de cinci ori pe an programare la avort ci la femei ca noi,care o data in viata efectiv nu pot pastra copilul)Poate daca ramaneam insarcinata in fac,dintr.o greseala,cine stie ce as fi facut cu mintea de atunci.(de fapt tot in fac am ramas insarcinata,dar datele problemei au fost cu totul altele)
Cine stie ce as face si acum,daca as ramane insarcinata,cand efectiv nu poit spune ca imi doresc un al doilea copil.
Cum a spus cineva..in caz de viol..daca victima ramane insarcinata,nu-i neaparat necesar avortul(dar aici nu ma pot pronunta ca nu stiu ce inseamna de fapt asta,multumesc lui Dumnezeu.Doar am citit o carte mai demult,care m.a impresionat, cand victima unui viol a pastrat copilul si a fost minunea vietii ei,asa cum sunt copiii nostri
facuti din dragoste.
Cat despre euthanasie..tot la modul teoretic vorbind..sunt de acord,in conditiile in care intr.adevar nu mai este nici o sansa pentru bolnav,cand suferinta este imensa si singura dorinta este pacea de dupa..
Foarte multe dintre voi vorbiti despre drepturile pe care le avem sau nu..Dumnezeu trebuie sa-i ierte pe criminali,tot EL sa dea miluinta unui nefericit bolnav de moarte...nu stiu ce sa zic,se lupta credinta din mine cu "ratiunea rece"si...las problema deschisa..

m-.am lungit prea mult,
cu drag!

http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=mamica%20dulce

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralucami spune:

Am impresia ca ai bagat in aceiasi oala trei notziuni total diferite. Si aici nu potzi da verdicte de genul DA/ NU/ sunt de acord pt tot "lotul". Fiecare caz de eutanasie/ avort/pedeapsa cu moartea trebuie luat si analizat minutzios inainte de a te declara impotriva sau de acord.

Hai noroc si sanatate- ca-i mai buna decat toate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamica dulce spune:

raluca,foarte frumos spus!asa este.

quote:
Fiecare caz de eutanasie/ avort/pedeapsa cu moartea trebuie luat si analizat minutzios inainte de a te declara impotriva sau de acord.

http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=mamica%20dulce

Mergi la inceput

quote:
Am impresia ca ai bagat in aceiasi oala trei notziuni total diferite. Si aici nu potzi da verdicte de genul DA/ NU/ sunt de acord pt tot "lotul". Fiecare caz de eutanasie/ avort/pedeapsa cu moartea trebuie luat si analizat minutzios inainte de a te declara impotriva sau de acord.

Nu le-am bagat in aceeso oala, m-am referit doar la ele ca modalitati de a pune capat vietii. Atat. Si nici nu am zis ca eutanasia, avortul si pedeapsa capitala pot fi acceptate in toate cazurile indiferent de circumstante. Normal ca trebuie sa existe discernamant.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elenalove27 spune:

Sunt de acord cu Pedeapsa cu moartea la "CRIMINALI care ucid sufelete nevionvate ca sa se simte ei bine"

Sunt de acord cu Eutanasie in cazul cind cineva din famile sufera si alt mijloc de al face sa sufere mai putin este de a se aplica Eutanasia.(Ex-eu daca sunt pe pat de moarte si sufar cer sa mi se aplice Eutanasia)

Despre avort sunt multe de spus ,dar NU sunt de acord cu avortul.

Multa sanatate si asta este Parerea mea personala.

Elena www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=19603" target="_blank">Povestea lui Alvaro-Daniel
(web1)(www.picturetrail.com/Elenalove27" target="_blank">web2)
Poze la 6 luni WOW

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Donia spune:

Nu sunt de acord cu pedeapsa cu moartea. Nu din considerente crestine sau umanitare, ci din simplul motiv ca mi se pare o pedeapsa prea usoara in unele cazuri. In plus, familia criminalului ar suferi foarte mult si probabil ca in majoritatea cazurilor mama, tatal, sotia sau copilul unui criminal nu ar merita asa ceva.
Daca nu m-as gandi la familia criminalului, as sugera ocna pe viata... Procesul mortii dureaza prea putin, iar mai nou nu e nici dureros.
(Ati vazut careva "Portocala mecanica" al lui Stanley Kubrik? - asa ceva as propune eu pentru criminali)
Nu sunt de acord cu eutanasia, pentru ca in ziua de azi exista tehnici si tratamente pentru calmarea durerilor si a altor simptome neplacute, asociate cu suferinta. Ingrijirea paliativa e o ramura a medicinii care are ca scop calmarea suferintelor si cresterea calitatii vietii, atunci cand exista o boala cu prognostic fatal (cancer, SIDA, boli neurologice, etc).
Chiar daca ar fi sa luam exemplul unei persoane paralizata total, da, din punct de vedere fizic este incapacitata, dar omul este in acelasi timp si spirit. Spiritul poate sa creasca si sa evolueze, poate cu atat mai mult cu cat fizicul este mai limitat.
Din acelasi motiv nu sunt de acord nici in cazul in care avortul este propus pentru a "scapa" de un copil malformat. Am cunoscut multi copii in carucioare cu rotile si sunt inteligenti, veseli, radiaza bucurie si normalitate. Altii nu sunt atat de inteligenti, poate nici nu vorbesc, dar ochii lor sunt vii, comunica... Stiu foarte bine cat de greu le este parintilor, dar pentru asta este vinovata societatea care nu stie sa se poarte cu copiii cu handicap. Ma refer aici si la statul roman, care pare a fi total indiferent la nevoile acestor persoane, dar si la fiecare dintre noi care ne ferim ochii la vederea unui copil cu handicap. Ei sunt si se simt normali. Noi de ce nu-i putem vedea la fel?
Dar, in final, marturisesc ca accept dreptul fiecarei persoane de a decide, fie in privinta eutanasiei, fie a avortului, atata timp cat ia o decizie informata.

Mergi la inceput