Topic Science Fiction/dezbaterea despre IMAGINE
Raspunsuri - Pagina 8
ovidiu bufnila spune:
Bun venit Emaaaaaa!
Esti blonda?
Ovidiu Bufnila
quote:
Originally posted by sora2001
-TiARAAA!!!-Super adevarat,omul scrie ce gandeste,sau face ce gadeste deci inr-un fel sau altul fiecare avem "imaginea" noastra personala,acceptata sau neacceptata de semenii nostri.D-le Bufnila zile,ca le zici bine.
Ema si Richard-Sora
Inmultirea fiintelor la nesfârsit tine de o economie a viului dar si de filozofia textului, fictionalul fiind constructul fundamental.
ovidiu bufnila spune:
Bine ai venit, Tango!
Iti multumesc pentru incurajare. Sunt convins ca impreuna vom descoperi multe adevaruri noi despre imaginea noastra, despre lume si viata. Poate ca lucrurile pot fi si altfel. De ce ti-ai dorit un copil?
Ovidiu Bufnila
quote:
Originally posted by Tango
De cand am devenit mama ma intereseaza foarte mult cine sunt si de ce sunt asa cum sunt...si asta nu numai pentru a ma simti bine in pielea mea ci si pentru ca nu vreau sa pun pe umerii puiului toate "poverile" mele in speranta ca anume performante ale lui ma vor face sa am parere mai buna despre mine. Iar despre felul in care Ovidiu vorbeste...hmm...uneori doua vorbe pe care le citesc atunci cand sunt pregatita sa mai inteleg ceva fac mai mult (pentru mine) decat o intreaga baterie de teste psihologice...
Multumesc Ovidiu!!!
victoria si minunea mea Daria
Inmultirea fiintelor la nesfârsit tine de o economie a viului dar si de filozofia textului, fictionalul fiind constructul fundamental.
Emilia B. spune:
quote:
Originally posted by ovidiu bufnila
Petalele florilor au desenate in infrarosu felurite figuri geometrice colorate in violet de la romburi la triunghiuri. Albinele percep violetul. Concluzia? Petalele florilor au adevarate semne de circulatie.
Sa stam de vorba despre Imagine poate fi de-a dreptul fascinant.
Este intr-adevar fascinant!!!!
Am ajuns in punctul in care nu mai stau doar si admir Viul din jurul meu! Exista o treapta, pe care , odata urcat, reusesti sa vezi dincolo de Imaginile fantastice, brute, neintinate ale naturii si cosmosului, si dincolo si de Imaginile atat de palide, si totusi unele divine pe care omul le construieste.
Treapta imi da posibilitatea sa vad pe Ceasornicarul, Modelul Ultim din care toate isi au obarsia.
Asta e si scopul Lui, ca prin hologramele Intregului pe care le-a intiparit in fiecare component al unui Tot, fie el fluture, fie om, sa ne faca sa intelegem ca si noi suntem o holograma a Lui, suntem un mic Intreg, component al Imaginii Lui.
Nu sunt cuvinte sa descrii implinirea, cand Creatorul Soarelui si a furnicii vine sa stea de vorba cu tine, la masa...
ovidiu bufnila spune:
Draga Speranta,
Atentie la U! Acest U reprezinta un vacuum. De ce simti nevoia acestei alternante de gol si plin?
Multumesc pentru contributia la topic.
Ovidiu Bufnila
consilier de imagine
quote:
Originally posted by speranta
NUUUUUUUUUUUU
ovidiu bufnila spune:
Multumesc CL pentru contributia la acest topic. Doau probleme de imagine gasesc in mesajul tau: o anume raportare la Timp si o atitudine non-conflictuala. Exista cred o legatura in aceast dublet: temporalitate si non-conflictualitate.
Ovidiu Bufnila
consilier de imagine
quote:
Originally posted by cl
Atata vreme cat sunt persoane interesate de subiect, nu vad de ce ar deranja. Pe cine nu intereseaza, nu se uita. Principalul este sa existe un dialog si nu un monolog. Parerea mea.
Claudia
ovidiu bufnila spune:
Georgiana,
Multumesc pentru sugestie. Vad ca moderatorul tine la opinia ta. Este intr-adevar arta in munca unui consilier de imagine. Ce se intampla insa cu aceste hiatusuri din discursul tau? De ce simti nevoia sa le folosesti? Puncte, puncte. De ce? Limbajul verbal are o amprenta puternica in sufletul tau?
Ovidiu Bufnila
consilier de imagine
quote:
Originally posted by georgianab
Subiectul ar putea fi interesant daca s-ar discuta la modul practic. D-nul Bufnila il abordeaza un pic cam "artistic" pentru gustul meu. Si pentru asta este deja sectiunea arte. Asa ca.. parerea mea...fie d-nul Bufnila se muta la "arte" unde de altfel mai are un subiect deschis (despre SF) fie trece la o abordare mai concreta.
Votez NU si repet inca o data... parerea mea.
ovidiu bufnila spune:
Interesanta reprezentare a Creatorului ca exterioritate!
Multumesc Emilia pentru contributia ta atat de fermecatoare!
Ovidiu Bufnila
consilier de imagine
quote:
Originally posted by Emilia B.quote:
Originally posted by ovidiu bufnila
Petalele florilor au desenate in infrarosu felurite figuri geometrice colorate in violet de la romburi la triunghiuri. Albinele percep violetul. Concluzia? Petalele florilor au adevarate semne de circulatie.
Sa stam de vorba despre Imagine poate fi de-a dreptul fascinant.
Este intr-adevar fascinant!!!!
Am ajuns in punctul in care nu mai stau doar si admir Viul din jurul meu! Exista o treapta, pe care , odata urcat, reusesti sa vezi dincolo de Imaginile fantastice, brute, neintinate ale naturii si cosmosului, si dincolo si de Imaginile atat de palide, si totusi unele divine pe care omul le construieste.
Treapta imi da posibilitatea sa vad pe Ceasornicarul, Modelul Ultim din care toate isi au obarsia.
Asta e si scopul Lui, ca prin hologramele Intregului pe care le-a intiparit in fiecare component al unui Tot, fie el fluture, fie om, sa ne faca sa intelegem ca si noi suntem o holograma a Lui, suntem un mic Intreg, component al Imaginii Lui.
Nu sunt cuvinte sa descrii implinirea, cand Creatorul Soarelui si a furnicii vine sa stea de vorba cu tine, la masa...
schuster laura spune:
Hallo Ovidiu Bufnita!
Raspunsurile care l-e primesti pe baza subiectelor care le-ai deschis sint la fel ca si oamenii.
Intrebarea este numai care este imaginea ta persunala si de ce aceste subiecte?
De ce?
Ce fel de gindire are acest om care deschide aceste subiecte?
Nu ma refer la ceva negativ,doar curiozitatea ma face sa ma intreb ce fel de om se ascunde dupa aceste subiecte.
Comunicarea in aceasta lume virtuala ti-a schimbat viata, s-au gindesti altfel, te ajuta s-a intelegi oamenii mai bine si prin aceasta pe tine insuti?
O gramada de intrebari si mai sint inca dar cred ca in moment sint destule.
schuster laura
ovidiu bufnila spune:
Hallo, Laura Schuster!
Navigand in oceanul virtual te poti intelege pe tine insuti sau macar poti incerca. De fapt navigam tot timpul de cand ne nastem. Tocmai de aceea spiritul critic ar trebui inlocuit cu spiritul de navigatie care este net superior. Sigur ca nu ma ascund in spatele mesajelor! De ce as face-o? Unii s-au grabit sa faca Mari Dezvaluiri despre Ovidiu Bufnila in Internet! Cu ura, cu dispret, cu tampeala. E de tot rasul. Semnez cu numele meu adevarat, mi-am postat fata mea adevarata, pot fi gasit cu usurinta. De ce ura? Sunt intr-adevar extrem de controversat. Pentru ca spun uneori lucruri stranii. Am vreo vina, de exemplu, ca am predictionat 11 Septembrie in fictionalul America Pierduta tradus si publicat in Ungaria cu doua saptamani inainte de groaznicul eveniment? Chiar astazi am primit un email in care sunt amenintat cu dezvaluiri. Mesajul e plin de ura. Intr-o ipostaza absolut ironica afirm adeseori ca sunt cel mai mare scriitor din lume si ca sunt cel mai mare consilier de imagine din lume. Asta-i oripileaza pe multi. Ii scoate din sarite. Vulnerabili! Oamenii sunt vulnerabili. Sun nesiguri pe ei. Din frica, din ura, din invidie. Poate ca ar trebui sa reinvatam lucrurile de taina despre fiinta si despre Univers. Poate ca lucrurile stau altfel decat am fost noi invatati la scoala. Poate ca suntem fie in functionare, fie in fiintare. Suntem fiinte-fiinte sau creatii. Nu stiu daca un rimel poate ascunde un astfel de adevar groaznic. Si surasul sfortat ne da de gol. Cand scriu discursuri pentru unii oameni politici stau si ma gandesc indelung. Cum pot ajunge la o idee naturala, importanta, grava? Cum pot sa-l leg pe acest om de ceilalti oameni pregatind un mic eveniment care sa fie de bun augur pentru toti. Prea usor dam verdicte. Prea usor ne credem mari si tari. Prea usor luam lucrurile. Dar trebuie sa fie un pic de iubire in toate. Eu imi iubesc dusmanii. Am o multime. Numai ca, periculos vorbind, dusmanii mei sunt morti. Un ziarist foarte tanar, care ma ura de moarte, era cumplit de vulnerabil din aceasta pricina. Ura te face vulnerabil. Era adeptul unei miscari din anii '40. I-am spus ca poate sa renunte la acea miscare pentru ca fiind vulnerabil nu intelegea fundamentele. Daca urasti o faci din ignoranta, din prostie, din micime si din mediocritate. Pot intelege de ce un om a ajuns un mediocru si un vulnerabil. Il pot ajuta sa treaca dincolo. Cine sunt eu? Eu sunt un om oarecare. Dar nu ma tem. Asta ii enerveaza pe multi. Ca nu ma tem. Nu sunt nici o exemplaritate si nici o singularitate. Sunt un om obisnuit, cu defecte, cu calitati. Sunt un om obisnuit care a facut si mai face greseli. Nu pozez. Sunt asa cum sunt. Nu as fi ajuns scriitorul care sunt fara oamenii care m-au citit sau care ma citesc. Sunt pe deplin constient de asta. Nu ma imbat cu apa rece. Unii ma injura cu naduf. Altii ma lauda excesiv. E in firea oamenilor. As minti cu nerusinare daca as spune ca nu-mi pasa de laudele cuiva sau de injuraturile cuiva. Incerc sa-mi pastrez cumpatul in ambele cazuri. Ei, uneori e al naibii de greu. Autocontrolul e o frana, o mare frana. Uneori e bine sa te eliberezi, sa-ti traiesti trairile cu intensitate. Altfel am deveni infirmi.
Ovidiu Bufnila
georgianab spune:
Domnule Bufnila,
mesajul meu s-a vrut a fi unul neutru. In general nu-mi place a fi de partea cuiva. Cel putin ...public. Asta tine de autocontrol? Eu il consider necesar in societate. Am vrut, folosindu-ma de punctuatie, sa-mi declar neputinta de a atinge nivelul discutiei. Sunt o persoana mult prea practica si nu sunt in stare sa apreciez arta decat daca imi scoate ochii. Si spun asta cu regret si cu invidie pentru cei care pot.
N-am vrut excluderea dv de pe site pentru ca subiectul propus de dv e foarte important si vorba nu stiu cui, daca eu n-am vazut niciodata o girafa nu inseamna ca ea nu exista. Candva acum vreo 20 ani am cunoscut un profesor de matematici nitel mai excentric care in timpul liber era poet. Recunosc ca nu i-am inteles niciodata poeziile dar am apreciat omul care era dezinvolt, fara teama sau complexe, generos fara limite si oarecum lipsit de autocontrol. Avea si foarte multi dusmani. V-ati fi inteles foarte bine amandoi.
Am incercat sa urmaresc trimiterile dv la diverse alte situri. N-am inteles dar am intrezarit aplicatii fantastice ale consilierii imaginii (din exemplul omului politic versus statuia). Si pentru ca sunt un pic superficiala as prefera sa sar peste etapa (poate obligatorie) intelegerii conceptului de imagine si sa ajungeti direct la cai de imbunatatire a imaginii.
Sa analizam concret situatia urmatoare. Eu am tendinta mereu de subapreciere. Toti cei din jur sunt mai buni , mai frumosi , mai destepti. Si imi e teama ca asta transpare in comportament si dauneaza imaginii pe care o vrau arata lumii.
Ceva sfaturi? Dar asa, pentru un neuron singur si toropit de caldura..
Cu stima, Georgiana.