Am si eu o problema cu care ma confrunt indirect si as dori un raspuns daca se poate.Bunica mea vrea sa treaca casa cu curte in cartea funciara insa a aparut o problema destul de serioasa. Ea are trecut in buletin ca locuieste la nr. 26 (desi nr, casei e de fapt 23), iar in actul casei facut prin judecatorie acum citiva ani (pentru ca atunci cind a cumparat locul de casa acum 50 de ani facusera doar o chitanta de mina) e trecut tot nr. 26. Intrebarea mea este - cum se poate rectifica aceasta problema acum, ca de fapt nr. adevarat e 23 si nu 26, deci altul decit cel de pe acte? Iar nr. 26 nici nu mai exista pe strada unde locuieste ea. Cum putem repara acest lucru ca sa putem trece casa in cartea funciara?
Multumesc mult pentru raspuns.
Ioana
Numai daca exista o schita de amplasament din adre sa rezulte vecinii amplasamentul fizic al imobilului (casa+anexe) extras CF so orice alte acte doveditoare. Un numar este important dar nu este esential pt ca se fac reorganizari de numere insa casa si anexele au o pozitie topografica, asta nu se schimba insa este de umblat.
Marius (www.desprecopii.com)
Multumesc, Marius pentru raspuns. Are schite si tot ce-i trebuie. Locul casei poarta numarul corect si cartea de imobil la fel, insa am inteles ca trebuie sa mearga la judecatoria de unde apartine sa faca modificarea in acte. Are intr-adevar de umblat, va mai dura ceva pina rezolva. Ma intrebam oare cit costa o astfel de chestiune? Ce taxa este la judecatorie pentru asta? Daca stii cumva mi-ar fi de ajutor. Multumesc.
Ioana