Intrebam, cautam - ordinea sa o pastram :):)
Raspunsuri - Pagina 11
gabitzica spune:
Vineri baietelul meu implineste un anisor, si as vrea sa-i fac un tort din care sa pOata manca si el. as vrea sa fie cu branza de vaci si fructe. Unde pot gasi niste retete?
Marianar spune:
quote:
Originally posted by gabitzica
Vineri baietelul meu implineste un anisor, si as vrea sa-i fac un tort din care sa pOata manca si el. as vrea sa fie cu branza de vaci si fructe. Unde pot gasi niste retete?
Incearca pe aici:
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=3532
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=14408
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=14531
ancuta06 spune:
Fetelor, HELP!
Duminica, Martijn implineste un an. Am cam 20 de invitati, adulti. Doar 3 copii. Am nevoie de niste aperitive, bune, usor de facut, si care sa arate frumos.
pana acum, din ce mi-am scormonit in creier, am urmatoarele idei:
1. bruscheta
2. cherry tomaten+ mozarella + basilicum
3. platou cu branza, sunca, ardei, masline, salam
4. oua umplute cu ton (daca aveti o idee de umplutura, va multumesc).
Va rog, mai veniti cu idei sau dati-mi un link ceva, si salvati-ma.
Multumesc
Ancuta & Martijn, (24.10.2003)
http://community.webshots.com/user/Busch_family
schuster laura spune:
Hallo anicuta!
Eu mai fac CHIFTELUTE, dar pt. Party le fac bilute mici le dau prin pesmet si l-e prajesc in ulei mult.
Mai fac SANDVICIURI-HAPEN,piine BAGUETE taiata felii unsa cu unt , maioneza ,sau salata de legume cu maioneza,ornata cu mezeluri,brinzeturi si legume iar ca sa se tina mai mult si sa nu se usuce trebuie sa topesti gelatina si sa ungi fiecare sandvici.
In acest fel poti sa le faci din timp si sigur nu se usuca.
Am scris cred ca la INDEX-APERITIVE reteta PIINEA VINATORULUI poate iti place si aceasta reteta este foarte faina si o poti face inca cu o zii inainte,s-au poti folosi BAGUETE s-au cornuri arata mai bine pt.un Patry.
Sper sa-ti fie de folos indrumarile mele si
LA MULTI ANI! pentru Martijn si multa,multa sanatate si toate visurile sa i-se implineasca.
Laura si Fam.
schuster laura
ancuta06 spune:
Multumesc pentru raspuns si pentru urari, Laura, o sa ma uit si pe-acolo.
Sandwich-uri nu fac, ci doar tai painea felii, bagheta, si isi pot face singuri sandwich-uri cu ce asez pe platou.
Ancuta & Martijn, (24.10.2003)
http://community.webshots.com/user/Busch_family
schuster laura spune:
Hallo fetelor!
VA ROG MULT,MULT DE TOT, care dintr-e voi poate sa ma ajute cu o reteta de FURSECURI-PIERSICI,
Am primit o data in RO. la o nunta fursecuri asa de bune si frumoase aratau ca piersicile(rotunde de culoare rosu-rosa-galben cu crema de nuca).
In prealabil MULTUMESC MULT DE TOT!
TOATE CELE BUNE TUTUROR!
schuster laura
mephala30 spune:
Cine ma poate ajuta cu o reteta de coltunasi cu branza? As vrea sa-i fac in seara asta.
Va multumesc!
Carmen si Iustin(5 iunie 2004)
Album IUSTIN
Milia spune:
quote:
Originally posted by mephala30
Cine ma poate ajuta cu o reteta de coltunasi cu branza? As vrea sa-i fac in seara asta.
Va multumesc!
Cam tarziu, dar acuma trec si eu pe aici. Nu stiu sa fie o astfel de reteta pe acest forum. Uite o reteta de la Casa Romana.
COLTUNASI CU BRANZA (Casa Romana - retete)
Aluatul: 2 oua mari, 150 g faina, 50 g gris, 30 ml untdelemn. Umplutura: 1/4 kg branza telemea, un ou, 50 g unt, 200 ml smintina, 25 g faina, marar.
Se sparg ouale intr-un castron, se amesteca cu untdelemnul, apoi se pun faina si grisul cu care se amesteca si se framinta cu mina indoind mereu aluatul sub podul palmei, circa 5 minute, pina cand nu mai necesita faina. Se asaza aluatul pe masa, sau pe foaia de nailon, presarata cu putina faina. Se lasa sa se odihneasca 10 minute, ca sa devina elastic si sa se intinda mai usor. Se taie foaia in patrate de 5/5 cm. Branza telemea, desarata 2-3 ore in apa rece si scursa bine, se rade prin razatoare sau se zdrobeste bine cu furculita, apoi se amesteca cu oul, faina, mararul si se imparte pe patrate. De asemenea, se pot amesteca 150 g branza de vaci cu 50-100 g branza telemea, la care se adauga oul, faina, mararul verde sau uscat. Patratul se indoaie peste umplutura in forma de triunghi; marginile se preseaza bine, ca sa nu se desfaca la fiert. Se pun la fiert in apa fierbinte cu sare, lasindu-i in apa 15 minute dupa ce s-a luat cratita de pe foc, ca sa se umfle aluatul; apoi se strecoara, fara sa se limpezeasca. Se asaza intr-un vas termorezistent cu bucatele de unt si cu smintina deasupra. Vasul se introduce in cuptor, cu 10 minute inainte de servire. Coltunasii se servesc ca intrare, in loc de supa sau ciorba.
mephala30 spune:
Multumesc Milia. Am facut coltunasii dupa ureche, n-am fost eu ft. incantata de cum mi-au iesit, dar sotului i-au placut ft. mult. Intr-adevar, am cautat pe forum si nu am gasit nici o reteta de coltunasi. Merci inca o data!
Carmen si Iustin(5 iunie 2004)
Album IUSTIN
annie_xtreme spune:
Salut
Eu i-am facut o gluma proasta stomacului meu (sau el mie ) si acum ma refac dupa o super indigestie nasoala...Trebuie sa tin un fel de regim. Am gasit in congelator niste piept de pui (de care am voie ). Ma poate ajuta cineva cu o reteta super dietetica (fara ulei, prajit, ou , etc.)? N-am nici o inspiratie...Si piept de pui fiert chior nu mananc !. Multumesc, Ann
Don't get mad, get even!