De unde luam credit imobiliar?

De unde luam credit imobiliar? | Autor: Denisa

Link direct la acest mesaj

Buna fetelor.
De 2 saptamani cer oferte de pe la banci pentru un credit.
Daca ati luart careva credite de acest gen, va rog sa imi spuneti unde ati ales si de ce. Sunt o caruta de comisioane si asigurari.
Din ceea ce am gasit se pare ca cel mai avanatajos este la Volksbank, dobanda de 8%, fara asigurarea de viata. Au comision de 2% si inca 30 eur pentru analiza dosarului.
Mentionez ca vreau pentru achizitie de teren.

Denisa

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Sobo spune:

Noi am luat acum 3 saptamani de la BRD. Au dobanda 9%. Au fost singurii de la care ne incadram sa luam mai mult de 12.500 Euro. Se poate lua chiar pe 20 de ani.
Conditia esentiala pentru a lua de la ei credit in valuta este ca veniturile cumulate pe familie sa reprezinte 400 Euro si sa aveti cel putin un an vechime la ultimul loc de munca.
Daca nu aveti 400 euro accepta si un girant ( impreuna cu care trebuie sa ajungi la 400 euro) dar doar daca aveti mai mult de 50% din valoarea bunului cumparat ca avans.
De la depunerea tuturor actelor si pana la primirea banilor a durat 8 zile( in Brasov)
Legat de comisioane nu mai stiu foarte bine, insa maine revin cu informatii exacte. Ce imi mai aduc aminte este comisionul de administrare credit 1.7% din val. imprumutata ( include si evaluarea bunului)- platibil la inceput.
Trebuie sa ai grija ca unele banci anunta o dobanda mai mica insa au un comision platibil anual.
Taxa deschidere cont 2 Euro + 70.000 lei
Penalitati plata in avans 3% din suma platita.
Uite si niste pagini ce te pot ajuta, insa nu toate informatiile sunt actualizate ( e bine sa mergi sa intrebi la banca)
http://www.creditipotecar.home.ro/
http://www.creditimobiliar.ro
http://imobiliare.run.ro/( aici este si un forum dedicat)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Denisa spune:

Multumesc, totusi mi se pare cam mare dobanda.
La Volksbank nu putem pentru ca nu e suficient terenul cumparat ca si garantie.
O sa incercam la HVB, unde dobanda e 7.95%, comision de 250 eur la acordare, asigurare cam 44 eur/an si inca 20 eur/an intretinere cont.

Va tin la curent.

Denisa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Liliann spune:

eu am luat acum 1 an jumate un credit de la BCR, era la vremea aceea cel mai avantajos pt noi,intre timp au aparut si alte banci care ofera credit imobiliar, acum nu stiu exact sa-ti spun dobanda, dar iaca ce pot sa-ti spun:
-5000 usd imprumutul la un salariu al sotului de 6,5 mil lei
-perioada : 10 ani
-rata lunara : 65 dolari
-toate actele si comisioanel ne-au mai costat inca 700 usd
-perioada de la inceperea procedurii de pana la intrarea in posesia banilor , adica intarea in posesia casei (garsoniera) a fost de cca 1 luna, pt ca ne-am miscat repede cu toate actele
succes

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns samahol spune:

Pentru publicitate:
http://www.desprecopii.com/info.asp?id=502
Multumim!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sobo spune:

Tin sa precizez ca nu detin actiuni si nu sunt angajata a bancii amintite in raspunsul meu anterior si nu am nici un castig material sau moral prin promovarea acesteia (spre deosebire de alte persoane). Daca se considera raspunsul meu ca fiind publicitar rog moderatorii sa-l stearga. Eu nu-l voi sterge, deoarece nu-l consider ca atare, si stiind si eu cat de mult am alergat dupa astfel de informatii consider experienta mea ca utila oricarui doritor.
Deasemena precizez ca am studiat ofertele multor banci si fiecare poate deveni atractiva pentru cineva, in functie de suma dorita, termenul de rambursare, venituri, avans existent, etc.
Pentru noi criteriul esential a fost suma creditata cat mai mare la veniturile obtinute.
Va stau la dispozitie si cu alte informatii.

Sobo.

"Copiii trebuie crescuti pentru ei, nu pentru parinti." Nicolae Iorga

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marina spune:

Noi am luat de la Mirobank in conditii bune pt piatza romaneasca, fara comisioane de tot felul si o suma destul de mare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ellaalba spune:

CLOSE

Mergi la inceput