Traducator autorizat

Traducator autorizat | Autor: pisi-pis

Link direct la acest mesaj

Stie cineva care sunt etapele pt a obtine o diploma/autorizatie de traducator autorizat? Exista cursuri? Este un examen? Se obtine in Romania sau se poate obtine si in strainatate? Va multumesc.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns frunzaverde2 spune:

cred ca depinde de la o tara la alta

in Franta poti sa lucrezi ca traducator in baza unei pregatiri profesionale atestate cu o diploma - sa zicem de limbi straine, si faci traduceri profesionale la un angajator

sau iti creezi propria firma daca esti tu convins ca stii perfect limbile fara sa ai diplome in acest sens - numai ca e greu pina iti creezi "un carnet de adrese", ca sa si ai de lucru

Dar ca sa fii de exemplu traducator autorizat pentru acte cerute la ambasada, la tribunal etc iti trebuie un "agrément" (un fel de autorizatie) pe care cred ca ti-o elibereaza Le Tribunal d'Instance din departamentul (= judetul) cel mai apropiat de domiciliul tau.

Nu stiu insa daca se da un examen (presupun ca da) nici in ce conditii.

If you want to win you have to learn to be a master of the game.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns scarmanus spune:

Pisi-pis,

Pentru obtinerea autorizatiei de traducator in Romania intra pe www.tradu.ro. Nu este insa valabila in strainatate, dar se poate si sa ma insel. Eu sunt traducator dar nu mi-am scos autorizatia de la Ministerul de Jusittie, te asigur ca nu face nici doi bani aici in Cipru. Aici de exemplu exista o agentie nationala de traducere, controlata de stat evident, iar pentru actele oficiale nu se accepta decat traducere cu stampila lor. Cum se ajunge acolo este o cu totul alta poveste. Cel mai bine este sa te interesezi in Noua Zeelanda, imposibil sa nu te lamureasca ei, fiindca banuiesc ca vrei sa profesezi acolo, si nu in Ro.

Numai bine,

scarmanus

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns scarmanus spune:

Erata: Portugalia, nu Noua Zeelanda!

scarmanus

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Babee spune:

Pisi Pis, subiectul propus de tine a fost dezbatut si la 'Filoloagele pe forum'.In prima parte, dar data vreun moderator il gaseste il rog sa dea un copy/paste.Asta in cazul in care te intereseaza diploma din Romania.pentru Portugalia de exemplu trebuie sa te interesezi acolo.

Pentru traducator autorizat:eu am studiat filologie, si cu diploma unviersitara mi-am putut depune cerere la Ministerul de Justitie din Bucuresti si mi s-a eliberat autorizatia de interpret/traducator.In cazul in care nu ai studiat filologia, poti da un examen(intreba tot la Ministerul de Justitie modalitatea de examinare, bibliografie etc)si ai diploma.

Succes!

'Fiecare dintre noi este un inger cu o singura aripa.Si nu putem zbura decat imbratisandu-ne unul pe celalalt.'

http://www.unet.univie.ac.at/~a0209879/botez.html
Iubi si Phillip (6.02.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisi-pis spune:

Mihiasiro, Scarmanus, Babee, va multumesc mult.

Eu nu am terminat filologie, astfel incat nu pot sa merg direct cu diploma la Ministerul Justitiei din Bucuresti. Dar dupa cate inteleg, o astfel de autorizatie eliberata in Romania nu este automat valabila si in strainatate.

quote:
Originally posted by mihiasiro
Dar ca sa fii de exemplu traducator autorizat pentru acte cerute la ambasada, la tribunal etc iti trebuie un "agrément" (un fel de autorizatie) pe care cred ca ti-o elibereaza Le Tribunal d'Instance din departamentul (= judetul) cel mai apropiat de domiciliul tau.

Nu stiu insa daca se da un examen (presupun ca da) nici in ce conditii.

Pe mine ma intereseaza o astfel de autorizatie de traducator (romana -portugheza) care sa fie valabila in Portugalia. Sa inteleg ca trebuie sa intreb aici la tribunal?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lu.more spune:

Da, Pisi, in Franta examenele pentru obtinerea atestatului de traducator sunt organizate de asa-zisele T.G.I. (Tribunal de Grande Instance). Da un telefon si sigur vei obtine o informatie care sa te ajute.
Cu bine.

« C’est une grande folie que de vouloir être sage tout seul. »
La Rochefoucauld

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisi-pis spune:

Multumesc mult!

Mergi la inceput