Mamica de Mai-Iunie (44)
Raspunsuri
Mamica_de_mai spune:
Mamici si bb-lusi
1. Nally (5 Mai) Sebastian Ionut- nascut in 14 Aprilie 2004! (primul din listutza!!)
2. Laura22 ( 5 Mai) Justin- nascut in 20 Aprilie 2004!(2.900gr si 49cm )
3. Monet (2 Mai) Lia - nascuta in 24 Aprilie 2004! (3270 gr / 52 cm)
4. AndraM (15 Mai) Adelina Fabiana - nascuta in 26 Aprilie 2004! (2900 gr)
5. Alina33 (5 Mai) Dragos - nascut in 29 Aprilie 2004!
6. Flaviutza (5 Mai)Alexia Gabrielle-nascuta in 2 Mai 2004! (3,600 gr).
7. Irinusha (10 Mai) Cristian Mihai - nascut in 3 Mai 2004! ora 5.27 (3450 gr/53 cm/scor Apgar 10/10)
8. Heron (2 Mai) Adrian Dominic- nascut in 5 Mai 2004! ora 23:18 GMT (3,510 gr /54,5 cm).
9. AngiVa (23 Mai) Adriana Maria - nascuta in 5 Mai 2004! (3250 gr/ 51 cm)
10. Maria (15 Mai) Petru Alexandru - nascut in 6 Mai 2004! (2,800gr/49 cm)
11. Albinutza (9 Mai) Cosmin Alexandru -nascut in 7 Mai 2004! (3680gr/ 53cm)
12. Piatra Lunii (20 Mai) Ingrid Maria- nascuta in 10 Mai 2004! ora 00:02 (2,870 gr)
13. Lauraa (7 Mai) Lara Celine- nascuta in 10 Mai 2004! ora 12.00 (4,130 gr / 52 cm) Apgar 10/10
14. Anca (25 Mai) Radu Nicolae -nascut in 14 Mai 2004! (2800 gr/ 50 cm)
15. Tutus (18 Mai) Cristian- nascut in 15 Mai 2004 !(12:46) (3760 gr/50 cm)
16. Madutza (25 Mai) Ana Maria- nascuta in 17 Mai 2004! (4,200 gr/52 cm) scor Apgar 10
17. Ohaulica (7 Iunie) Cristina Veronica-nascuta in 18 Mai 2004! ( 2.900gr/ 52 cm) scor Abgar 9
18. DanaA (30 Mai) Stefan - nascut in 21 Mai 2004! ora 9 (2,700 kg / 48 cm)
19. Mamaleone( 21 Mai) Elena- nascuta in 21 Mai 2004! (4100gr/ 54 cm) scor Abgar 8
20. Mihaiuta (26 Mai) Horia -nascut in 22 Mai 2004!(3,250 kg / 50 cm)
21. Christina (31 Mai) Victor- nascut in 22 Mai 2004! (3.750 kg) scor Abgar 9
22. Oanna (5 Iunie) Codrin Ionut-nascut in 24 Mai 2004! ora 19:20 ( 3,950 gr / 53 de cm)
23. Cady (2 Iunie) Rares Andrei-nascut in 26 Mai 2004! ora 14:15 ( 3.550 gr/ 50.5 cm) scor Apgar 9, apoi 10
24. Anculina( 27 Mai) Maria Carolina - nascuta in 26 Mai 2004 ! ora 17.30 (3.100gr/ 51 cm) scor Abgar 9/10
25. Anacami (9 Iunie) Sebastian Alexandru - nascut in 26 Mai! (2840gr / 48cm)
26. Irinel (9 Iunie) Daniel-nascut in 28 Mai 2004! ora 18:34(3,760 gr)
27. Eryka (25 Mai) Ayumi - nascuta in 3 Iunie 2004! ora 18.25 (3028gr / 50.5cm)
28. Clau07 () Alexandra - nascuta in 8 Iunie 2004! (3450gr, 51cm)
29. Gabitza ro (4 Iunie) Dennis Alexander - nascut in 9 Iunie 2004! (3,475 kg si 48 cm, scor Apgar 9-10-10)
30. Laureta (18 iunie) - nascuta in 10 Iunie 2004! ( 3.200 gr.) scor Abgar 9
31. Getutza (16 Iunie) Andrei- nascut in 11 Iunie 2004! ora 9:58(3.4gr)
32. Iuliana (28 Iunie) Rares - nascut in 12 Iunie 2004! ora 9:35 (2900 gr/ 48 cm)
33. Ralu (28 Iunie) Maria - nascuta in 16 Iunie 2004! ora 3.33 (3540 gr / 51 cm)
34. Iulia P (14 Iunie) Thomas Anthony - nascut in 17 Iunie 2004!
--------------------------------------------------------------------------------
Viitoare mamici
1. Acris (25 Aprilie) Amalia Elena
2. Mirela G (3 Mai) Ioana
3. Teodora D (5 Mai)
4. Manuclau (8 Mai)
5. Oanaesn (9 Mai)
6. Lore71 (6 Mai) Radu
7. Tantica (15 Mai)
8. Gabria (21 Mai) Petru Filip/Constantin
9. Anaraluca (23 Mai)
10.Chgeni (25 Mai)
11.MariaP (25 Mai) Alexandru Stefan
12.Catusha (26 Mai) Ilinca
13.Dana (30 Mai)
14.Diana Negescu (1 Iunie)
15.Cindy (15 Iunie) Mara
16.Ioana (20 iunie) Patricia Maria
17.Laurina (29 Iunie)
Scorul
18 / 29 / 4
Irinel spune:
Laureta, felicitari, sa fie intr-un ceas bun. Sa va traiasca fetita si sa aiba parte de ce e mai bun in viata!
Refacere rapida, te asteptam cu bebita!
Irina si Strumfulet sau Galmita (Daniel dupa botez)
Lumy spune:
Getuta sa va traiasca bebicul , sa va bucurati muult de el!
Sintem alaturi de tine!
Tuturor mamicilor mai-iunie care nu au nascut le urez nastere usoara si celor cu bebei sa aiba parte de clipe minunate alaturi de puiutii lor!
http://community.webshots.com/user/luminitafeodorov
Lumy
madutza spune:
Buna fetele,
Am mai intrat si eu, desi stiu ce nu va era dor de mine . Am fost foarte ocupata cu BB in ultimul timp, ne luptam cu colicile (ieri a fost mai rau). Acum ii dau debridat in ceai (ca nu ii place altfel) si Bonnisan. II dau la un supt unul, la celalalt al doilea. M-am gandit ca doar Debridatul este medicament, ceaiul si Bonnisanul sunt din plante, deci nu amestec mai multe medicamente. So, am renuntat la Sab Simplex deocamdata. Voi ce combinatii mai aveti pt. colici?
Erika bine ai revenit. Sa iti traiasca Ayumitza si sa iti aduca numai bucurii. Impresionanta povestea nasterii. De ce te-ai ridicat atat de tarziu in pat? Pe noi ne punea sa ne ridicam cat mai repede, ca cica este mai bine sa treci peste socul acelei dureri.
Getutza felicitari si sa iti traiasca baietzelul!!! Recuperare grabnica!
Laureta felicitari!!! Sa te refaci rapid sa ne povestesti si noua!!!
Madutza si Mariuca
Irinusha spune:
Getuta si Laureta, felicitari ptr. puiuti! Sa va traiasca si sa va faca fericiti! Refacere usoara si multi pupici ptr. mamici si bb-i!
Si eu din nou la apel ... cand nu am timp sa va scriu, asa ma apuca un dor de voi ...
Ieri a fost liber aici si am folosit timpul sa-mi fac schimbare in sifonier ... de eram franta seara. A fost si Cris cam chitait ... tot colicile astea tampite si faptul ca era f. cald ... la un moment dat l-am tinut gol, iar noaptea a dormit doar cu un body pe el. Am facut prostia sa-i dau copilului in fiecare laptic Lefax (la fel ca SabSimplex) si nu am facut bine ... imi plangea mai rau ca inainte ... pana mi-am dat seama si nu i-am mai dat ... de atunci e mai bine. Am schimbat si lapticul, ii dau Humana acum, si tot asa, parca e mai bine ... in schimb de la Lefax sau de la schimbare de laptic s-a constipat ca de abia am reusit azi sa faca cacuta ... cu termometru si cu un supozitor ca prea se chinuia saracutul de ieri ... sper ca i-a trecut si o sa faca ca inainte de 2 ori pe zi. Azi e din nou mama la mine, a avut grija de Cris (noi am avut o programare importanta ptr. serviciul lui Boby) si mi-a si calcat tot ... ce bine e cu mama! :) Dar ma repet ... Poate reusesc si eu sa dorm putin azi, ca de doua zile sunt cam zombi, nedormita, de vorbesc haotic, confund cuvintele, sau nu le gasesc deloc ... iar noaptea adorm aproape pe saracutul Cris. Ma intreb cum suportati voi fizic sa le dati papica o ora intreaga ... la noi dureaza doar 15 min. si deja adorm pe el ... dar o ora?! ... cumva e bine si cu sticla, ai mai multa libertate ... Gata, ca aberez cumplit ...
Irinel, cum se mai simte Strumfuletzul? Sanatate multa tie! Cum s-a intamplat? Nu s-a curatat bine uterul prin lohii, sau cum? Sper ca te pui repede pe picioare ... Pupici multi!
Erykuta, saracuta de tine prin ce ai trecut. Cand ti-am citit povestea mi-am dat seama ce usor am nascut eu ... sau poate asa mi se pare acum ... eu una am uitat de tot de dureri, chiar ma gandesc cu duiosie inapoi, iar cand am vorbit cu moasa de la nastere mi-am cerut doar scuze ptr. ca i-am urlat in urechi ;) , in nici un caz nu am intrat in panica. Ei, o sa-ti treaca, mai ales la asa o frumusete de fata. Dar am si eu o rugaminte: fa-i si tu mai multe poze si unele mai mari, ca chioralina de mine nu prea am vazut mare lucru ... hai, ca doar ma stii o curiosa ... de abia astept sa-ti vad si eu japoneza! :) Pupici si tie si printesei tale!
Mona, mai ce harnicuta esti ... o botezi deja pe Lia! Eu nici macar nu stiu daca o sa-l botezam anul asta, iar voi deja scrieti invitatii ... vreau si eu!!!! Dar zau daca stiu ce si cum, mai ales ca nasica noastra e in Monaco si nu se stie daca poate veni sau cand. Incurcata chestie! Pupicei dulcinicii pe nume Lia! :)
Dana, tu parca intrebai de ochisori? Nu stiu daca e tot la fel, dar Cris "produce" urdurele, care la inceput sunt mai lichide si albe, iar cand se usuca sunt urdurele. Altfel nu stiu ... mai bine intrebi doctorul sa nu-ti faci griji. Am auzit ca unii copii au probleme cu canalele lacrimogene - asa se numesc? - pana se formeaza ... poate de aceea?
Iuliana, ma bucur ca-i Rares si mamica lui bine ... speram ca si controlul a decurs cum trebuie si ca doctorul e multumit de mamica grijulie :) Ai grija de "burtica fara dop" in continuare!
Laurina, mai iti tin pumnii sa fie totul bine, chiar daca tu esti o "finuta" cu solduri si mai finute :) Lasa, poate si fotbalistul tau e tot un finut si "incape" pe unde trebe ;) Ai grija de tine si priveste totul cu optimism ... Numai bine!!!
Mai fetelor, si eu v-am pus cateva intrebari si vad ca nici una nu ati sarit ... probabil ca sunteti toate ocupate cu colici si pampers-i murdari sa va ganditi si la "prostioare" ... numai nebuna de mine nu! Dar deh, daca am un sotior, care si daca nu doarme noaptea bine, e numai cu gandul unde nu trebe ... si se aproapie momentul cu pasi mari ... Haideti mai fetelor, dati-mi sfaturi sa-mi fac curaj! :)
Uitasem sa va povestesc ce nume a primit Cris de la mamica lui. Ptr. ca a inceput sa gangure si ptr. ca are doar cateva "vorbe" in repertoar, printre care si "hau" si ptr. ca se partaie baiatul meu non-stop il mai cheama acum si "Sef de trib, Part in Vant" ... si daca va intrebati de ce "sef de trib" ... ptr. ca el, Partz in Vant conduce tot familionul :)
Gata, incerc sa dorm putin ... ca altfel e riscul prea mare sa-mi strivesc copilul adormind pe el ;)
Pupici la mamic, bb-ei si burticutze!
Irinusha & Cris ( 3 Mai 2004 )
oanna spune:
Buna mamici si burtici!
Cheauna de somn iata ca am aparut si eu pe aici!
Mona, multumsc pentru incurajari! Sa stii ca m+am gandit la tine si la bebelina ta in momentele in care nu mai stiam ce sa fac cu alaptarea. Acum suntem in aceeasi faza : san plus completare. Pai ce sa fac daca dupa o ora de stat la san copilul meu mananca inca 60-70 de ml. din biberon ?! Si eu am senzatia uneori ca ma foloseste pe post de suzeta. Pe noi nu ne supara colicile chiar asa de rau cum va palngeti voi. Mai mult dimineata si atunci ii dau Gripe Water, un fel de apa de colici si vad ca are efect. Ceai nu vrea sa bea de nici un fel si chiar ma intreb daca e normal asa ceva. Buricul nostru a cazut la 6 zile, inca de cand eram in maternitate. Cineva pe aici spunea sa nu consumam lactate cat alaptam, dar mie doctora mi-a spus sa consum cat mai multe lactate, sub orice forma ! A, nici noi nu am iesit inca la plimbare ci doar in carut in balcon. Dar daca o sa fie cald in w-end cred ca o sa iesim ca nici eu nu mai pot sta in casa.
Am si eu o intrebare pentru voi : cate grade faceti voi in camera unde sta bb ? eu am in jur de 22 iar cand facem baita ridicam temperatura pana la 24-25. E mult? Si Codrin al meu sughite dupa ce papa iar singurul remediu pe care l-am gasit a fost sa il tin cu burtica lipit de burtica mea. Dar vad ca se invata cam smecheras si in ultimul timp nu mai adorme decat asa !
A, si inca ceva: dupa cam o saptamana de pauza mi-au revenit scurgerile alea urate! Stiu ca si Mona se panagea de asa ceva dar eu nu am facut nici un fel se sport. Mie mi-a spus doctorul care m-a operat sa nu fac gimnastica timp de 2 luni. Urasc scurgerile astea !
Cam asta ar fi deocamdata ! Felicitari la noile mamici si asteptam sa ne povestiti cum a fost si multa bafta pentru viitoarele mamici!
Oanna si bb Codrin (n.24.05.2004)
madutza spune:
Oana, eu cam la fel ca tine fac in camera temperatura. Altfel stranuta si i se racesc manutele.
Irinusha, eu abia astept momentul..., se pare ca mi s-a pastrat apetitul din timpul sarcinii (mult mai mare decat inainte). In legatura cu alaptatul 1 ora...hmm, la noi e cam asa: ii dau ceiutz/bonnisan, o schimb si apoi haleala, asta lungita in pat langa mine, timp in care mai fur si eu un somnic mic....dupa 30 min ma scol si o tin sa scoata aerul si o trec la tzitzi no. 2 daca mai vrea. AAAA, vroiam sa te intreb: nu mai faci botezul in Ploiesti? Eu tot te astept vara asta
Sa va povestesc despre BB-ita mea ce cumintica a fost, am adormit-o vorbindu-i si mangaind-o, si nu era la mine in brate!!!!
Voi cum va jucati cu BB-lusii? Eu incerc sa comunic cu ea si sa o tin de vorba, sa ii alar jucarii. Oricum saptamana asta a inceput sa ma urmareasca cu privirea prin camera si isi muta privirea cand plimb o jucarie prin fata ei. Tot la acest capitol: in timpul sarcinii aveam o jucarie cu o melodie de leagan, pe care i-o puneam sa o asculte mereu. Acum este foarte interesata de melodia aia si se calmeaza cand o aude!!!
Madutza si Mariuca
Eryka spune:
Buna fetelor ,kiar acum o am pe Ayumi in bratze ,tocmai ce i-am dat sa pape tzitzi ,a adormit si am pus-o in patut la ea ,insa dupa 5 minute a inceput sa planga ,asa ca am luat-o in brate si vad ca acum e cuminte ,si incearaca sa adoarma la loc.
Madutza eu am fost anesteziata in tot corpul adika in fine pana-n gat nu imi simteam parte din corp ,apoi am avut furtun bagat ptr a face pipi prin el si kestiile alea (imi sta pe limba acum si nu mai stiu cum le zice)in mana ,plus durerile de la abdomen si spate unde din cauza lor kiar si acum de abia ma misc.Poate e din cauza ca am stat 24 de ore in contractii si au fost prea solicitate si incordate ,nu stiu ce sa zic.Irinusha promit sa pun mai multe pozici si in album ,dar pana la urma cum ramane cu aklbumul ptr toti bebeii?Aaaaa si nu stiu ce intrebare pusesei .Poate ar fi bine sa o mai pui odata?Oanna la mine in camera e cam in jur de 24 .Si o mai tin si in paturica subtire .Getutza si Laureta sa va traiasca bebelushii sa va faca fericite si voua refacere rapida.
Fetelor dupa cat timp a-ti iesit voi prima oara cu bebeii vostrii afara?Eu simt ca nu mai am rabdare in casa.
http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Eryka
Eryka & bebelusha Ayumi (nascuta-03.iunie.2004)
Eryka spune:
Gata am revenit ,am pus poze si aici.
http://www.desprecopii.com/forum/photo_album_cat.asp?sqldtl=4675
http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Eryka
Eryka & bebelusha Ayumi (nascuta-03.iunie.2004)
monet spune:
getutza si laureta, felicitari!! sa va traiasca bebelusii dragi si scumpi si voi sa fiti fericite!!
eryka, ce bine ca ai laptic bun pentru ayumi - eu tot zic ca seamana cu tine, bine de tot! sa va traiasca!
nu-i putin cam cald 24 celsius? eu o tin cam la 21, maxim 22 si nu schimb nimic cind facem baita - adica, normal, in baie e oleaca mai cald de la apa si excitatie:), dar atit.
eu am scos-o pe beba afara dupa o saptamina. atita timp cit nu e rece si nu bate tare vintul, sa stiti ca asta e ok (scosul afara la o saptamina:)). oricum, sa aiba caciulita (chiar daca e cald, subtirica) pe cap. ei sint asa sensibiluti, micutii:), comorile mici!!
irinush, mai, mai, pai faceti si voi cum simtiti - ma refer la stii tu ce:). sa stiti ca eu si sean nu ne-am 'regasit' inca. eu ma simt grasuna si urit mirositoare (transpir ca o locomotiva, da' e si cald deja aici...), mai ales ca lohiile nu s-au dus inca de tot, mai ales cind pompez, mai patez nitel. pe de alta parte, sean nu si-a mentinut silueta cu muschii sculptati frumos c-a vrut sa fie baiat gigea si sa manince cot la cot cu mine cind am fost cu burtica (vai, ce dor mi-e de burtica, voua nu?:))
ai grij', copila, sa nu dormi peste crisu....:) glumesc, stiu ca nu s-ar putea intimpla:). salutarile mele boby-ului!
oanna, fii linistita, da-i de la tzitzi si da-i supliment, atita cit trebuie. nu te agita si nu-ti face probleme de constiinta. (eu nici acum nu sint trecuta peste mustrarile de constiinta!!). lia tot asa minca, laptic de la pompa si o masa sau doua (depinde de cite ori se scoala noaptea) de formula. ooooof. de ce sa fiu tocmai eu o mamica care nu se poate bucura de frumusetile alaptarii....?! nu stiu, ma gindesc ca n-am noroc la asta si am la altele. nu?:)
madutza, ce frumos, adormi cu uca la tzica:). ce faaaaaaaain!!
irinel, tu vad ca te descurci de minune. imi pare rau de infectie. cum ai reusit s-o capeti?
ma duc sa termin restul de invitatii. pina la urma vom avea vreo 50 de oaspeti!! uaaaaa..... fac un dus si hop in pat.... ma pompez abia pe la 5 sau 6am, cind ma 'trezesc' mai bine. am vazut ca dimineata devreme lapticul vine mai bine, asa ca incerc sa fac asa.....
va imbratisez si ma intreb cite mamici cu burtici au mai ramas? oricum, le tin pumnii si ma rog sa-si tina puii in brate cind le vine timpul!
mona si lia.