Copilul si banii
Mi s-a parut interesant articolul:
http://www.eva.ro/familie/articol368.html
Aurora
Raspunsuri
oanaDo spune:
Este interesant articolul !
Mai ales ca de la o varsta, sa zicem odata cu intrarea in ciclul primar,incep framantarile cu privire la intrebarea :"e bine sau nu sa invatam copilul cu bani?"
Ei bine, Robert al meu termina clasa I si nu i-am dat niciodata la el bani de buzunar.Nu a simtit nevoia, nu mi-a cerut niciodata dar nici nu a facut comentarii de genul colegul meu merge la chiosc si eu nu....
Isi cumpara ce vrea cand mergem impreuna la cumparaturi si are pusculita de la 3 ani, este un bun "bancher"
Oana
korinna spune:
Da..nici eu nu-i dau baietelului meu bani de buzunar.Acum a terminat clasa 1..insa nu i-am dat...si unul din mtive ar fi ca inca nu pretuieste asa tare banul ca atare.aedca face ce face orice copil:cumpara snacsuri...pufuleti..si altele..saraturi in general..de preferat cu surprize.
Eu ii cumpar pachetul si ceea ce-i trebuie.Il mai las sa creasca un pik!Poate ca de la anul ii voi da ceva la el!Tinaind cont ca voi termina concediul postnatal dupa cel mik!
sanatet si vacanta placuta la scoleri!
KORINNA mamika x 2
http://community.webshots.com/user/korinnay
Adela99 spune:
Si mie mi s-a parut interesant articolul. Acum eu am un baiat mai mare, dar am inceput cu banii de buzunar (saptamanal) cand a inceput scoala. Am observat ca am facut aproape totul asa cum scrie in articolul de mai sus, cu exceptia faptului ca nu l-am stimulat prin plata pentru a se achita de niste indatoriri suplimentare. Ce intra de fapt in categoria "indatoriri suplimentare"? Din punctul meu de vedere, nimic. Am nevoie de ajutor si el e capabil sa ma ajute, ar trebui s-o faca fara ca eu sa-l platesc pentru asta, sau cum spune aricolul sa-l stimulez.
dianamaria spune:
F.interesant articolul. Tibi implineste pe 07.07.2004 7 ani si deja are cateva luni de cand l-am "angajat" cu "contract de munca" la noi la firma, activitate pentru care primeste lunar 448.000 lei (e confidential, nu-i spuneti). El oricum era cam "avaricioi"(asa ii place lui sa spuna), dar sa-l vedeti acum. Acum a luat vacanta si vine la "servici" in fiecare zi cu noi. Banii tine neaparat sa-i schimbe in euro si urmareste piata monetara, atunci cand vrea sa-si cumpere ceva neaparat negociem si punem toti bani.
Diana