Cum vi se pare viata in Japonia? (12)
Raspunsuri - Pagina 7
EDDY spune:
PREZENT !!!
Azumi fata,io zik sa te mobilizezi shi sa-l provoci odata pe Pity la prima intilneala face to face,ca deja ajunsei io la stadiu la care il ashtept pe fii-tu mai rau ca tine!Abia ashtept sa vad o putza noua in gashka copkilashilor d-acia.Bey,te vazui in pozicile de la linku ce-l dadushi.Ejti o figura mey burticoaso cu cracii pa sus Shtiam io de ce-mi placi Hai,treci la sala de nashteri!
Bun venit Ninichan shi Antonia77 !Sper sa va faca placere compania noastra virtuala shi sa zabovitzi cit mai mult prin zona.Un sfat prietenesc:ignoratzi rautatzile!
sora2001,ce n-ai intzeles tu de fapt,din postarea Antoniei77,ca mie mi se pare ca nu este nimic dificil de intzeles!
Persoane diferite shi obiceiuri noi?Pai asta este Japonia draga mea!Este o tzara cu traditzii,cultura shi stil de viatza complet diferit de cel din Romania.Sa nu-mi spui ca tu n-ai remarcat nimik din toate astea,ca nu te pot crede!Shi referitor la faptul ca unii japonezi spun despre romanii ce traiesc acasa,in Romania,ca sint "vai saracii de ei",am sa-tzi mai dau shi eu un exemplu cit se poate de concludent:
sotzul meu,vazind cum se lucreaza in agricultura romana shi comparind cu sistemul nostru de munca(pentru ca sintem tot agricultori),a avut aceeashi reactzie shi mi-a spus:"Vaaai,saracii de ei!"Adica nu este suficient sa ai pamint,vreme buna de la Dumnezeu shi vointza mare sa-tzi lucrezi bucatzica.Daca n-ai cu ce,doar cu mina,cu caii sau boii shi unelte rudimentare,nu o potzi duce la capat.Ce-ai vrea sa spuna un japonez,care merge anual in Romania pentru 2-3 luni de zile,nu numai ca turist shi vede mai mult din adevarata fatza a Romaniei?Ca romanii stau pe roze?Sau ca poate compara viatza de aici cu cea de acolo?Hai ca deja m-am intins prea mult sa-tzi spun punctul meu de vedere shi sincer,nu cred ca are sens.Pe viitor,ashteapta sa vezi ce a vrut sa spuna o persoana,(daca n-ai intzeles de la bun inceput)inainte de a sari sa-i faci observatzii lipsite de sens shi bun simtz.
Mey gagicelor,io va mai spun numa ca m-a lasat fii-mea aproape in fundu gol pe mijlocu strazii shi ma duc la tero ca s-o trezit.Ieshim olecutza la shopping shi poate revin pe seara.
la toate lumile,
Eddy & Antonia Naomi
Sorina-Alexa spune:
!
Si eu sunt prezenta aici,ca intodeauna!
Noi asteptam ziua de maine sa ne mai odihnim si noi,am stabilit sa mergem la yakiniku
Voi ce aveti stabilit pentru weekend,cum va mai distrati?
M-am hotarat sa ma tund scurt si sa ma vopsesc bruneta,ce ziceti?Sunt curioasa cum mi-ar sta,simt nevoie de-o schimbare
Va pup si va doresc un weekend de nota 10!
Cu drag,
Sorina.
"If you respect others,they will respect you!"
http://community.webshots.com/user/sorina1982
antonia77 spune:
Va salut pe toate!!!!!!Pentru sora2001: e greu ca cineva sa nu-si inteleaga limba materna.Ma gandesc, oare, cum te vei descurca acolo, fata draga????????
Despre mine, tin sa va spun ca nu sunt casatorita in Japonia, ci in Romania. Insa tare mi-as dori sa ajung si eu acolo(putin probabil).Am o cunostinta care s-a casatorit in Japonia si care tocmai a venit cu sotul ei in tara(asa am mai invatat si eu 2 - 3 cuvinte ha, ha).
Va doresc la toate numai bine si mult noroc.Sa fiti fericite!
jojo spune:
Pentru mami Carmen:Si noi am avut Topatsu Seihoshin(denumirea completa)acum 3 saptamini la 5 luni,deci febra 38.9 prima zi,am alergat la salvare,am primit ceva pentru febra si a doua zi a m avut 37.5,a treia zi a disparut si ne-a aparut exact cum spuneai pe tot corpul ca un fel de alergie.Nu este nimic groaznic si nici serios,din cite mi sa spus toti copii au asa ceva,eu nu stiu cum si ce au copii in Ro dar aici asa se zice.Deci nici un fel de complicatii,sau urmari,3 zile atit.
A,nu am facut baie pina nu a disparut roseata de pe corp,2 zile.
NU stiu cum sa-i zic in romaneste,poate este si vreo denumire si la noi.
Deci nu avea nici o grija trece imediat !!
jojo spune:
Ce mai faci draga EDDY,citeam undeva la parintii intreaba ,parintii raspund,ca esti ingrijorata din cauza burticii a lui Antonia Naomi(apropo un nume super frumos)ne uitam cu al meu shiugin la pozele voastre si tot comenta ca ce dea zapada e in Hokkaido....super,mie mi s-a uscat sufletul dupa o iarna cu zapada muuuulta ca la EDDY acasa...
SI tero-chian cum o poreclesti tu,e super dulce copil,imi place mult de tot ceea ce se ascunde dupa numele de utilizator EDDY!!!!!
Ninja spune:
quote:
Originally posted by sora2001
Stiti de ce zic jap.despre rom."kawai--so"Numai un ex.O cunostinta de-a sotului meu,de l-a fir.Mitsubishi Denki"avrut sa-ncheie un contact de munca cu o fir.din Timisoara,dar n-a putut .De se ? ptr. ca nu avem utilaje,cand s-antors din Rom. exact asta a spus "saracii de voi".Pai nu te doare inima cand auzi asa ceva.
Unde ei au vazut un impediment, eu vad o oportunitate: Mitsubishi cumpara firma timisoreana, aduc ei echipamente, profita de mina de lucru ieftina a Romaniei, incep sa produca si acapareaza piata romaneasca. Sa nu mai vorbim de faptul ca sint si mai aproape de piata europeana. Vad ca nu mai au capete luminate la Mitsubishi...
In alta ordine de idei, eu am visat intotdeauna sa conving Nippon Steel sa cumpere macar un combinat metalurgic romanesc. De ce sa stau acasa sa car minereul pe mare cind in Romania din de ex. la Hunedoara poti aduce minereu din imediata apropiere? Se pare ca nu mai am cum, au fost cumparati de nu stiu ce firma britanica...
---------------------------------------------------------------
Back in the Black! SamsungSucks.us
soma spune:
Salutare tuturor,
Stiu ca s-a mai discutat despre cetatenia copiilor nascuti in strainatate. Chiar aici in grupul vostru; insa nu am gasit raspuns pentru cazul care ma intereseaza. Si anume: ambii parinti cetateni romani cu rezidenta temporara in Japonia iar copilul este cetatean roman. Se poate ca la majorat copilul sa poata cere cetatenie japoneza?
Eu stiu ca Nu dar ...mai fac o intrebare.
Multam'
jojo spune:
Draga SOMA,am intrebat de sotul meu ,nu poate primi cetatenia jp daca unul dintre parinti macar nu este japonez,jp nu ofera cetatenie japoneza numai datorita faptului ca esti nascut in JP,deci c-am astai situatia
soma spune:
Merci Jojo, asa stiam si eu, insa nu am gasit ceva oficial in sensul asta (nici nu prea am cautat, adevarat..). Ma gandeam ca , daca destinul a facut sa se nasca aici ar fi putut sa-si aleaga cetatenia mai tarziu. Nu-i bai, mergem inainte!
Numai bine
EDDY spune:
Bun venit,Soma
Ninja,kiar mi-era dor de tine.Bine-ai revenit.Shi zici ca te-au shokat japonezele?
Jojo,multzam de complimente mey Dac'ai vedea-o pe tero-chan in actziune pe tot parcursul zilei...garantez ca tzi-ai skimba parerea Norocu' meu ca macar la pozat sta cuminte (uneori )ca in rest,este argint viu.Doamne shi ce personalitate are!!!Uneori imi vine sa o iau de guler shi sa o agatz intr-un cui.Shi fie vorba intre noi:toata lumea s-a prins ca seamana cu ma-sa Da' las' ca are shi cite ceva de la ta-su;nu multe dar...are.
Ce zici tu acolo,ca tzi s-a uscat sufletu' dupa o iarna cu zapada ca aici???Asha ziceam shi io,in prima mea iarna aici.Prima mea reactzie? Ce zapada pufoasa shi afinata!Shi ce muuulta ie... Shi ce ninge in fiecare zi... Moamaaa,citzi oameni de zapada am facut Ce sa mai,fericire cit cuprinde,bucurie copilareasca,meseriash nu gluma.Sotzul imi era acasa non-stop shi cred ca mai mult ca atunci,n-am iubit niciodata iarna.Dar,caci desigur ie shi un DAR,a venit Ianuarie,s-a terminat Ianuarie,a venit Februarie shi cam spre sfirshitul lunii,fizic simtzeam ca-i timpul sa se-mprimavareze.In suflet simtzeam parfumul freziilor shi cu okii mintzii culegeam de sub ultimul strat subtzirel de zapada,primii ghiocei shi brindushele galbene shi violet.Totul insa era doar in imaginatzia mea.Afara era frig de trozneau pietrele,zapada avea cam juma' de metru shi marea Ohotzku care-i la 5 minute de casa noastra,era acoperita de ghetzarii siberieni.A trecut shi Februarie,s-au retras ghetzarii dar zapada continua sa cada.Shi a continuat shi-n Martie,cind imi puneam in piept Martzishorul primit de la mama,a mai nins mult shi-n Aprilie,cind mama imi spunea la telefon ca de ziua ei nu a primit atit de mult ashteptata magnolie pe care o primea an de an de la mine shi ultima zapada s-a topit in prima saptamina din Mai.DA,vorbeam la telefon cu prietena mea din Romania shi-mi spunea ca a fost la mare pe 1-2-3 Mai (ca de obicei) shi io-i spuneam ca am facut pe 1 Mai,cel mai urit shi mai incruntat om de zapada din toata viatza mea.Sa-tzi mai spun?Cred ca ie suficient.Nu zik nu,imi place iarna(mai ales ca il am pe sotz mereu alaturi),iubesc zapada shi tot ce tzine de anotimpul invernal dar 5 luni pe an?5 luni cu totul alb in jurul tau?5 luni cu bocanci sau ghete imblanite shi pulovere gramada sub geaca groasa?Nooo,ie mult prea mult! Dar oricum n-am incotro asha ca ramine sa-l ascult pe barbatu-meu shi sa incerc sa ma obijnuiesc cu asta,mai ales ca am avut placerea s-o vad shi pe Naomi ce iubeshte zapada.Doamne,cind ne-am intors anu' asta din Romania(la sfirshitu' lu' Ianuarie)o singura grija aveam cit era ziua de lunga:sa o pazesc pe tero-chan sa nu mai iasa in gradina(in cioci sau in shosete) pe geamul-usha al livingului de la parter.M-a capiat copila mea toata iarna asta.Uff,bine c-a venit vara shi p-acia Bine pentru mine ca-mi sint dragi zilele de vara dar Naomi ie rea de caldura(nah,ca la asta seamana cu ta-su;v-am zis ca are shi cite ceva de la el shi numa' "rele" toate )shi acuma ie plina de spuzeala de la git pin' la talie,nu mai doarme bine la prinz shi ie ametzita o buna parte din zi asha ca pina seara la culcare ma capiaza.
No',vad ca m-am lungit iarashi... Gata,ma'c la
tuturor,
Eddy & Antonia Naomi