mama singura
am ramas insarcinata. am 26, sunt angajata, prietenul meu (fostul) nu vrea sa auda de copil, zice ca nu-l recunoaste!
sunt in luna a doua. pastrez bb-ul, ma mut de acasa ca nici ai mei (tata) nu concepe ca fata lui sa vina acasa cu burta mare necasatorita.
ce se intampla daca firma la care sunt da faliment cand eu mai am sa zicem patru luni pana nasc?
ma poate da seful afara daca afla?
ce statut va avea copilul? ce drepturi va avea in comparatie cu cei proveniti din casatorii? cum e cu indemnizatia maternala? sunt asociati care ma pot sprijini intr-un fel sau altul?
multumesc.
Raspunsuri
lorelei_19 spune:
esti o curajoasa, si-ti doresc din toata inima mult succes si putere! Dumnezeu sa aiba grija de tine si de bebe-u.
Salvati un inger:
www.casa-romanilor.ch/teodora.htm
marius spune:
Cand sarcina devine vizibila faci o adresa oficiala catre conducerea firmei unde lucrezi si ai grija sa o faci in 2 exemplare si sa primesti numar pe exemplarul tau prin care ii informezi ca esti insarcinata. Din acel moment nu mai au voie sa te dea afara. Restul vine de la sine. Daca firma da faliment, se face adresa la casa de Asigurari sociale si cei lua banii de acolo. Ai toate drepturile prevazute de lege, nu are importanta daca esti sau nu casatorita ci daca lucrezi sau nu. Dupa ce vei naste vei beneficia de 6.1 muilioane lei in mana in fiecare luna pana copilul va implini 2 ani. Pt perioada de maternitate vei avea 85% din media salariilor tale brute realizate in ultimele 6 luni anterior intrarii in prenatal. Daca prietenul tau nu vrea sa recunoasca copilul si tu stii ca este al lui ai dreptul prin lege sa soliciti testul de paternitate este gratuit din cate stiu eu, el este obligat sa se supuna acestor examinari si daca in urma testului se confirma oficial (ceea ce este foarte usor in ziua de azi) ca este tatl natural al copilului ai dreptul sa ii soliciti pensie alimentara prin lege el devenind obligat sa iti plateasca bani pt intrinerea copilului vostru ca ii place sau nu. Daca nu face acest lucru pedeapsa este penala adica face inchisoare. Nu cred ca ii va surade un astfel de raspuns perfect real prevazut de legile actuale in vigoare. Trebuia sa se gandeasca inainte de a face un copil la raspunderile prevazute de legi. Ai multe drepturi insa nu ti le cunosti. Ar fi bine sa te pui la punct cu ele pt ca in ziua de azi nu mai sunteti chiar asa ...lasate la voia sortii...
Parerea mea sincera.
Marius (www.desprecopii.com)
dandana spune:
bravo kara si mult succes!
cateva amanunte importante:
- nu face adresa cand sarcina devine vizibila ci inainte, vezi cine si cui ar putea spune, ca daca tatal tau face o vizita la serviciu....., ideea e ca poti sa faci aceasta adresa oricand (cred ca e nevoie de o adeverinta de la medic) si sa ceri sa fie pastrat secretul si atunci gata cu pericolul ca te da afara si mai ai si dreptul sa pleci de la serviciu pt controale 16 ore pe luna, parca
- gandeste-te bine cum vrei sa fie cu paternitatea, am impresia ca poti sa faci cum zice marius doar in primul an dupa nastere si apoi doar copilul mai poate dar dupa 18 ani (iti aduci aminte discutia cu baiatul lui tinu) daaaaaaar in acel moment tatal intra in ecuatie si cu drepturi nu numai cu obligatii.
evident, moral ar fi sa recunoasca bebeul si sa te ajute din proprie initiativa dar daca nu-i asa nu-l condamna, nu-i pregatit, incearca sa-l intelegi, barbatii sunt mai superficiali in problemele astea, prefera sa lase femeile sa "aiba grija" ufff, bat campii, dar cel mai important este sa nu-ti faci rau, tie si copilului, cu ganduri negre. pt copil nimic nu este altfel daca parintii lui nu sunt casatoriti, e chiar o moda, nu glumesc! cand spun nimic ma gandesc la aspectele legale
- citeste pe pagina lui marius legile importante, aia cu protectia maternitatii pt felul in care ii anunti la serviciu, legea 19 pt indemnizatii sau, mai bine, citeste forumul intens ca sunt toate detaliile discutate
te mai asteptam cu vesti!