Credite pentru casa
Care mai sunt conditiile de acordare credite pentru construire casa.Adica plafonul de venit cit tb sa fie etc.
Raspunsuri
mariana78 spune:
Si eu sunt interesata de acest subiect, daca are cineva informatii actualizate... Multumesc!
luca74 spune:
Daca nu ati auzit de urmatoarea posibilitate.....
Nu de mult s-a infiintat Reiffeisen Banca pentru Locuinte, prin care dupa acumulare de capital cu ajotorul statului(30% din suma economisita intr-un an) puteti obtine un credit de o valoare egala cu suma economisita si cu o dobanda de 6%. Eu deja am semnat contractul...este o modalitate inovatoare in Romania si binevenita....Banca are ca actionar pe renumitul Bausparkasse SChwabish Hall(ceea cu simbolul vulpita)..Bineinteles asta numai celor care nu vor sa construiasca azi:) ci peste minim un an si jumatate..Pe scurt atat..:)
luca74 spune:
si ca raspuns la intrebare: nu trebuie sa dovedesti ca ai venituri, sau venituri mari etc...trebuie numai sa economisesti frumusel, cumintel:)
gorjan spune:
Luca74 poti sa detaliezi putini ? E foarte interesant. Poti sa dispui de suma economisita pt casa sau e blocata cumva?
luca74 spune:
Deci se incheie un contract cu Banca pentru suma de care preconizezi ca o sa ai nevoie la sfarsitul economisirii, care poate sa fie de scurta sau de lunga durata(sunt defapt trei variante). In perioada de economisire platesti lunar o rata regulata(dar ai si posibilatate sa platesti o suma mai mare), pentru care ti se acorda o dobanda de 3%. La sfarsitul fiecarei ani statul iti da 30% din suma economisita. Cand ai ajuns sa economisesti 50% din suma contractata atunci primesti creditul care este aceeasi suma pe care ai economisit. Pentru acest credit platesti o dobanda de 6%. In mare cam atat. Dar normal ca este mult mai complex. Exista si costuri ca la orice alt credit. Eu una ma bucur ca am incheiat contractele:)
liviu`s spune:
Conditiile de creditare pentru construire de locuinte sunt diferite, in functie de institutia bancara care acorda creditul.
Apreciez ca sanse pentru mai multe raspunsuri sunt la sectiunea "Discutii generale".
danacaltan spune:
Interesant...mai scrietzi, poate sunt mai multe persoane ce vor extrage informatii folositoare de aici.
Luizax spune:
Eu as vrea sa imi iau teren si sa construiesc. Dar....daca fac credit ca sa il iau....o sa dam toti banii in fiecare luna pe credit si nu o sa am cu ce construi.
Daca vand apartamentul ca sa iau teren......nu mai avem unde sa stam si nici cu ce construi.....nashpa nu?
Oricum io nu renunt la ideea de vila cu picina :o)
Luizax - karkotash shef!
Victoria spune:
Noi ne vindem apartamentul, care constituie aproape jumatate din valoarea unui teren cu casa construita ( la rosu). Cealalta jumatate o luam de la banca prin credit imobiliar...rata e de cca. 400 euro/luna...
V.
veni, vidi, Victorie!
ponicid spune:
Nu exista plafon de venit pentru credite. Singura regula (la toate bancile am observat) este ca rata lunara de returnare a creditului sa nu depaseasca 30% din veniturile lunare ale familiei.
Daniela, mamica de Ana-Maria