Nasterea gemenilor

Nasterea gemenilor | Autor: angeloo

Link direct la acest mesaj

Cum este considerata in medicina nasterea de gemeni? Sunt considerate 2(doua) nasteri (din punct de vedere ca copiii nu se nasc amandoi odata) sau este considerata o singura nastere.
Cu multumiri pentru raspuns.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Theodora spune:

Uite o intrebare pe care nu mi-am pus-o niciodata!!!
Eu cred ca E O SINGURA NASTERE! Chiar daca sint 2,3,4 copiii odata.
Astepti gemeni?Eu am doi baieti gemeni de 2 ani si 2 luni.
Daca vrei si ai timp vino pe subiectul cu mamici de gemeni: http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=25525
sa vorbim despre experientele noastre!
BINE AI VENIT PE

Theodora, Alexandros, Yannis POZELE NOASTRE: web3

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=4480" target="_blank">Povestea-nasterii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns 2girlsmum spune:

Eu imi amintesc ca ma citit pe undeva ceva despre asta dar nu imi amintesc prea bine.Se pare ca este o singura nastere prin aceea ca exista o singura faza de dilatatie si in acelasi timp doua nasteri prin faptul ca sunt doua expulzii, uneori la distante destul de mari in timp.(vrednic de citat cazul gemenilor care s-au nascut la distanta de un... secol, respectiv 31 dec.1899 si 1 ianuarie 1900). In cazul meu, am primit doua rapoarte ale celor doua fetite si fiecare in parte a fost tratata ca o nastere singulara. Cunosc pe cineva care lucreza la o clinica si spunea ca in cazul nasterii de gemeni doctorul care asista este platit cu suma dubla, la fel midwives care au nevoie sa faca dovada ca au asistat la un anume numar de nasteri ca sa se poata califica, tot asa considera, 2 nasteri.

Patricia, Miriam si Ruth (6.12.03)

Mergi la inceput