Fetele din Suedia... noi nu barfim? (2)
Raspunsuri - Pagina 13
Adela99 spune:
Am citit si eu cartea Gömda care reda foarte bine (fiind bazata pe un caz real)situatia femeilor violentate in familie care dupa separare sunt urmarite,tracasate, terorizate,amenintate cu moartea si unele chiar omarate de fosti.
Autotitatile sunt neputincioase si in cazul din Gömda femeia si familia ei sunt nevoiti sa traiasca sub pamant ca mai apoi sa emigreze.
Trebuie totusi amintit, zic eu, ca sunt multe metode care functioneaza la cei mai "blanzi", adresa si telefon secret, telefon cuplat direct la politie in caz ca agresorul incalca legea prin care i s-a interzis sa se apropie de locuinta fostei sau de ea, oriunde s-ar afla ea, amenzi, inchisoare. Dar ce te faci cand dai peste un psihopat? In carte, de exemplu, cu toate ca ea are telefon secret, operatoarea a dezvaluit nr ei fostului sot (incompetenta din partea ei).
Bineinteles ca nu e normal ca ea si copii sa paraseasca tara pentru a scapa de el, dar alternativa ar fi fost sa traiasca ascunsi toata viata, pentru ca pe el il puteau baga la inchisoare doar pentru amenintare cu moartea, dupa care iesea si relua ... si relua.
Eu ma intreb care ar fi solutia, ce ar trebui sa faca statul suedez? Ce fac americanii de pilda? Cu femeile batute si amenintate in SUA? Nu le trimit nici in exil, dar nu cred ca sunt foarte ajutate sa scape de agresori. Ceea ce cred e ca agresorul primeste o pedeapsa mai aspra decat in Suedia.
Poate totusi nu e o idee rea sa pui subiecul la Discutii generale, sa aflam cum se procedeaza in alte tari. Sunt curioasa cum se procedeaza in Romania si daca femeile agresate in Romania fac plangere (nu-mi vine acum cuvantul) la politie.
Rayuela spune:
Adelutza scumpa,copiaza tu articolul si pune-l,sau Isabela,care aveti chef de scandal!!,Chiar vreau sa vad reactiile forumului!Eu m-am jurat sa ma abtin,ca ma enervez si eu alaptez fetelor,trebe sa produc laptili pentru cupil!!!
Elena si pisicutza Amelie
http://f2.pg.photos.yahoo.com/ph/rayuela12000/my_photos
Adela99 spune:
quote:
Originally posted by Rayuela
Adelutza scumpa,copiaza tu articolul si pune-l,sau Isabela,care aveti chef de scandal!!,Chiar vreau sa vad reactiile forumului!Eu m-am jurat sa ma abtin,ca ma enervez si eu alaptez fetelor,trebe sa produc laptili pentru cupil!!!
Esti o scumpa, tu crezi ca scapi de nervi daca una din noi si nu tu postam articolul? Tu tot o sa-ti bagi nasucul pe acolo...
Ei, hai ca-l pun eu, de unde sa-l iau?
Idora spune:
Elena imi pare rau dar nu mai am nici un chef de scandal, sunt satula de reactiile celor care nici macar habar n-au despre ce vorbesc!! Eu nu ma mai bag in asa ceva, sorry!!
Idora spune:
Kati ma bucur ca ai initiativaO sa vezi si tu reactiile unora care habar n-au despre ce vorbesc!!In orice caz nu promit ca n-am sa stau deoparte fara sa comentez si eu, referitor la acest subiect!!Dar cred ca subiectul ar fi mai potrivit sa fie pus la "Calatoriile sufletului"
Idora spune:
Elena, Kent intreaba cum ai facut sa prinzi ProTv ca si lui ii place sa se uite la romani E ProTv international??
Hai sa-ti zic tie sau celor care inca nu stiu cum prindem noi Antena 1 si Tvr1 pe Internet!!
Trebuie instalat RealPlayer din www.realplayer.com (Free download) si apoi intrati pe www.antena1.ro ,( dati click pe inregistrari si va alegeti ce program vreti sa vedeti) si www.tvr.ro (dati click pe TVR International, apoi pe webcast si va alegeti ce emisiune vreti sa vedeti). Sunt emisiuni inregistrate dar e bine decat nimic:)) Noi ne uitam in fiecare zi pe Antena1 la Observator si mai sunt emisiunile Gheorghe, Romania mea, Canalul de stiri, Potopul dupa Dinescu.Pe Tvr iarasi puteti sa va alegeti ce vreti sa vedeti, sunt multe emisiuni inregistrate.
Un sfat bun pe care vi-l dau:cele care aveti tv out, cumparati-va un cablu pt. tv-out si conectati-l la televizor, ca sa puteti vedea emisiunile direct pe tv.Mai mult de atat, puteti vedea filme, videoclipuri, etc., tot ce vedeti pe calculator se vede pe tv!!
Rayuela spune:
Isabela,noi ne-am pus comhem,avem un box si prindem o gramada de canale!!Catalin e bucuros de tv 1000,ca dupa 12 noaptea au filme deocheate
Adela,pai copiaza ce am scris eu,si traducerea e cam tarsa de par,poti sa o mai modifici pe ici colo!!!
bai..NEBUNI sint romanii!!Andreea,tocmai au arata un moldovean care confectioneaza masti..sa vezi ce topaia printr-o sufragerie..am ris cu lacrimi!!!
Revin cu stirile PROTV!!!!!
lilanda spune:
Isa merci de invitatie...taaaaare as mai veni, da' n-am cum. Mi se proceseaza actele pentru rezidenta si a trebuit sa depun si pasaportul la autoritati. Eu sper sa nu dureze mult, dar cum se misca astia pe-aici, nu trag nadajde sa-l vad inapoi, mai devreme de vreo 4 luni...:-((
Andreeapai sint din Iasi Iasi, zona Podu Ros Bafta la scoala !!!
Rayuela spune:
32 de grade la Bucuresti,si se vaita ca e RACOARE!!!