Eveniment astronomic de exceptie
Astazi putem fi martori ai unui eveniment cel putin la fel de rar ca si o eclipsa de Soare: dupa 122 de ani, Venus va trece prin dreptul Soarelui, lucru care poate fi observat si cu ochiul liber.
Primul contact exterior va fi vizibil din Romania la ora 8.19 iar ultimul moment al acestei "eclipse" va avea loc la 14.22 (ambele ore ale Romaniei).
ATENTIE: chiar daca Venus va acoperi doar a 30-a parte din diametrul aparent al Soarelui, este indispensabila folosirea unor ochelari cu protectie speciala (cum erau cei de la eclipsa de soare din 1999)
Pentru mai multe detalii si transmisie live exista site-ul oficial al Observatorului Astronomic: http://www.astro.ro/2004/Venus.htm
Catalin
Am aflat si eu din presa, dar sunt dezamagita ca cerul este acoperit de nori. Poate pana la finalul eclipsei voi vedea si eu ceva!
CriXia
http://community.webshots.com/user/crixia
lu.more spune:
Da, este interesant de observat, dar... (si aici intru in matematici...) Catalin spune ca Venus va acoperi a 30-a parte din diametrul soarelui, asta inseamna o treime? E cam mult!
Eu stiam ca acopera doar a 3-a parte; aici se vorbeste despre un "confetti" care va trece prin dreptul soarelui...
In oric caz, sper sa nu ratez momentul!
Vizionare placuta si aveti grija de ochi!
Lulu
« C’est une grande folie que de vouloir ętre sage tout seul. »
La Rochefoucauld
vilma spune:
Eu nu mai am okelarii de la eclipsa si nu inteleg cum pot sa observ fenomenul, citez: "puteti observa fenomenul printr-o simpla proiectie pe un carton " (de pe situl dat de Catalin)
Ma duc sa ma uit cu coada ochiului....
Vilma, Anca (3 ani) si Tudor (11.12.2003)
Catalin spune:
quote:
Originally posted by lu.more
Catalin spune ca Venus va acoperi a 30-a parte din diametrul soarelui, asta inseamna o treime? E cam mult!
Nuuu, a 30-a parte inseamna 1/30, adica 3,33% din Soare, exact cat un confetti!
Catalin
Think pink!
lu.more spune:
quote:
Originally posted by Catalinquote:
Originally posted by lu.more
Catalin spune ca Venus va acoperi a 30-a parte din diametrul soarelui, asta inseamna o treime? E cam mult!
Nuuu, a 30-a parte inseamna 1/30, adica 3,33% din Soare, exact cat un confetti!
Catalin
Think pink!
Uf! Matematica asta !!!

Ma duc sa mai beau o cafea! Tare!!!
« C’est une grande folie que de vouloir ętre sage tout seul. »
La Rochefoucauld
lorelei_19 spune:
Da, si pe aici se mediatizeaza din plin evenimentul. Nici eu n-am ochelari de protectie din pacate. Si la noi azi sunt peste 30 grade si un cer seniiiiiin.
M-ar interesa ce influente sunt din p.d.v zodiacal. Cum ne influentzeaza pe noi acest lucru?
Salvati un inger:
www.casa-romanilor.ch/teodora.htm
Anina_n spune:
Cer senin la noi, dar nu am cu ce sa ma uit la soare !
Ca si Vilma, incerc sa trag cu ochiul, si eu ! ![]()
Nina &
Nina-Cristina (2 ani in ianuarie)
http://www.babiesonline.com/babies/n/ninacristina
DanaR spune:

Cer senin si la noi.... si nu pot vedea e prea puternic soarele si am incercat cu ochelarii de soare si nu pot vedea - prea puternic... vreau si io sa vaaaad!
DanaR
palmyrah2002 spune:
Incercati cu folia dintr-o discheta!Pontul asta ni l-a aratat un tip de la noi,care cica se pricepe.Nu stiu cit e de sigur,dar asa ne-a spus!Cristina
PS Puneti doua folii,una peste alta(am incercat acum).Una nu este suficienta.Daca vedeti punctisorul spuneti-mi si mie.Eu una nu l-am gasit
cl spune:
Am avut noroc cu un coleg, ca a venit cu ochelarii de la eclipsa. Nu este foarte spectaculos, se vede un punctulet fffff mic, negru, in partea dreapta, jos, a Soarelui. Cu ochiul liber n-aveti nici o sansa sa vedeti, va orbeste lumina.
Claudia