pensia de urmas si concediu pt cresterea copilului

pensia de urmas si concediu pt cresterea copilului | Autor: anne-marry

Link direct la acest mesaj

buna

am 23 de ani, fac 24 in noiembrie si de aproximativ 3 ani primesc pensie de urmas de pe urma tatalui meu, care a decedat cand eu eram in anul I la facultate acum sunt in anul IV (si in septembrie du licenta si deci..termin si cu acest capitol) si am primit continuu pensia, fara intrerupere. in septembrie va fi ultima luna in care voi mai primi pensia de urmas. apoi vreau sa intru in somaj pentru a putea avea continuitate la asigurile de sanatate...si oricum, gravida cum voi fi atunci in 6-7 luni numai buna de angajat nu voi fi. eu nu am lucrat niciodata si nu am avut carte de munca.

in decembrie trebuie sa vina pe lume puisorul nostru si ceea ce ma intereseaza pe mine, este DACA pot lua in aceste conditii concediu maternal pt 2 ani, de crestere a copilului, mai ales ca voi naste fiind inca in perioada de somaj.

somajul am inteles ca este acceptat de stat pt a putea primi concediu platit, amintit mai sus, dar pensia de urmas acopera? pentru ca daca nu acopera, somajul in acest sens nu isi mai are rostul pt ca nu acopera ultimele 10 luni platite, cum se cere in lege, iar daca este acceptat acopera, pt ca ar fi o perioada de mai bine de 3 ani.

DECI..POT PRIMI IN ACEST CONDITII CONCEDIU PLATIT PT CRESTEREA COPILULUI PANA LA VARSTA DE 2 ANISORI?

multumesc

anne-marry 12sapt DPN 21 Dec.
http://poze.acasa.ro/poze/album?id=1513

NICIODATA SA NU SPUI NICIODATA

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Intai de toate bafta la ceea ce a mai ramas. Daca esti la curs de zi atunci totul va fi Ok. Cele 10 luni trebuie sa fie formate din oricare variantele de mai jos:
contract de munca sau
studenta la zi sau
concediu medical sau
somaj sau
CIC sau
detentie sau...
....

deci daca exista minim 10 luni din ultimul an anterior datei nasterii copilului asigurate...vei beneficia de 6.1 milioane lei net/luna pana la implinirea varstei de 2 ani a copilului.

Marius (www.desprecopii.com)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anne-marry spune:

multumesc marius, mi-ai fost de mare ajutor, da, sunt la facultate, neintrerupt de 4 ani...
multumesc inca o data si..sa fie...

anne-marry 13sapt DPN 21 Dec.
http://poze.acasa.ro/poze/album?id=1513

NICIODATA SA NU SPUI NICIODATA

Mergi la inceput