am citit in diverse articole despre ele, dar mi-am zis ca eu nu o sa am probleme!!!noaptea trecuta am simtit un junghi cumplit in gamba, apoi in laba piciorului.le-am masat si mi-a trecut cam peste 5-10 min., dar toata ziua am avut o senzatie de discomfort.am vrut sa fac masaj cu un ulei de brad, dar am citit prospectul si scrie ca nu am voie sa-l folosesc in perioada de sarcina.cu ce ma pot masa?
la fel, am dureri mari la muschii intercostali si din aceasta cauza nu pot sa stau in nici o pozitie:nici culcata pe spate, nici intr-o parte, nici pe scaun, nici in picioare.ce trebuie sa fac ca sa dispara aceste dureri?
multumesc
ariel
Crampele musculare sunt de regula consecinta nei lipse de calciu si magneziu. In functie de varsta sarcinii medicul iti va recomanda ce suplimente poti sa iei.
ariel,
uf uf uf, la capitolul crampe cred ca am fost campioana!!
incearca sa stai undeva cu fata la perete( in picioare), sprijina ambele maini pe perete, te ridici usor pe varfuri si apoi revii la pozitia initiala, repeta exercitiul pana trec.
am citit asta undeva intr-o revista si a functionat de minune, mai rau este noaptea cand nu ai nici un chef sa te dai jos din pat...
www.beepworld4.de/bilderarchiv/bilder/weihnacht/weihnacht-boxes.gif" border="0">
Da!..Lipsa de calciu si magneziu.
Mie mi-a prescris medicul, in ultimul trim. de sarcina (tot din pricina crampelor musculare, pe care le relatezi si tu), DOLOMIT (2 pastile de 2 ori pe zi)..si sa stii ca m-au lasat crampele in vreo doua zile ...Dar eu, din rasfat tot imi puneam sotul sa-mi faca masaj cate 1/2 ora/seara...:))..Masaj cu crema de corp care foloseam in mod curent.
Pupici mici,
Mama_lui_alex