Dupa CIC pot introduce CM?

Dupa CIC pot introduce CM? | Autor: raducu

Link direct la acest mesaj

Sa va detaliez situatia: am intrat in CIC pe legea veche in 2002. Din august 2004 la sfarsitul celor doi ani vreau sa introduc concediu medical(urgenta sau nu).
Intrebarea mea este pe numele cui sa introduc CM-ul adica al meu cu o boala oarecare sau cm pentru pitic(situatie in care as cadea pana la trei ani)? Mi se plateste/sa nu cm-ul dupa legea veche?

Scuze daca nu am fost prea coerenta sau explicita dar ma rodea si pe mine chestia asta la ora unu noaptea.

Mamica lui Raducu

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Sunt lucruri distincte.
1. Pt. copil prelungirea la 3 ani a CIC apare pt cazuri de handicap.
2. In cazul de boala obisnuita fie a mamei fie a copilului CM se aplica standard indiferent de varsta mamei sau a copilului fiind influentat valoric de tipul de incadrare a CM si necesita obligatoriu formular special de concediu medical

Marius (www.desprecopii.com)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cool spune:

Raducu,

Contractul tau de munca a fost suspendat cu CIC la cererea ta. Suspendarea inceteaza la data cand copilul implineste 2 anishori, asa ca .... mare grija la DATA cand prezinti certif de concediu medical. Daca intarzii cu prezentarea lui este posibil ca unitatea sa dispuna incetarea contractului pentru... alte motive.
Numai bine !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns raducu spune:

Marius, sunt de acord ca sunt doua lucruri diferite. Intrebarea mea este daca pot prezenta un astfel de CM(pentru mine sau pentru pitic) si cum va fi el platit(de ex in cazul urgenta)avand in vedere ca dupa CIC nu lucrez nici macar o zi. Se vor lua lunile de contributie de dinainte de a inta in CIC? sau se va calcula media ultimelor sase luni(CIC fiind perioada asimilata)?

Cool, voi avea grija sa prezint CM-ul in timp util. Merci.

Mamica lui Raducu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Hmmm buna intrebare. Daca va fi urgenta va fi 100% asta e clar dar sincer trebuie sa ma gandesc care va fi baza de calcul...inteleg unde bati cu intrebarea. Iti raspund maine...sa ma consult si eu.

Marius (www.desprecopii.com)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cool spune:

doar o parere

PENTRU TINE:
1) Daca prezinti certificat medical cu URGENTA pentru tine, beneficiezi de indemnizatie pt incapacitate temporara de munca deoarece la urgente nu se conditioneaza sa ai stagiu de cotizare.

2) Daca nu este urgenta, CRED ca nu ti-l poate plati intrucat CIC nu este perioada asimilata- implicit nu ai baza de calcul-

PENTRU BEBE AL TAU:
***Perioada de acordare a concediului si indemnizatiei pt ingrijirea copilului bolnav de pana la 7 ani, este de 14 zile calendaristice pe an pentru un copil, cu exceptia situatiilor in care copilul contracteaza boli contagioase, este imobilizat in aparat gipsat sau este expus unor interventii chirurgicale; durata conc in astfel de cazuri va fi stabilita de medicul de familie. (art.124/Lg 19/2000)
LA ACEST ULTIM PUNCT, NU STIU DACA ESTE CONDITIONAT DE STAGIU DE COTIZARE !!!!

Mai studiem....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rozi spune:

Alta parere :

CIC (si orice alta perioada in care se beneficiaza de drepturi de asigurari sociale) este considerata perioada asimilata stagiului de cotizare. Deci vei putea beneficia de orice tip de concediu medical (pe baza de certificat medical).
Ca baza de calcul se foloseste media veniturilor pe ultimele 6 luni - deci indemnizatia bruta primita pentru CIC din aceste luni.

Mergi la inceput

Multumesc pentru raspunsuri....
cool sti sigur ca CIC nu e perioada asimilata?(poti sa-mi dai art de lege?) Rozi zice ca da.
Mai astept noi pareri.

Mamica lui Raducu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabi25 spune:

Si eu vreau sa mai stau tot in conditiile de mai sus , cu bebe acasa. Cum nu am cu cine il lasa trebuie sa mai prelungesc concediul cu CM. Acum pe mine m-ar interesa daca e mai bine sa merg doar cu concediu pentru Rares sau sa iau alternativ si pentru mine?

http://community.webshots.com/user/cameliac
``````````` Just hope ```````````

Mergi la inceput

Marius,
te-ai mai gandit? Cum e?

Mamica lui Raducu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rozi spune:

quote:
Originally posted by gabi25

m-ar interesa daca e mai bine sa merg doar cu concediu pentru Rares sau sa iau alternativ si pentru mine?

Nu uitati ca, de cate ori incepeti un alt concediu medical (pe certificatul medical e bifat "Initial" si nu "In continuare"), veti pierde bani, pentru ca se recalculeaza.

Mergi la inceput