Vreau sa cumpar de pe ebay ! Cum fac ?

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns george_rc spune:

quote:
Originally posted by adivio

Americanii cind trimit colete afara nu platesc taxe federale, deci nici tu nu vei plati. Oricum pentru colete sub 500 euro nu se platesc taxe vamale in Ro, asta stie toata lumea.
Good luck

Adivio&Ioana-nazdravana

Foarte gresit!!!! Limita este de 100 si ceva de EURO (mai nou) si sa nu credeti ca se uita vamesii la cat costa in factura obiectul, ci se uita in nomenclatrul lor cu produse, care nu a mai fost actualizat de ani buni si unde produsele electronice au niste costuri de plangi.

Sa exeplific: am primit in ianuarie o placa video Nvidia Gforce 5200 128MB cadou de la un amic din Olanda si pentru ca ei in catalog nu aveau specificatia de 128MB la placi video mi-au bagat-o in categoria cea mai scumpa de placi (care depasea ca pret cu vre-o 50% ce gaseam la magazin aici-cu tva inclus), pentru care valoare trebuia sa platesc TVA-ul, pentru ca placa venea din Europa. Din State nu stiu daca nu baga si taxe vamale.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Llaura spune:

Da, din state baga si taxe vamale, conform sus-pomenitului nomenclator, dar nu asta vroiam sa spun de fapt.
A primit si sotu meu emailul acela cu dear ebay user, please update your information, iar form-ul era pe un host cu numele cam asa: bagacontu.mail15.com (e un site in limba rusa acolo, ca m-am uitat).
Frumos, nu?

Mergi la inceput