clisma - ultima solutie??

clisma - ultima solutie?? | Autor: Siminna

Link direct la acest mesaj

Fetelor,
mari probleme am cu constipatul, zau, si pe deasupra mai si singerez...ma-ntelegeti.
Cineva m-antrebat de ce nu fac clisma? Sincer, nu m-am gindit in viata mea sa-mi produc singura asa o chestie, dar daca alta solutie nu este....
Vreau sa va-ntreb: voi practicati asa ceva?

PS Apropos, e-adevarat ca si in spital, inainte sa nasti normal ti se face clisma?
Simina, 18 saptamini

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns fulguletz spune:

as vrea sa te ajut dar nu imi este foarte clar: sangerezi cand incerci sa ? simti ca te si doare sau jeneaza ceva ?
din cate stiu eu, sangerarile apar daca ai hemoroizi. iar daca ai hemoroizi simti ceva ca o jena sau chiar dureri in . pentru hemoroizi mergi la doctor si iti va prescrie un unguent sau supozitoare corespunzatoare.
pentru constipatie : dimineata pe stomacul gol un pahar de suc de portocale (asta am testat eu si a mers). am mai auzit de o linguritza de miere intr-un pahar cu apa caldutza, tot pe stomacul gol. E recomandat a se bea multe lichide : cam 2 litri pe zi. Si tot ptr. constipatie mai stiam de compot de prune.

eu nu am facut niciodata clisma, cu toate ca am fost constipata de multe ori si am avut si hemoroizi. Si parearea mea este sa intrebi mai intai un doctor daca poti sa faci clisma sau nu, tinand cont ca esti.
dar poate tu nu ai hemoroizi si sangerarile au alta cauza...pe scurt : mergi la doctor!
uita-te si aici: http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=14448

13 saptamani de la UM

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flaviutza spune:

scumpa, ia-ti de la farmacie ceai de crusin. eu asa am facut dupa cezariana. vezi sa nu pui prea mult, ca te strica de tot la stomacel !il bei acum , si peste vreo 4-5 ore sa te tii...o sa iti doresti sa se opreasca!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns romaniaau spune:

La mine se rezolva problema daca beau iaurt. Trebuie baute multe lichide, in general. Cind nu vei mai fi constipata, nu vei mai avea nici singerari. Asa am patit si eu.
Florina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinamoro spune:

quote:
Initial creeata de Siminna

Fetelor,
mari probleme am cu constipatul, zau, si pe deasupra mai si singerez...ma-ntelegeti.
Cineva m-antrebat de ce nu fac clisma? Sincer, nu m-am gindit in viata mea sa-mi produc singura asa o chestie, dar daca alta solutie nu este....
Vreau sa va-ntreb: voi practicati asa ceva?

PS Apropos, e-adevarat ca si in spital, inainte sa nasti normal ti se face clisma?
Simina, 18 saptamini

Da,Simina,in spital inainte sa nasti iti face clisma.
Daca sangerezi probabil ai hemoroizi.Pentru constipatie incearca ceaiuri si tratamente naturiste,medicamentele pentru constipatie nu prea rezolva situatia,poate pe moment.

alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vilma spune:

Atentie, ceaiul de crusin nu este indicat in timpul sarcinii!!
O alta metoda pe care am experimentat-o eu 9da rezultate in cateva zile): o lingura de taratze pusa seara intr-un pahar cu apa. Dimineata se strecoara si se bea apa. Mierea de albine e eficienta si ea.
Clisma nu cred ca se recomanda nici ea, de altfel mi se pare o procedura destul de neplacuta (nu dureroasa). Intr-adevar, clisma se practica si in caz de cezariana, si daca e nastere naturala. Eu la prima nastere (cezariana) am avut parte de clisma, dar nu si de sonda urinara. La a doua, mi s-a pus sonda, dar am scapat de clisma...nu ca ar fi vreuna mai "placuta"....
Sarcina usoara.

Vilma, Anca (3 ani) si Tudor (11.12.2003)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vilma spune:

Pentru refacerea zonei cu probleme poti sa te ungi cu crema de galbenele+tataneasa, e speciala pentru asa ceva (sau Bepanten, e buna si dupa ce nasti, pentru tine si bebe)

Vilma, Anca (3 ani) si Tudor (11.12.2003)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Babee spune:

Va dau un sfat simplu:pe stomacul gol luati ori o lingurita cu miere de albine, ori mancati o banana sau o para.La mine au efect imediat.Mai bine natural decat chimicale.Si apoi un fruct sau mierea de albina sunt recomandate in timpul sarcinii.
Sanatate!

'Fiecare dintre noi este un inger cu o singura aripa.Si nu putem zbura decat imbratisandu-ne unul pe celalalt.'

http://www.unet.univie.ac.at/~a0209879/botez.html
Iubi si Phillip (6.02.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bibi spune:

Mititica.
Sfatul meu ( eu sunt tare veche in bransa femeilor predispuse la constipatie asa ca-ti dai seama ce a insemnat sarcina si alaptatul pentru mine) este sa nu iei nici un fel de ceai laxativ. Sunt total contraindicate in sarcina.

Nici cu clisma nu te-as sfatui pentru ca durerile imediate sunt destul de mari si eu m-as teme pentru sarcina.

Ideea e sa-ti educi colonul in aceasta perioada. Mananca cat mai anapoda cu putinta( lapte cu cirese, iaurt Activia- dar nu un borcan doua, ci cel putin unul in fiecare zi, prune uscate lasate la macerat intr-un borcan cu apa, nectar de prune, pere) si consuma foarte multe lichide.
Oricum in sarcina sunt recomandati 2 litruii pe zi, atunici tu bea 3-4 litrii.
Este foarte important sa te hidratezi foarte bine.

Incearca sa ai scaun in fiecare zi, fa-ti un tabiet si incearca sa-ti educi organismul ca, odata pe zi, fie dimineata fie seara sa, ai scaun.

Nici unguentele si supozitoarele nu sunt indicate.
Incearca totusi unguentul cu galbenele si tataneasa ca asta sigur nu are contraindicatii.

Eventual inainte de scaun fa o baie de sezut cu apa calduta si ceai de galbenele, relaxeaza musculatura.

Dupa scaun nu folosi hartie igienica ci spala-te cu apa rece, daca sangerezi si cu apa calda daca nu sangerezi. Foloseste un detergent sau sapun intim sau eventual un gel pentru copii pentru spalat.

Miscarea te ajuta iar foarte mult.

Si acum, ca o concluzie, stiu ca tot ce ti-am spus gasesti in orice ziar sau revista, dar eu de mai bine de 4 luni n-am mai pus pic de ceai laxativ in gura si n-am mai luat nici o pastila, iar asta e cu adevarat o performantza avand in vedere ca in ultimii 3-4 ani am trait numai cu medicamente si ceaiuri laxative.

Sanatate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olga_stan spune:

buna fetelor! sunt perfect de acord cu bibi. se vede ca a trecut prin multe si a incercat mai tot ce se putea. si la mine merge cu prune uscate mancate intre mese si pe saturate, mancat aiurea, adica lichide combinate cu fructe, sau sa consumi supe, ciorbe zilnic, fructe daca se poate zilnic si in timp se educa si organismul si intestinul cu astfel de hrana si ajuta fff mult. o chestie interesanta in astfel de cazuri, aveti mare grija la stres, daca sunteti o pers. mai agitata, va consumati din ori si ce atunci si organismul resimte acest stres prin aceasta constipatie! deci incercati sa nu mai puneti la suflet totul si sa nu va aprindeti asa repede la manie.
olga 15 saptamani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionicutza spune:

anul trecut in septembrie cind eram insarcinata in 15 saptamini am mincat intr-o zi aprox 1,5 kg de struguri cu coaja, simburi tot tacimul ca decit sa stau sa-i ciugulesc mai bine nu maninc. dupa vreo 4 zile am simtit ca sunt balonata si nu pot respia in voie si gindindu-ma putin mi-am dat seama ca nu mai fusesem la WC de 4 zile, eu care mergeam de doua ori pe zi. Problema era ca se facuse un dop de simburi de care nu puteam sa scap decit cu clisma, asa ca am sunat o prietena foarte buna care este asistenta medicala si a venit si mi-a facut clisma. Nu m-a durut deloc nici in timpul clismei nici dupa aceea ci din potriva dupa clisma m-am simtit usurata.

ionicutza si galushca George

Mergi la inceput